Obavijesti

Sport

Komentari 16

Palikuća: Telefon mi se užario, Rijeka je i Nijemcima atraktivna

Palikuća: Telefon mi se užario, Rijeka je i Nijemcima atraktivna
4

Svaki dan se čujem s Tomićem, u četvrtak idem kod njega u Austriju. Treba nam i iskusnih igrača, ali ne može se sve odmah riješiti, prijelazni rok traje do 31. kolovoza, kaže Robert Palikuća

VIDEO

Rijeka je danas predstavila nasljednika Ivana Mancea. Zapravo, klub više nema funkciju sportskog direktora nego - generalnog menadžera za sport, a to je njemački Hrvat: Robert Palikuća (43).

Bivši menadžer Fortune i sportski direktor Nürnberga u Rijeci će preuzeti brigu tj. voditi glavnu riječ o kompletnoj sportskoj politici kluba, naravno: uz veliku pozitivnu nazočnost riječkog nogometnog spomenika Srećka Juričića koji je sada na funkciji savjetnika uprave.

POGLEDAJTE VIDEO: Palikuća na Rujevici

Pokretanje videa...

Robert Palikuća predstavljen u Rijeci 01:03

- Rijeka je jako uspješno radila u proteklome desetljeću. Ovaj klub i HNL pratim godinama. Nogomet se ovdje fantastično razvija, Rijeka stalno izvlači maksimum. Ispričavam se što mi hrvatski nije baš idealan, ali to obećavam brzo ispraviti - počeo je Palikuća, ozbiljan i odmjeren, ali i nasmijan, vidljivo dobrog raspoloženja.

- Do kontakta je došlo preko Ivana Mancea, dugo smo on i ja imali dobru suradnju. Nije mi puno trebalo da prihvatim ovaj izazov. Dobio sam dublju analizu klupske strategije. Znam kako Rijeka radi i vidim se u tome. Želim nastaviti ovim putem i dodati nešto svoje, poboljšati ono što poboljšati treba.

Neizbježna prva tema vam je prijelazni rok.

- Ima tu stvari koje su pokrenuli Srećko i Ivan. Klubovi iz HNL-a nemaju novac da mogu kupiti kojeg god igrača žele. Ali Rijeka ne mijenja svoje ciljeve. Biti u vrhu, igrati u Europi, u Kupu što je dalje moguće. Ne može se baš svake sezone igrati skupine u Europe i izazvati Dinamo, ali u vrhu želimo biti i bit ćemo.

Robert Palikuća novi je sportski direktor Rijeke

Škola nogometa?

- To nam je već u prvom kontaktu zapravo bila prva i glavna tema! Bit će promjena, sigurno.

Kontakt s glavnim trenerom Goranom Tomićem?

- Svaki dan se čujem s Tomićem, premda mi ugovor ovdje zapravo počinje 1. srpnja. Treba nam i koji iskusni igrač. Sezona počinje rano, ali prijelazni rok traje do 31. kolovoza i to moramo imati u vidu. Inače, sutra na putu za Njemačku ću stati u Austriji i sjesti s Tomićem.

Savršeno poznajete njemački nogomet. Bit će pojačanja iz, npr., 2. Bundeslige?

- Mislim da ne bi trebalo biti teško privoljeti igrače i iz tog područja! Posebno one koji su, npr., podrijetlom s našeg govornog područja. Ali nema limita što se tržišta tiče. Kad je objavljeno da sam Rijekin generalni menadžer za sport, telefon mi je eksplodirao od poziva.

Robert Palikuća novi je sportski direktor Rijeke

Taktika prijelaznog roka s velikim brojem posuđenih igrača? Npr. iz Dinama?

- Posudbe su uvijek opcija posudbe jer financije su u HNL takve kakve jesu. A Dinamovi igrači... Ne mogu vam to unaprijed reći. Iz bilo kojeg bogatijeg europskog kluba mogu doći igrači na posudbu ako mislimo da bi nam bili pojačanja, a dogovorimo se s klubom u kojem su na ugovoru.

Fokus na mlade?

- Mladi, da. Naravno. To je najveća želja i cilj! Ali... Oni koji to zasluže - rekao je Robert Palikuća.

Robert Palikuća novi je sportski direktor Rijeke

Direktor Luka Ivančić potvrdio je kako je HNK Rijeka ovu pandemijsku sezonu završio s 9 milijuna kuna u plusu, a predstavnicima medija se, prije službenog dijela priče, na svoj otvoreni, ljudski i najprirodniji mogući način oprostio Ivan Mance zahvalivši na korektnoj suradnji.

Rijeka s pripremama počinje u ponedjeljak 14. lipnja, a pola pripremnog razdoblja odradit će u svojoj tradicionalnoj slovenskoj bazi, Kranjskoj Gori.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku