Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Paović: Što da radimo? Ostat ćemo bez novca tri mjeseca...

Izlazimo iz programa i tri mjeseca ostajemo bez stipendija, naknada za trenere, vitaminizacije, fizioterapeuta... Sve će pasti na leđa sportskih saveza i klubova, upozorila je Sandra Paović

Paralympische Spiele, Tischtennis, Siegerehrung Klasse 6
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
2 komentara

Zlatna stolnotenisačica Sandra Paović iskoristila je novinarsku konferenciju paraolimpijske reprezentacije u zrakoplovnoj luci kako bi istaknula financijske probleme u kojima će se uskoro nači paraolimpijci.

- Od 30. rujna ove godine do 1. siječnja iduće godine izlazimo iz programa i više nam neće biti isplaćivane stipendije, naknade za trenere, vitaminizacija, fizioterapeuti... Sve će pasti na leđa sportskih saveza i klubova. Stipendije su nekim sportašima jedini izvor prihoda - kazala je Paović dodavši:

- Ne znam kako će se to riješiti, ali je nedopustivo da tri mjeseca ostajemo bez novca. Pa nećemo mi sada tri mjeseca pauzirati. Većina nas već idući tjedna nastavlja s treninzima - poručila je paraolimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja.

Ovo je rak rana cijelokupnog sporta

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić kazao je kako su paraolimpijci u Riju još jednom pokazali da znaju i mogu, ali i da trebaju veću podršku u financiranju.

- Činjenica je da smo mi novac za nastup na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru dobili tek sredinom sedmog mjeseca. Sada je taj program završen, a uskor ćemo otvoriti novi za POI u Tokiju, ali nam za to trebaju sredstva. Nadam se da će to biti veća sredstava iz državnog proračuna - kazao je Kovačić naglasivši kako se nada i većem financiranju sporta osoba s invaliditetom na lokalnoj razini.

- Svi gradovi će se sada veseliti medaljama koje su osvojili njihovi sportaši, ali očekujem kako će se poboljšati i financiranje. To je rak rana cijelokuponog sporta, pa i sporta osoba s invaliditetom - poručio je Kovačić.

- Na uspjeh reprezentacije koji smo ostvarili u Rio de Janeiru možemo biti još ponosniji kada se zna s koliko malo novca raspolažemo i i to u uvjetima koji nisu optimalni za sportaše - dodao je.

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message