Obavijesti

Sport

Komentari 34

Pala je i Španjolska: Čudesni Slovenci izbjegli Amerikance!

Pala je i Španjolska: Čudesni Slovenci izbjegli Amerikance!

DRAMA DO KRAJA Presudila je bolja završnica Slovenije. U zadnju minutu se ušlo s 88-87 za Slovence, koji su odigrali na nivou i stvorili razliku dok su Španjolci podbacili

VIDEO

U posljednjoj utakmici grupne faze natjecanja olimpijskog turnira košarkaša reprezentacija Slovenije je svladala Španjolsku 95-87 i tako s maksimalnim učinkom završila natjecanje u skupini C u kojoj je u nedjelju Argentina svladala Japan s 97-77 i tako izborila mjesto u četvrtfinalu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dončić u Hrvatskoj

Pokretanje videa...

Luka Dončić u Hrvatskoj VIDEO

Iako konačan rezultat to ne pokazuje, Slovenci su pobjedu osigurali u napetoj završnici, jer su momčadi u zadnju minutu ušle gotovo izjednačene, s vodstvom slovenskih košarkaša 88-87. Španjolci su do kraja dvoboja sve promašili, a pobjedu Sloveniji osigurali su Klemen Prepelič i Zoran Dragić s četiri pogođena slobodna bacanja, dok je Edo Murić još pogodio i tricu za konačnih 95-87.

Basketball - Men - Group C - Spain v Slovenia

Iako je već u prvoj četvrtini zaradio treću osobnu pogrešku i ubacio samo 12 koševa, ponovno je najbolji igrač pobjedničke reprezentacije bio Luka Dončić, koji je završio dvoboj s 14 skokova i devet asistencija. Odličan je bio Vlatko Čančar s 22 koša i šutom 8/12, a američki 'Slovenac' Mike Tobey je spojio 16 koševa i 14 skokova. Klemen Prepelič je ubacio 15 poena.

Španjolci su početkom treće četvrtine došli do 12 koševa prednosti (55-43), ali Slovenija do kraja tog perioda uspjela smanjiti zaostatak na samo dva poena (68-70).

Kod aktualnih svjetskih prvaka je najbolji bio Ricky Rubio s 18 koševa i devet asistencija. Alberto Abalde je ubacio 14, a Sergio Llull i Rudy Fernandez po 12 poena.

Basketball - Men - Group C - Spain v Slovenia

Slovenija je Španjolce nadskakala (51-41) te nadigrala koševima u reketu (34-22) i iz kontranapada (14-7).

Aktualni europski prvaci su pobjedom izbjegli mogući četvrtfinalni sraz s američkom reprezentacijom.

Prema novom sustavu, nakon grupne faze su reprezentacije rangirane od prvog do 12. mjesta, a prvih osam nastavlja natjecanje u nokaut fazi. Momčadi od 1. do 4. mjesta su u ždrijebu postavljene za nositelje (Slovenija,  Francuska, Australija, SAD), a one od 5. do 8. mjesta (Italija, Španjolska, Argentina, Njemačka) će biti izvučene za njihove suparnike po poludirigiranom sustavu, po kojem se nisu mogle sastati reprezentacije iz iste grupe u prvom dijelu natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda