Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Packersi nude posao: Očistite nam snijeg za 80 kuna po satu

Green Bay Packersi traže 600 navijača da očiste snijeg sa terena Lambeu Fielda za nedjeljnu utakmicu sa Chicago Bearsima, a nude druženje, lopate i plaćaju 12 dolara po satu

Foto: Jennifer Fisher, Packers
9 komentara

Ljubav prema klubu jača se lopatom i - dobrom dnevnicom. NFL u nedjelju donosi 13 utakmica među kojima i onu između Green Bay Packersa i Chicago Bearsa (od sati po našem vremenu).

'Lambeau Field' u Green Bayu inače zovu 'Smrznuta tundra'. Wisconsin je hladan, vjetrovit i - snježan. Snijeg već pada i do nedjelje bi teren mogao biti debelo zabijeljen, snijeg će trebati očistiti, a Packersi po tom pitanju imaju finu navijačko-radnu tradiciju.

Da bi im teren bio spreman za čikaške Medvjede iz kluba su pozvali 600 navijača da se u petak u 8 sati nacrtaju na stadionu i... Prihvate lopata koje su već spremne na Lambeau Fieldu.

Packersi ne nude samo znoj i žuljeve nego 12 dolara (80 kuna) po satu, a radit će se koliko god bude trebalo i koliko god tko bude mogao. 'Lopatari' ne smiju imati manje od 18 godina, a lova ide 'solarno', na ruke odmah po obavljenom poslu.

Inače, Packersi imaju jednu od najdužih lista čekanja za sezonske karte na svijetu, na kojoj se trenutno nalazi oko 86.000 ljudi. Prosječno vrijeme čekanja na sezonsku kartu je oko 30 godina, ali kako se godišnje vrati oko 90 sezonskih ulaznica, osoba koja je sada prijavi na red će doći za 950 godina. Zbog toga se sezonske karte prenose s koljena na koljeno, a novorođenčad se odmah upisuje na listu čekanja.

Packersi su jedan od najstarijih klubova u NFL-u, a osnovani su 1919. godine. Dvije godine kasnije primljeni su u American Professional Football Association, koji je kasnije prerastao u NFL. Prvi trener bio je Curly Lambeau koji je s momčadi osvojio šest naslova, te je po njemu nazvan stadion, Lambeau Field.

Green Bay je jedini klub u američkom sportu koji je u rukama više od 360.000 navijača koji imaju dionice.

Obzirom da u NFL-u sve klubove, osim Green Bay-a, vode biznismeni, tajkuni ili neke kompanije vlasnici imaju pravo preseliti klub u drugi grad. Green Bay je jedna od najpopularnijih momčadi i svaki grad bi jedva dočekao dolazak Packersa, ali navijači su to zaustavili, jer su oni 'vlasnici' kluba.

Dionice se kupuju tako što kompanija "Green Bay Packers, Inc.“ objavi prodaju novog seta dionica, čime se skuplja novac za poslovanje. Dioničari imaju pravo glasa na skupštini, pozivnicu za godišnje okupljanje, te kupovinu rekvizita isključivo rezerviranih za njih. Potražnja za dionicama svaki put nadilazi ponudu, a kada je prije pet godina objavljena prodaja novih 250.000 dionica, po cijeni od 250 dolara, broj je morao biti povećan za 19.000, kako bi svi koji su zainteresirani mogli biti dio ove priče.

I 'lovely jubbly' i malo treninga i tekma u nedjelju... Di ćeš bolje!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Naši partneri pišu
Message