Obavijesti

Sport

Komentari 45

Partizan u Haagu prosuo sve u dvije minute; Barišić asistirao

Partizan u Haagu prosuo sve u dvije minute; Barišić asistirao
1

Mogu samo žaliti nogometaši Partizana koji su u Nizozemskoj ispustili nemoguće u samom finišu utakmice protiv AZ-a (2-2), a istim rezultatom završila je utakmica Feyenoorda i Rangersa, a Barišić je asistirao za gol

VIDEO

Nevjerojatan rasplet dogodio se u Den Haagu! Partizan je imao vodstvo od 0-2 u 86. minuti, ali AZ je s igračem manje uspio stići do boda u pet minuta i tako oduzeti Beograđanima sve nade za prolazak u daljnju gazu Europske lige!

Europa League - Group L - AZ Alkmaar v Partizan Belgrade

U prvih je pola sata već bilo 0-2 za Partizan, a zabili su Asano i Soumah. S tim se rezultatom otišlo na odmor. Zatim su gosti sigurno držali veliku prednost , a od 84. minute imali su igrača više jer je drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton dobio Boadu. Izgledalo je da je sve gotovo, ali lopta je još jednom pokazala svoju prevrtljivost.

Tada kreće pravi šou domaćina. U 88. minuti zabio je Druijf, a u drugoj minuti sučeve nadoknade pogodio je isti igrač i tako srušio sve nade Partizana za mogućnost prolaska u playoff fazu Europske lige.

Europa League - Group L - AZ Alkmaar v Partizan Belgrade

Nogometaši Astane došli su do prvih bodova u skupini L Europske lige pobijedivši Manchester United sa 2-1, a tri boda osvojili su i Krasnodar, te Getafe. Astana je i prije ovog susreta bila bez izgleda za plasman u drugi krug natjecanja, dok je United osigurao prolaz, ali ne i prvo mjesto u skupini.

"Crveni vragovi" su u Kazahstan doputovali bez glavnih igrača, no i s drugom sastavom momčad Ole Gunnar Solskjaera je povela već u 10 . minuti golom Jesseja Lingarda. Manchester je u 54. minuti mogao sve riješiti, no Tahith Chong je promašio nemoguće, sa pet metara je prebacio prazna vrata. 

Kazna je stigla minutu kasnije kada je Dimitri Shomko izjednačio lijepim udarcem, a u 62. minuti domaćin je preokrenuo rezultat autogolom Bernarda. Antonio Rukavina je ubacio s desene strane, a lopta je pogodila Bernarda i završila u mreži. Do kraja susreta gosti su imali nekoliko lijepih prilika za izjednačenje, no Nenad Erić je sjajno branio. Hrvatski nogometaš Marin Tomasov nije nastupio za Astanu.

U ranijem terminu odigrane su i obje utakmice iz skupine C. Krasnodar je pobijedio Basel sa 1-0, a identičnim rezultatom je Getafe slavio na gostovanju kod Trabzonspora. Pobjedu Krasnodaru donio je Ari golom iz penala u 72. minuti, dok je pogodak odluke u Turskoj zabio Jamie Mata u 50. minuti.

Europa League - Group C - Krasnodar v Basel

Basel je i prije ove utakmice osigurao prolaz, a drugi putnik će biti poznat nakon međusobnog ogleda Getafea i Krasnodara. Rusi će za prolaz morati u Španjolskoj pobijediti uz uvjet da postignu najmanje dva gola, jer su prvu utakmicu kod kuće izgubili sa 1-2.

Nogometaši Wolfsburga osigurali su kolo prije kraja plasman u 16-inu finala Europske lige nakon što su na gostovanju pobijedili Oleksandriju 1-0. Plasman u drugi krug izborili su i Braga, Gent, te Wolverhampton. Pobjedu njemačkom sastavu donio je Weghorst golom u u sudačkoj nadoknadi prvog dijela golom iz kaznenog udarca. Josip Brekalo nije nastupio za goste.

U drugom susretu iz skupine I, St. EtienneGent su odigrali bez golova, što je bilo dovoljno gostima za prolaz. 

U skupini G odigrane su dvije sjajne utakmice nakon kojih ništa nije razriješeno i još uvijek sve četiri ekipe mogu dalje. Feyenoord i Rangers su odigrali 2-2, dok je Porto na gostovanju pobijedio Young Boyse sa 2-1. Feyenoord je poveo pred svojim navijačima, Rangers je potom okrenuo rezultat, da bi domaćin izjednačio. 

Europa League - Group G - Feyenoord v Rangers

Feyenoord je stigao od prednosti u 33. minuti preko Toornstre, no rezultat je početkom nastavka okrenuo Morelos s dva gola (53, 65). Kod drugog pogotka kolumbijskom napadaču je asistirao hrvatski reprezentativac Borna Barišić. Ipak, Sinisterra je u 68. izjednačio na 2-2. Barišić je odigrao cijeli susret, dok Nikola Katić nije nastupio za Rangers.

U drugom susretu  Porto je na gostovanju pobijedio Young Boyse sa 2-1. Švicarci su poveli u šestoj minuti golom Fassnachta, no Aboubakar je s dva gola (76, 79) donio pobjedu gostima. U posljednjim trenucima susreta Fassnacht je mogao izjednačiti, ali je pogodio okvir gola.

U skupina H CSKALudogorec su odigrali 1-1, a bez pobjednika je završio i susret između Ferencvarosa Espanyola (2-2).

Europa League - Group H - CSKA Moscow v Ludogorets

Keseru je zabio za vodstvo Ludogoreca, a 10 minuta kasnije izjednačio je ČalovNikola Vlašić Kristijan Bistrović su odigrali cijeli susret za CSKA, dok Zvonimir Šarlija nije ulazio. Espanyol je osigurao prolaz, dok će se za drugu kartu boriti Ludogorec (6) i Ferencvaros (5). CSKA je ostao bez izgleda.

U skupini K dalje idu Braga Wolverhampton koji su u međusobnom susretu odigrali 3-3, dok je Bešiktaš upisao prvu pobjedu protiv Slovan Bratislava sa 2-1Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Bešiktaš, dok je Marin Ljubičić kod gostiju ušao u igru u 83. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija