Obavijesti

Sport

Komentari 2

Paović: Što da radimo? Ostat ćemo bez novca tri mjeseca...

Paović: Što da radimo? Ostat ćemo bez novca tri mjeseca...
5

Izlazimo iz programa i tri mjeseca ostajemo bez stipendija, naknada za trenere, vitaminizacije, fizioterapeuta... Sve će pasti na leđa sportskih saveza i klubova, upozorila je Sandra Paović

VIDEO

Zlatna stolnotenisačica Sandra Paović iskoristila je novinarsku konferenciju paraolimpijske reprezentacije u zrakoplovnoj luci kako bi istaknula financijske probleme u kojima će se uskoro nači paraolimpijci.

- Od 30. rujna ove godine do 1. siječnja iduće godine izlazimo iz programa i više nam neće biti isplaćivane stipendije, naknade za trenere, vitaminizacija, fizioterapeuti... Sve će pasti na leđa sportskih saveza i klubova. Stipendije su nekim sportašima jedini izvor prihoda - kazala je Paović dodavši:

- Ne znam kako će se to riješiti, ali je nedopustivo da tri mjeseca ostajemo bez novca. Pa nećemo mi sada tri mjeseca pauzirati. Većina nas već idući tjedna nastavlja s treninzima - poručila je paraolimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja.

Ovo je rak rana cijelokupnog sporta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić kazao je kako su paraolimpijci u Riju još jednom pokazali da znaju i mogu, ali i da trebaju veću podršku u financiranju.

- Činjenica je da smo mi novac za nastup na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru dobili tek sredinom sedmog mjeseca. Sada je taj program završen, a uskor ćemo otvoriti novi za POI u Tokiju, ali nam za to trebaju sredstva. Nadam se da će to biti veća sredstava iz državnog proračuna - kazao je Kovačić naglasivši kako se nada i većem financiranju sporta osoba s invaliditetom na lokalnoj razini.

- Svi gradovi će se sada veseliti medaljama koje su osvojili njihovi sportaši, ali očekujem kako će se poboljšati i financiranje. To je rak rana cijelokuponog sporta, pa i sporta osoba s invaliditetom - poručio je Kovačić.

- Na uspjeh reprezentacije koji smo ostvarili u Rio de Janeiru možemo biti još ponosniji kada se zna s koliko malo novca raspolažemo i i to u uvjetima koji nisu optimalni za sportaše - dodao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...