Obavijesti

Sport

Komentari 158

Liverpool zabio sedam komada! Kova asistirao u slavlju Reala...

Liverpool zabio sedam komada! Kova asistirao u slavlju Reala...
2

Liverpool, Sevilla, Šahtar i Porto izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka posljednje večeri faze po skupinama. Napoli je šokantno ispao, Man. City pretrpio prvi poraz u sezoni, a Spartak popio sedam komada!

VIDEO

Nakon što su završena natjecanja po skupinama Lige prvaka doznali smo i posljednja četiri sudionika osmine finala, a to su Liverpool, Sevilla, Porto i Šahtar.

Prije njih mjesto u osmini finala izborili su Barcelona, Bayern Munchen, Bešiktaš, Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Tottenham, Basel, Juventus, Manchester United i Roma. Ždrijeb parova osmine finala je 11. prosinca u Nyonu.

Uoči zadnjeg kola najveća drama je bila u skupini E gdje su tri kluba mogla dalje - Liverpool, Sevilla i Spartak.

Liverpoolovih sedam komada!

Međutim, nakon svega 18 minuta sve je bilo gotovo. Liverpool je u izravnom sudaru za prolaz na Anfieldu deklasirao Spartak 7-0 postigavši već u prvih 18 minuta tri gola, a strijelci su bili Philippe Coutinho (4-11, 15) i Firminho (19).  

Liverpool je i u prošlom kolu imao 3-0 protiv Seville, pa je potom primio tri gola. No, ovoga puta engleski velikan nije dozvolio iznenađenje. Mane je golom u 48. minuti zabio za 4-0. Golijadu je nastavio Coutinho u 51. zabivši za 5-0, a Mane je u 76. minuti i šesti put svladao Aleksandra Selihova. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Salah u 86. minuti. 

Dejan Lovren je igrao do 60. minute, dok je u 61. minuti u momčad Spartaka ušao Mario Pašalić.

Prvi poraz Cityja

U drugom susretu Maribor i Sevilla su odigrali 1-1 i Španjolci su osvojili drugo mjesto. Maribor je poveo u 10. minuti golom Tavaresa, a izjednačio je Ganso u 75. minuti.

U skupini F Manchester City je osigurao plasman u osminu finala kao pobjednik skupine, a za drugo mjesto borili su se Šahtar i Napoli. Ukrajinci su uoči zadnjeg kola imali tri voda više i trebao im je barem bod protiv Cityja koji je u Ukrajinu doputovao u šarenom sastavu jer je Pepe Guardiola čuvao igrače za nedjeljni derbi protiv Manchester Uniteda. 

Šahtar je to iskoristio pobijedivši 2-1. Bernard (26) i Ismaily (33) su zabili za Šahtar, a Aguero u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca za goste.

U drugom susretu Feyenoord je identičnim rezultatom pobijedio Napoli koji seli u Europsku ligu. Gosti su poveli već u 2. minuti golom Piotra Zielinskog, izjednačio je Nicolai Jorgensen u 33. minuti, a pobjedu Nizozemcima donio je St Juste u sudačkoj nadoknadi i to s igračem manje nakon što je u 83. minuti isključen Vilhena. Marko Rog je za Napoli igrao posljednjih pola sata.

Porto razbio Monaco

U skupini G Bešiktaš je kolo prije kraja osigurao broj 1, a Monaco se oprostio od Europe. Za drugo mjesto borili su se Porto i RB Leipzig. Oba sastava su posljednjih 90 minuta dočekala sa po sedam bodova, no Portugalci su bili bolji u međusobnom susretu. 

Portu je pomoglo i to što je Monaco na Dragau nastupio bez ponajboljih igrača. Leonardo Jardim je želio pružiti priliku igračima koji su manje igrali. Na koncu je Porto slavio s uvjerljivih 5-2 i prošao dalje. U drugom susretu Bešiktaš je na gostovanju slavio 2-1. 

Junak utakmice u Portu bio je Vincent Aboubakar koji je postigao dva gola (9, 33) i sjajno uposlio Yacinea Brahimija za 3-0 u 45. minuti. Glik je smanjio iz kaznenog udarca u 61. minuti, ali je Alex Telles četiri minute kasnije vratio Porto na tri gola prednosti. U 78. minuti Falcao je zabio za 4-2, a Soares je u 88. minuti postigao i peti gol za Porto. 

Danijel Subašić nije branio već je umjesto njega nastupio Diego Benaglio. Oba sastava su utakmicu završila s igračem manje, u 38. minuti su zbog međusobnog koškanja isključeni Felipe kod Porta, te Ghezzal kod gostiju.

U drugom susretu Turci su slavili 2-1 potvrdivši prvo mjesto, dok njemački doprvak natjecanje nastavlja u Europskoj ligi. Bešiktaš je poveo u 10. minuti golom Alvara Negreda iz kaznenog udarca, izjednačio je Keita u 87. minuti, no pobjedu gostima donio je Talisca u posljednjim trenucima susreta. Matej Mitrović je igrao cijeli susret za Bešiktaš.

Kovačić asistirao, Real pobijedio

U skupini H prva dvije pozicije su bile poznate i prije zadnjeg kola. Tottenham je osvojio prvo mjesto, dok je Real Madrid drugi. Aktualni europski prvak je u zadnjem kolu ugostio Borussiju Dortmund pobijedivši 3-2. "Kraljevski klub" je već nakon 12 minuta vodio 2-0 golovima Borje Mayorala (8) i Cristiana Ronalda (12).

Portugalcu je za njegov deveti gol u šestom nastupu asistirao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Gosti su do kraja prvog dijela uspjeli smanjiti golom Pierrea-Emericka Aubameyanga (43), a isti je igrač u 48. minuti izjednačio na 2-2. Pobjedu Realu donio je u 80. minuti Lucas Vazquez. Kovačić je igrao do 58. minute, dok Luka Modrić nije nastupio.

U drugom susretu Tottenham je pobijedio APOEL 3-0 golovima Fernanda Llorentea (20), Heung-Min Sona (37) i Georgesa N'Koudoua (80). U Europsku ligu seli Borussija.

Ždrijeb 11. prosinca u Nyonu

Uoči ždrijeba klubovi će biti podijeljeni u dva bubnja. U jednom će bit osam pobjednika skupina, a u drugom osam drugoplasiranih ekipa. U osmini finala međusobno ne mogu igrati klubovi koji su u prvoj fazi natjecanja igrali u istoj skupini, niti klubovi iz iste zemlje. Nositelji će u uzvratnom susretu igrati na svom travnjaku.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 13, 14, 20 i 21. veljače, a uzvratni ogled su 6, 7, 13. i 14. ožujka. Naslov prvaka Europe posljednje dvije sezone brani Real Madrid, a finale je ove godine u Kijevu 26. svibnja.

POBJEDNICI SKUPINA: Manchester United, PSG, Roma, Barcelona, Manchester City, Bešiktaš, Tottenham, Liverpool

DRUGOPLASIRANI: Basel, Bayern Munchen, Chelsea, Juventus, Real Madrid, Porto, Sevilla, Šahtar

SELE U EUROPSKU LIGU: CSKA Moskva, Celtic, Atletico Madrid, Sporting, Spartak Moskva, RB Leipzig, Borussia Dortmund, Napoli

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica