Obavijesti

Sport

Komentari 2

Pejčić nakon svjetskog rekorda u kvalifikacijama osvojila zlato!

Pejčić nakon svjetskog rekorda u kvalifikacijama osvojila zlato!
3

Snježana Pejčić bila je najbolja u Rio de Janeiru u Svjetskom kupu u malokalibarskoj pušci - trostav. Snježani je ovo bila treća zlatna medalja u Svjetskom kupu

VIDEO

Snježana Pejčić osvojila je u petak zlatno odličje u malokalibarskoj pušci - trostav na natjecanju Svjetskog kupa koje se održava na olimpijskoj streljani u Rio de Janeiru, gdje će se najbolje svjetske streljašice u kolovozu boriti za olimpijska odličja. 

Pejčić je sjajan dan, u kojem je u kvalifikacijama postavila novi svjetski rekord (594 kruga), začinila impresivnim nastupom u finalu, u kojem je bivala sve boljom kako se natjecanje bližilo kraju, a u finišu, kad se odlučivalo o medaljama, bila je nenadmašna.

Nakon tri serije klečećeg stava hrvatska reprezentativka je imala treći rezultat (151,3 kruga), a ispred nje bile su Njemica Barbara Engleder (153,9) i Poljakinja Agnieszka Nagay (153,1). 

Zaostatak iz prvog dijela finala Pejčić je nadoknadila najboljim rezultatom u ležećem stavu (156,6) te je s ukupnih 307,9 krugova preuzela vodstvo uoči završnog dijela natjecanja u stojećem položaju. 

Njezina je prednost bila minimalna, jer je drugoplasirana Poljakinja Nagay zaostaja svega jednu desetinku (307,8), a Njemica Engleder pet desetinki (307,4). Uzbudljivu borbu za odličja jamčili su rezultati i preostalih finalistica.

Talijanka Petra Zublasing bila je četvrta s 306,5 krugova, a petoplasirana Mongolka Nandinzaya Ganhuyang u završni dio je ušla s 305,2 kruga.

Konkurentice su prijetile Pejčić u stojećem stavu, prvo Mongolka Ganhuyang, potom Njemica Engleder, ali Riječanka je još jednom bila najpribranija i najpreciznija kad je bilo najpotrebnije. U posljednja četiri metka pogodila je 41,5 krugova što nijedna on njezinih suparnica nije mogla pratiti. S konačnih 458,8 krugova drugoplasiranu Engleder nadmašila je za 3,2 kruga.

Za Pejčić je ovo bio treći trijumf na natjecanjima Svjetskog kupa u malokalibarskoj pušci. Prethodne dvije pobjede ostvarila je prošle godine u korejskom Changwonu i na finalu Svjetskog kupa 2014. u Gabali.

No, trijumf na olimpijskom borilištu posebno će ostati upamćen, zbog svjetskog rekorda (594 kruga) postavljenog u kvalifikacijama, kao i zbog činjenice da će upravo na ovoj streljani za četiri mjeseca imati priliku obogatiti svoju kolekciju odličja s OI, u kojoj je zasada bronca u zračnoj pušci iz Pekinga 2008.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani