Obavijesti

Sport

Komentari 20

Pakleni ždrijeb za kraljice šoka: Dobile najtežu moguću grupu!

Pakleni ždrijeb za kraljice šoka: Dobile najtežu moguću grupu!

Naše brončane "kraljice šoka" igrat će u skupini 4 protiv Francuske, Češke i Ukrajine u kvalifikacijama za Euro sljedeće godine. Ni iz jedne jakosne skupine nisu doći mogli teži protivnici

Težak, zapravo, najteži mogući ždrijeb dobila je Hrvatska u Beču na izvlačenju kuglica za kvalifikacije za Europsko prvenstvo rukometašica 2022. godine koje se igra u Sj. Makedoniji, Sloveniji i Crnoj Gori od 4. do 20. studenog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Brončane Hrvatice s krunama 00:43

Naše brončane "kraljice šoka" igrat će u skupini 4 protiv Francuske, Češke i Ukrajine. Ni iz jedne jakosne skupine nisu doći mogli teži protivnici. 

Valjda smo za Francuskinje morali kompenzirati slučaj iz prošlih kvalifikacija za Euro koje su se prekinule taman kada smo došli na red igrati protiv njih. Susreli smo se, pak, u polufinalu Eura na kojemu su one izgubile u finalu od Norveške.

EHF Euro Women

Češka je na tom Euru završila 15. i baš su je svi htjeli izbjeći iz treće jakosne skupine. Pa onda na sve još i Ukrajina iz četvrte, ne baš naš rang, ali reprezentacija koja ima igračice u Rostovu, CSM-u...

- Najteža i najgora skupina koju smo mogli dobiti. O Francuskoj ne treba trošiti riječi. Češka je za tri klase iz tog trećeg šešira jača od svih i baš dođe nama. Igrale su jako dobro na Europskom prvenstvu u Danskoj i s jakim suparnicama gubile za pogodak ili dva. Imaju sjajne igračice, od Markete Jerabkove kao jednog od najboljih pucača na svijetu, Jane Knedlikove, Veronike Male, pa odličnih vratarki koje brane u Francuskoj. Ukrajina je nešto pomladila ekipu, ali tko zna kakav im je cilj, je li to početak stvaranja ekipe za Olimpijske igre u Parizu... Naš plan mora biti dvije pobjede s Ukrajinom, pa se potući s Češkom i Francuskom - komentirao je ždrijeb izbornik Nenad Šoštarić.

Lagane, dakle, utakmice neće biti, a morat ćemo biti među prve dvije reprezentacije u skupini za odlazak na Euro. Četiri su mjesta već popunjena, tamo su, jasno, domaćini te europski prvak Norveška. Sve kreće početkom listopada, a završava u travnju.