Obavijesti

Sport

Komentari 16

Pašalić peti Hrvat s hat-trickom u Serie A. I svi su - hajdukovci!

Pašalić peti Hrvat s hat-trickom u Serie A. I svi su - hajdukovci!

Atalanta je prva momčad nakon 62 godine koja je zabila čak 92 gola u 33 kola Serie A. Mario Pašalić pridonio je tom učinku, u utorak je zabio prvi hat-trick karijere. I pridružio se biranom društvu

VIDEO

Još od 1958. nijedna momčad Serie A nije uspjela zabiti 93 gola nakon 33 kola Serie A. A te se godine rodio Gian Piero Gasperini, čovjek zaslužan za vjerojatno najatraktivniju momčad Europe.

- To je lijepo, zar ne? Puno je to golova. Zabili smo puno i prošle sezone (77, op.a.), ali sad smo nadmašili sami sebe, i zabijamo kvalitetne golove. Bilo je i golijada, ali ne kako bismo ponizili protivnika, nego vježbali akcije i kretnje po terenu i to je vodilo do golova - pravdao se Gasperini.

POGLEDAJTE VIDEO: Pašalić je zvijezda u Italiji

Pokretanje videa...

00:40

U utorak je Atalanta ponovno opravdala taj epitet i u lokalnom derbiju razbila Bresciu 6-2, a junak je bio hrvatski reprezentativac Mario Pašalić (25). Veznjak je zabio prvi hat-trick u karijeri i došao do 11. gola u sezoni, od čega je gotovo pola (pet) zabio baš Brescii.

- Nije loše zabiti prvi hat-trick baš u derbiju. Ovo mi je najbolji trenutak karijere, a cijela momčad igra jako dobro. Ostalo je još pet kola do kraja sezone i možemo napraviti dobre stvari, osigurati Ligu prvaka. Zabili smo više od 90 golova i protiv Juventusa (2-2, op.a.) pokazali da možemo igrati protiv najboljih - rekao je Mario nakon utakmice.

Postao je tek peti Hrvat koji je zabio hat-trick u talijanskom prvenstvu, četvrti od hrvatske samostalnosti, a i svi prije njega bili su - hajdukovci.

Legendarni Frane Matošić davne je sezone 1942/43. zabio hat-trick za Bolognu u domaćoj pobjedi protiv Lazija 4-0. Reprezentativac bivše države preminuo je 2007. u 89. godini.

Ivana Ivanović/PIXSELL

Alen Bokšić (50) je u sezoni 1994/95. zabio tri gola u visokoj domaćoj pobjedi Lazija nad Foggiom 7-1, a onda dugo nakon njega, više od 20 godina, nije bilo nikoga u toj rubrici.

Nikola Kalinić (32) pridružio mu se u sezoni 2015/16. u dresu Fiorentine, kad je šokirao Inter na San Siru i vukao "viole" do pobjede 4-1.

Prije Pašalića uspjelo je to i njegovu suigraču iz reprezentacije Ivanu Perišiću (31) u Interu u sezoni 2017/18. S druge je strane tad bio Chievo iz Verone, a konačan rezultat 5-0.

Pašalić je sad u tome biranom društvu. Gazzetta dello Sport hvali ga kao jednoga od najboljih Hrvata u Serie A, što nesumnjivo i jest. U 26 utakmica ove sezone ima devet golova i pet asistencija.

Prvenstvo je još daleko od gotovog, ostalo je još pet kola za "božicu" iz Bergama koja zaostaje šest bodova za vodećim Juventusom, uz utakmicu više. A nakon prvenstva slijedi joj borba i u Ligi prvaka gdje je u četvrtfinalu čeka PSG.

- Na početku sezone nismo očekivali da ćemo igrati tako dobro, ali eto, drugu sezonu zaredom smo u prva četiri, a nastupi u Europskoj ligi i Ligi prvaka pomogli su nam da sazrijemo i naviknemo se na drugačiji nivo. Pripremamo se za PSG, ali borit ćemo se do kraja i u Serie A - kaže Gasp.

Serie A - Atalanta v Brescia

Hrvatski kolega Ivan Jurić iz Hellas Verone pohvalio ga je rekavši kako veliki klubovi u Italiji i izvan nje kradu Atalantinu igru i pokušavaju je kopirati.

- Ako je to točno, velika mi je čast! Nogomet nije nešto što možete ukrasti, nego učite, uzmete komadić tu i tamo i onda prilagodite svojoj viziji. Ivan je malo pristran jer smo radili skupa godinama. On je u ovom trenutku najpodcjenjeniji trener jer je još mlad i impresivno je to što radi u Veroni. Ne samo zbog rezultata, nego i kvalitete nogometa koji njegova momčad igra - odgovorio mu je Gasperini.

Verona se bori za Europsku ligu, a Atalanta je gotovo osigurala i drugi uzastopni nastup u Ligi prvaka. Imat će što reći i u završnici elitnog natjecanja u Portugalu. A Pašalić će i tamo, ne sumnjamo, biti raspucan.

Serie A - Atalanta v Brescia
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom