Obavijesti

Sport

Komentari 165

Pavasović: Hajduk prvi put zarađuje više nego što troši

Pavasović: Hajduk prvi put zarađuje više nego što troši
3

U novijoj povijesti Hajduka nije se dogodilo da je zarađeno više nego je potrošeno i to treba respektirati, rekao je predsjednik NO Hajduka Ljubo Pavasović Visković

VIDEO

Gotovo pet sati vijećali su članovi Nadzornog odbora Hajduka, nakon čega se medijima obratio predsjednik Ljubo Pavasović Visković, koji se u startu pohvalio podatkom da je operativna dobit kluba u 2015. godini 11 milijuna kuna. 

- Rezultati nisu još uvijek posve precizni, no sigurno je da neće biti slabiji nego su sada. U novijoj povijesti Hajduka nije se dogodilo da je zarađeno više nego je potrošeno i to treba respektirati - kazao je Visković i dodao: 

- Projekciju za iduću godinu vam u ovom trenutku ne mogu precizno reći, ali predviđen je porast prihoda za više od 10%. Općenito, intencija je da se udio transfera u proračunu kluba što više smanji, odnosno, da klub iz operativnih prihoda podmirujemo sve rashode, a da transferi budu izvanproračunska stavaka. 

Hajduk je narodni klub, a ne privatna igračka

- Većina etabliranih klubova u svijetu funkcionira na taj način. Cilj je ustanoviti Hajduk kao samoodrživi gospodarski subjekt čije postojanje nije upitno. Također, i da ostane narodni klub, a ne privatna igračka. Drugo, trend poslovanja je vrlo pozitivan i uzlazan. Od kad živimo u tržišnom gospodarstvu, nikad nismo zaradili više nego potrošili. To je jedni odgovoran put, više ne smije biti avanture. 

Bez obzira na pozitivne brojke u 2015., tereta iz prošlosti Hajduk se još uvijek nije u potpunosti riješio, stoga nema naznaka da će se u zimskom prijelaznom roku dovesti igrači za koje treba platiti značajniju odštetu. 

- Još uvijek postoje dugovanja, i dok god je tako, ne možemo plaćati ozbilje odštete. Naslijeđeni dugovi su se dramatično smanjili, ali oni još uvijek postoje i mi se moramo odgovorno ponašati - dodao je Pavasović.

Ne petljamo se u struku

O eventualnim prodajama Pavasović nije želio govoriti. 

- To je u domeni uprave, predsjednika Brbića i sportskog direktora Vučevića. Nadzorni odbor kome sam ja na čelu neće se petljati u struku - kazao je Pavasović, a na sugestiju da to nije baš bila praksa i u prošlosti priznao: 

 - Možda u prve dvije godine prvog saziva NO, kada je klub bio u kaotičnoj situaciji, zadnje dvije godine to nije bio slučaj.

Suspenzija? Ja radim svoj posao

Osvrnuo se prvi čovjek Hajdukovog NO i na dvogodišnju suspenziju. 

- Ja sam pod kaznom već godinu dana, nemam ambicija biti nogometni djelatnik, držim se NO Hajduka, vodim ga i to je sve. Svoj posao imam, i ne pada mi napamet ulaziti tamo gdje mi je mjesto. 

Poljud je od Ministarstva kulture proglašen nacionalnim dobrom. 

- Drago nam je, ponosni smo na to, vidimo to dugoročno kao šansu da se stadion obnovi. 

O rezultatima je na sjednici također bilo govora, no Pavasović ih nije bio spreman komentirati. 

- Ne možemo sebi dati za pravo da procjenjujemo je li netko stručan ili nije, je li nešto dobro ili nije. Mi nismo stručni za to i nećemo se u to miješati. Ali možemo reći da je ovo prva sezona u koju smo ušli malo ambicioznije. Do sada smo samo pokušavali držati glavu nad vodom, sada nam više ne visi mač nad glavom i ova sezona je pokazala neki određeni rezultatski iskorak - rekao je.

Istup čelnika NSŽSD Alojzije Šuprahe Pavasović je prokomentirao kao nizak udarac ispod pojasa. 

- Nije Šupraha aludirao na ideologiju, ne radi se tu o ideologiji, jer ja nemam ideologiju. On je aludirao na porijeklo mog pokojnog oca, a mišljenja sam da se na tu razinu nikome nije potrebno spuštati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe