Sport

Komentari 8

Pa to može samo on: Dr. Ivo igrao i dobio dva meča u danu!

Pa to može samo on: Dr. Ivo igrao i dobio dva meča u danu!

Dugi dan Karlović je otvorio pobijedivši Sekoua Bangouru u tri seta sa 7-6 (2), 2-6, 6-4 za što je potrošio dva sata. Sat i pol kasnije opet je bio na terenu, čekao ga je prilično anonimni Kanađanin Alexis Galarneau

Dok se hrvatska reprezentacija u Madridu priprema za Davis Cup, Ivo Karlović, koji je kratko figurirao kao opcija da opet bude njen član, u Teksasu vodi borbu za mjesto u glavnom turniru Australian Opena. Da ono postane sigurno, treba mu minimalno finale Challengera u Houstonu (tu je 2007. osvojio prvi ATP turnir), no s obzirom na otkaze kojih uvijek bude, trebalo bi biti dovoljno i polufinale koje je izborio u dvostrukom programu u petak. 

Dugi dan Karlović je otvorio pobijedivši Sekoua Bangouru (ATP 308.) u tri seta sa 7-6 (2), 2-6, 6-4 za što je potrošio dva sata. Sat i pol kasnije opet je bio na terenu, čekao ga je prilično anonimni Kanađanin Alexis Galarneau (ATP 640), ali Dr. Ivo je i za 20 godina mlađeg protivnika imao lijek, onaj svoj najučinkovitiji, 7-6 (3), 7-6 (7). U prvom setu propustio je svih osam break-lopti, u drugom spasio prvo Kanađaninov servis za set, kasnije i dvije vezane set-lopte.

Rezime, ukupno gotovo četiri sata na terenu i 27 aseva. Nije loše za jednog 40 godišnjaka koji će za finale igrati protiv pobjednika O'Connell - Mmoh. Pobjeda znači sigurna karta za Melbourne i povratak u Top 100.