Obavijesti

Sport

Komentari 77

Pa ovaj ne može suditi ni HNL: Evo kako je sudac uništio derbi

Pa ovaj ne može suditi ni HNL: Evo kako je sudac uništio derbi
1

Često se u HNL-u igrači, treneri i navijači žale na suđenje naših najboljih sudaca. Ponekad s razlogom, često neopravdano. No ono što je radio Španjolac Borbalan u jučerašnjem derbiju doista graniči s amaterizmom

VIDEO

Umjesto da prvi madridski derbi u povijesti na Wanda Metropolitanu ostane upamćen kao festival nogometa, glavnu ulogu preuzeo je David Fernandez Borbalan. Glavni sudac sinoćnjeg derbija opasno je naljutio prije svih navijače i igrače Real Madrida jer u nekoliko je navrata teško oštetio momčad španjolskog prvaka, ali razloga za ljutnju imali su i u Atleticu.

Mediji u Španjolskoj izvukli su nekoliko primjera u kojima je Borbalan bez problema mogao pokazati na bijelu točku, dati poneki žuti karton više, pa čak i crveni, no gotovo sve dvojbene situacije dosudio je na štetu Reala. Barem se tako čini nakon što su mediji izvukli sporne detalje, a razloga za feštu imala je jedino Barcelona jer madridskom dvojcu sada bježi deset bodova.

Correa loptom napucao u glavu Benzemu - nema kartona

Argentinski napadač Angel Correa u prvom je poluvremenu silovito loptom u glavu napucao Karima Benzemu dok je ovaj ležao na travnjaku. I ono što je najgore, prema svemu sudeći, učinio je to namjerno, a za svoju glupost nije dobio niti žuti karton. Naravno da su se Realovi igrači odmah počeli buniti kod suca, no ništa nije pomoglo, Correa se izvukao iako je po mnogima zaslužio čak i crveni karton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sergio Ramos pucao glavom, Lucas mu slomio nos - nema penala

Najveći propust španjolskog suca po većini je što nije dosudio penal nakon brutalnog nokauta u 36. minuti utakmice. Sergio Ramos našao se u stopostotnoj prilici za gol, bacio se glavom na loptu, no u tom trenutku u lice ga je nogom opalio Lucas Hernandez i slomio mu nos. Kazna? Nikakva! Niti žuti karton, a kamoli penal ili crveni.

Marcelo ubacio, Juanfran igrao rukom?

Brazilski lijevi bek probio je stranu, pokušao ubaciti pred gol Slovenca Oblaka, no lopta pogađa, čini se tako, u ruku Juanfrana. Sudac ni ovdje nije ništa sudio. Je li trebao? U ovom slučaju možda i ne. (*U videu je opisana situacija na 2.56.)

Carrasco puca, lopta pogađa Ronalda u leđa i ruku - nema penala

I Atletico je imao razloga žaliti se na odluku Borbalana. Realovi igrači povukli su se u svoj kazneni prostor, lopta se odbija do Carrasca, on puca, Ronaldo ulazi u blok, okreće se leđima, a lopta ga osim u leđa, pogađa i u ruku. Sudac ništa ne sudi. (*Opisanu situaciju pogledajte u videu na 4.25)

Fernando Torres sapleo Nacha u šesnaestercu - nema penala

Gužva u kaznenom prostoru Atletica, Fernando Torres čuva Nacha, no lovi ga s obje ruke iza leđa, a uz to još i sapliće nogama Realova braniča. Sudac ništa ne sudi. 

Ronaldo puca, Godin igra rukom - nema penala 

Pred sami kraj utakmice, Cristiano Ronaldo našao se u dobroj prilici pred golom Atletica. Uspio je zahvatiti loptu, puca, no lopta pogađa Godina u ruku, a sudac ništa ne sudi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu