Sport

Komentari 2

Pavić i Mektić srušili Dodiga za polufinale završnog Mastersa

Pavić i Mektić srušili Dodiga za polufinale završnog Mastersa

S dvije pobjede i jednim porazom Mektić i Pavić su zauzeli drugo mjesto u Zelenoj skupini te se plasirali u polufinale, a Dodig i Polašek su s jednom pobjedom i dva poraza završili na trećem mjestu

Prvi par svijeta, hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se u polufinale ATP Finala u Torinu, oni su u posljednjem susretu Zelene skupine svladali još jednog hrvatskog igrača Ivana Dodiga i Slovaka Filipa Polašeka sa 6-4, 7-6 (6).

Olimpijski pobjednici iz Tokija tako su ostali u igri za osvajanje svog 10. turnira u 2021. godini.

Za osvajanje prvoga seta Mektiću i Paviću bio je dovoljan "break" koji su ostvarili kod 2-2 kada su oduzeli servis Polašeku. Kod prednosti 4-2 imali su četiri vezane "break-lopte" za oduzimanje servisa Dodigu i prednost 5-2, ali hrvatsko-slovačka kombinacija spojila je nekoliko sjajnih poena i ostala u igri. To im se moglo i isplatiti jer su kod prednosti Mektića i Pavića od 5-4 stigli do dvije prilike za poravnanje, ali tada je Pavić dva puta sjajno odservirao za osvajanje prve dionice igre.

(SP)CANADA-TORONTO-TENNIS-NATIONAL BANK OPEN-MEN

Drugi set bolje su počeli Dodig i Polašek koji su oduzeli servis Paviću za 2-0, ali hrvatski asovi su se odmah vratili "re-breakom" na Dodigovom servisu. Do kraja seta oba su para držala svoj početni udarac, a u "tie-breaku" je briljirao Pavić s tri fantastična reterna. Upravo je jednim od tih reterna Pavić osigurao drugu meč-loptu za svoju kombinaciju koja je i realizirana na Mektićevom početnom udarcu.

S dvije pobjede i jednim porazom Mektić i Pavić su zauzeli drugo mjesto u Zelenoj skupini, a suparnike u polufinalu, što će biti pobjednici Crvene skupine, saznat će u petak. Dodig i Polašek su s jednom pobjedom i dva poraza završili na trećem mjestu u skupini. 

Nitto ATP Finals - Day Three - The O2 Arena

Još ranije su prvo mjesto u ovoj skupini osigurali Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos pobjedama protiv Dodiga i Polašeka te Mektića i Pavića u prva dva kola. Oni su ranije u četvrtak izgubili za njih nevažan dvoboj od Nijemca Kevina Krawietza i Rumunja Horije Tecaua koji su usprkos toj pobjedi ostali posljednji u skupini.

Najčitaniji članci