Obavijesti

Sport

Komentari 737

Rezerve se mučile sat vremena, a senatori razbili tvrdu Maltu!

Rezerve se mučile sat vremena, a senatori razbili tvrdu Maltu!
14

Hrvatska je pobjedom nad Maltom 3-0 završila prvi kvalifikacijski ciklus za SP u Kataru. Bilo je to više sat vremena mučenja dok u igru nisu ušli Perišić i Modrić koji su i odlučili utakmicu, a točku na i stavio Brekalo

Hrvatski nogometaši pobijedili su na riječkoj Rujevici Maltu s 3-0 (0-0) u trećoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020.  

Strijelci su u pobjedi Vatrenih bili Ivan Perišić (62'), Luka Modrić (76') i Josip Brekalo (90'). 

Hrvatska se poprilično namučila s Maltom, a pobjeda je izborena tek sredinom drugog dijela kada su u igru ušli upravo strijelci Modrić, Perišić i Brekalo. Pričuvna postava Hrvatske jako se mučila s Maltežanima, koji su na Rujevicu došli osnaženi senzacionalnim bodom iz Slovačke, te je nakon pola sata situacija bila alarmantna. 

World Cup Qualifiers Europe - Group H - Croatia v Malta

Ipak, kvaliteta Hrvatske je došla do izražaja, a kako su se poklopili sve ostali rezultati u našu korist, Hrvatska nakon tri kola vodi u skupini, kome se nitko nije nadao nakon poraza od Slovenije.   

Već u drugoj minuti Vlašić s deset metara puca tik pored vratnice, a u 11. minuti Maltežani preko Mbonga opasno prijete Livakoviću. Pašalić je u 14. minuti udarcem glavom pogodio gredu, a u 17. minuti Maltežani su tražili kazneni udarac nakon igranja rukom Juranovića, no švicarski sudac je ostao nijem.  

Hrvatska i Malta sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska je imala inicijativu, ali bez ijedne ozbiljnije šanse dokraja poluvremena koje je završilo 0-0. Bilo je jasno da pričuvni sastav Zlatka Dalića nema načina kako probiti čvrstu maltešku obranu.  

I drugo poluvrijeme je započelo kao i prvo, šansom Vlašića koji je u vrlo izglednoj poziciji uputio slab udarac ravno u malteškog vratara. Bonello se sjajno snašao i tri minute kasnije kada je Oršić izbio sam ispred njega i  pokušao ga lobati, no Maltežanin je bio lukaviji. 

Hrvatska i Malta sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

U 54. minuti Dalić je shvatio da pričuve ne mogu slomiti Maltu, pa je u igru uveo Modrića, Brekala i Perišića, a malo poslije i Barišića. To se isplatilo u 62. minuti kada je ubačaj Barišića s lijeve strane nogom s tri metra u mrežu prosljeđuje Perišić. 

 Vlašić u 64. minuti opet šalju loptu pored vratnice, a u 75. minuti sudac je dosudio penal za Hrvatsku nakon što je Shaw igrao rukom. Modrić je rutinirano pogodio s "bijele točke". 

World Cup Qualifiers Europe - Group H - Croatia v Malta

Konačnih 3-0 postavio je Brekalo u 90. minuti na asistenciju Perišića. 

U ostalim utakmicama skupine H selekcija Cipra priredila je iznenađenje pobijedivši kod kuće Sloveniju s 1-0. Pogodak odluke zabio je Ioannis Pittas u 42. minuti. 

Slovačka je kod kuće svladala Rusiju s 2-1 i dodatno zakomplicirala situaciju u skupini. Pogotke su za Slovake dali Skriniar (38) i Mak (74), a za Rusiju Fernandes (74).

Hrvatska i Rusija vode sa po šest bodova, Slovačka ima 5, Cipar četiri boda, Slovenija tri, a Malta jedan bod.

Kvalifikacije se nastavljaju 1. rujna kada Hrvatska gostuje u Rusiji. 

Hrvatska - Malta 3-0

Strijelci: 1-0 Perišić (62), 2-0 Modrić (76' p), 3-0 Brekalo (90)

Hrvatska: Livaković - Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Melnjak (Barišić, 57) - Kovačić, Badelj (Modrić, 54) - Pašalić (Perišić, 54), Vlašić, Oršić (Lovrić, 79)- Budimir (Brekalo, 54)

Malta: Bonello - Borg (Muscat, 67), Pepe, Shaw - Camenzuli, Cristensen (Gambin, 81), Guillaumier, Mbong (Corbolan, 67) - Pisani (Grech, 65), Teuma - Satariano (Nwoko, 46)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA SP 20:45 , RUJEVICA
Hrvatska
Perišić 62', Modrić 76' (p), Brekalo 90'
3 : 0
Malta
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj na Rujevici na kojoj se u zadnjim sekundama mogao u strijelce upisati i Lovrić. Na kraju moramo biti zadovoljni iako nismo bili nikako više od pola sata, ali onda su u igru ušli senatori i riješili stvari.

90'

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Brekalo za 3-0 u 90. minuti!

U nekoliko smo poteza izigrali maltešku obranu, Perišić je dodao Brekalu na drugoj strani, a on ubacio loptu u praznu mrežu.

81'

Vida je dobio žuti karton i nećemo ga imati u prvoj sljedećoj utakmici.

78'

Zadnjih 15 minuta upisat će u svom prvom nastupu Kristijan Lovrić. Vani je Oršić.

76'

GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Kapetan Luka preuzeo je odgovornost i mirno plasirao loptu u lijevu stranu, to je njegov 17. gol za Hrvatsku.

24sata
Komentari 737