Obavijesti

Sport

Komentari 121

Ovo su svi parovi osmine finala, koga vidite kao prvaka? Evo gdje i kad se igraju utakmice...

Ovo su svi parovi osmine finala, koga vidite kao prvaka?  Evo gdje i kad se igraju utakmice...

Bilo je u natjecanju po grupama puno iznenađenja, neke momčadi poput Njemačke, Belgije, Danske... kojima se predviđao veliki uspjeh, već su napustile turnir.

VIDEO

Gotov je prvi krug Svjetskog prvenstva. Za nas najbitnije - Hrvatska je među 16 reprezentacija koje nastavljaju natjecanje s nadom da će podići trofej za pobjednike.

Bilo je u natjecanju po grupama puno iznenađenja, neke momčadi poput Njemačke, Belgije, Danske... kojima se predviđao veliki uspjeh, već su napustile turnir.

Ovo su svi parovi osmine finala SP-a

Subota (3.12)

16:00 Nizozemska - SAD (Al Rayyan, Khalifa)

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Netherlands v Qatar

Nizozemci nisu oduševili igrom u 1. krugu, ali svejedno su uvjerljivo prošli grupu. Posebno se istaknuo Gakpo, koji čeka da mu se pridruži i ostatak momčadi. Amerikanci su osminu finala osigurali u izravnom dvoboju s Iranom i nadaju se kako mogu preskočiti Nizozemce, koje američki mediji ne vide kao jednog od favorita natjecanja. Kladionice kažu: Nizozemci su favoriti, koeficijent na njih je oko 2.

20:00 Argentina - Australija (Al Rayyan, Ahmad bin Ali)

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina

Nakon početnog šoka i poraza od Saudijaca Argentinci su se pribrali i na kraju su osigurali osminu finala. Ali nije da su nešto oduševili igrom. Od njih se tek očekuju velike stvari. Prva prilika za to im je Australija, momčad koju je malo tko vidio u 2. krugu. Oni tu nemaju što izgubiti. Po kladionicama Messi i društvo su izraziti favoriti.

Pobjednici ova dva dvoboja igrat će jedni protiv drugih u 1/4 finalu. 

Nedjelja (4.12)

16:00 Francuska - Poljska (Doha, Al Thumama)

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group D - France v Denmark

Francuzi su dobar dojam iz prvog kruga pomalo pokvarili porazom protiv Tunisa u za njih nebitnoj utakmici. Svejedno, unatoč brojnim ozljedama u momčadi, u prva dva dvoboja pokazali su dobar nogomet i imaju se pravo nadati da će ponoviti uspjeh iz Rusije. Poljaci su se provukli u ludoj završnici skupine gdje je umalo odlučivao broj žutih kartona. Najbolji igrač zasad im je golman Szczęsny i to govori dovoljno o njima. Kladionice vide Francuze kao velike favorite

20:00 Engleska - Senegal (Al Khor)

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - England v United States

Unatoč lošoj utakmici protiv SAD-a, Englezi su s pravom optimistični uoči nastavka natjecanja. Najviše se očekivalo od Kanea, koji je zakazao, ali zato su 'povukli' neki drugi dečki. Senegalci su i bez svoje najveće zvijezde Manea osigurali osminu finala i ne žele tu stati. Svoju priliku vide u 'propusnoj' engleskoj obrani.

Pobjednici ova dva dvoboja igrat će jedni protiv drugih u 1/4 finalu. 

Ponedjeljak (5.12)

16:00 Hrvatska - Japan (Al Wakrah)

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium

Malo smo svi izgubili živaca u dvoboju protiv Belgije, ali Hrvatska je zasluženo nastavila svoj put u Katru. Očekivali smo, pogotovo kad u osminu finala idemo s druge pozicije u grupi, da će nas tamo dočekati Španjolska ili Njemačka, kad ono - Japan. Momčad iz Azije s dva je sjajna poluvremena okrenula Nijemce i Španjolce te osvojila prvo mjesto u skupini. Hrvatska je favorit po kladionicama, ali Japan se ne smije podcijeniti. To smo valjda naučili.

20:00 Brazil - Južna Koreja (Doha, 974)

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Brazil v Serbia

Korejci su zbog bolje gol razlike od Urugvaja prošli skupinu i 'rezervirali' si veliki dvoboj protiv Brazila. Momčad iz Južne Amerike nakon dva kola osigurala je prolazak u drugi krug, u kojem se očekuje i povratak Neymara.

Pobjednici ova dva dvoboja igrat će jedni protiv drugih u 1/4 finalu.  

Utorak (6.12)

16:00 Španjolska - Maroko (Al Rayyan, Education)

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Spain

Španjolci su se u ludoj završnici provukli u osminu finala, na ovom turniru su izgledali ponekad briljantno, a ponekad loše i neorganizirano. Maroko je jedno od najvećih iznenađenja SP-a. Hrvati i Belgijci ih nisu uspjeli pobijediti, sad se nadaju da neće ni Španjolci...

20:00 Portugal - Švicarska 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - South Korea v Portugal

Portugal je prolaz imao i prije zadnjeg dvoboja pa poraz protiv Korejaca i ne boli toliko. Ronaldu je ovo vjerojatno posljednji SP i sigurno želi dogurati što dalje. Švicarci su sa šest bodova prošli iza Brazila s drugog mjesta, a mogli su biti i prvi da su zabili 'samo' gol više u tri utakmice. Opasni su u napadu, dok su malo slabiji u obrani, a pitanje je koliko će im igrača zahvatiti 'bolest' jer su već protiv Srbije imali nekoliko izostanaka.

DALIĆ O GVARDIOLOVOJ FOTOGRAFIJI S MAJKOM:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja