Obavijesti

Sport

Komentari 48

'Par Mandžo - Kalinić bi mogla postati i standardna opcija'

'Par Mandžo - Kalinić bi mogla postati i standardna opcija'
2

Mislim da ne bi trebalo biti puno poteškoća bez obzira što nije bilo previše vremena da uigramo napadački par Mandžukić - Kalinić, rekao je Čačić pri odlasku u Rusiju

VIDEO

Na ovu utakmicu idemo bez dobrog dijela igrača, imali smo par ozljeda pa smo trenirali s 15-ak igrača. Dolazi nam utakmica protiv jedne vrlo kvalitetne reprezentacije. Naša želja je da tom utakmicom na dobar način zatvorimo kalendarsku godinu, da izađemo u dobrom raspoloženju. Tu prvenstveno mislim da igramo dobro, a smatram da bi to mogli. Jer domaćin će sigurno biti maksimalno motiviran da kalendarsku godinu kod kuće zaključi pobjedom. Ja priželjkujem našu dobru prezentaciju, a kroz to ćemo tražiti i rezultat, rekao je jutros Ante Čačić pri odlasku u Rusiju.

Hrvatski nogometaši sutra (17 sati) će u Rusiji odigrati posljednju utakmicu ove godine, no izbornik na put što zbog pošteda, što zbog ozljeda vodi samo 16 igrača. Protiv Rusa će se igrom slučaja predstaviti i napadački tandem Mandžukić - Kalinić .

- Slažem se da nisu puno igrali u ovakvom sustavu, ali oni su igrači koji mogu igrati u različitim sustavima. Mislim da ne bi trebalo biti previše poteškoća bez obzira što nije bilo previše vremena da to uigramo.

Ako se pokažu dobri, to bi mogla postati i jedna od standardnih opcija.

- Naravno, jedna od opcija sigurno da. Uostalom, ova me opcija intrigira već neko vrijeme, evo im prilike da ih skupa vidimo na djelu.

Pokretanje videa...

Antonio Bevanda/24sata 00:27

S obzirom na strahote u Parizu, ali i terorističke prijetnje Rusiji, hrvatskim reprezentativcima sigurno nije ugodno putovati u Rostov.

- Mi tu ne možemo ništa, to brine cijeli svijet. Ali ne možemo se zavući u mišju rupu, moramo se boriti s tim , moramo funkcionirati, moramo živjeti dalje... Borba protiv takvog terorizma je zadaća cijelog svijeta.

Rusija je prije četiri dana pobijedila Portugal i protiv Hrvatske bi mogla biti umorna.

- Ma oni imaju dobar fond igrača i sigurno će u ovoj utakmici biti dobri - kaže Čačić.

Šuker: Nadam se Španjolskoj kao pripremi za Euro

Reprezentacija u Rusiju putuje prilično oslabljena, bez nekoliko igrača koji bi sigurno bili u prvih 11.

- Svi naši reprezentativci su kandidati za Europsko prvenstvo i ne bih igrače dijelio na A, B i C opcije. Sve su to igrači na koje izbornik računa i koji su na širem spisku za EP 2016 - rekao je Davor Šuker.

Predsjednik HNS-a vjeruje da bi neki igrači mogli iskoristiti ovu priliku i nametnuti se izborniku.

- Očekujem prijateljsku utakmicu, ali znamo da danas u modernom nogometu nema prijateljskih utakmica. Nadam se samo da neće biti ozljeda te da će se neki igrači nametnuti izborniku.

Terorističke prijetnje Rusiji sigurno nisu dobro sjele pred put u Rostov.

- Ne brine me to, od napada u New Yorku živimo pod takvim prijetnjama. Bože moj, živjeti se mora. Ne mogu nas zaustaviti.

Čelnici saveza već dogovaraju nove prijateljske utakmice kao pripremu za Euro.

- Imat ćemo jednu utakmicu u trećem mjesecu i pred EP pet do deset dana negdje blizu Francuske. Volio bih da to bude Španjolska , ali dok sve ne dogovorimo, ne mogu otkrivati. Sigurno će to biti jedna dobra i velika reprezentacija koja će nam pokazati što možemo na Europskom prvenstvu - zaključio je Šuker.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...
VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'
SUZE MLADOG NOGOMETAŠA

VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'

Rekli su mi da sam pozitivan, mislio sam 'pa nije valjda opet covid'. Policija me čekala u svlačonici, upala mi je u kuću gdje je djevojka bila sama. Ne bih ovo poželio ni najvećem neprijatelju, rekao je Vušković