Obavijesti

Sport

Komentari 40

Penali su opet kobni za Hajduk: Dinamo ušao u polufinale Kupa

Penali su opet kobni za Hajduk: Dinamo ušao u polufinale Kupa
6

Nakon 0-0 u regularnom vremenu juniori Dinama slavili su u raspucavanju s bijele točke. Zabili su sva četiri puta dok su za Hajduk promašili Jurić - Petrašilo i Hrgović.

VIDEO

U četvrtfinalu Hrvatskog kupa juniori Dinama slavili su na Poljudu protiv Hajduka i plasirali se u nastavak natjecanja. Presudilo je bolje izvođenje kaznenih udaraca, nakon 0-0 u regularnom dijelu utakmice gosti su u ruletu udaraca s bijele točke bili sigurniji i na koncu slavili 4-2.

Pokretanje videa...

Hajduk - Škendija 3-1 (juniorska LP) VIDEO

Trener Hajduka Marijan Budimir poslao je na teren momčad u sastavu Perić, Đolonga, Bradarić, Prpić, Letaj, Krolo, Capan, Pukštas, Hrgović, Domančić i Vrcić, dok je trener Dinama Jozo Bandić poslao jedanaestoricu u sastavu Mandić, Brekalo, Braun, Kozina, Soldo, Kanižaj, Lukanić, Topić, Sučić, Čavara, Novak.

Hajduk je u susret ušao nakon subotnjeg gostovanja u Osijeku, u kome su slavili s visokih 4-1, dok je Dinamo imao pauzu od desetak dana zbog odgode utakmice protiv Lokomotive. NO to se nije osjetilo u igri, gledali smo obostrano korektnu utakmicu u kojoj su obje momčadi igrale čvrsto i oprezno, a jedine prilike s obje strane došle su u drugom dijelu utakmice.

Najprije je golman Dinama Mandić u 65.minuti obranio šut Krole iskosa, nakon toga je Čuić u '80 u kontra napadu pokušao lobom ali je lopta otišla tik pored vratnice. U istoj je minuti Kanižaj prošao po desnoj strani i lijepo centrirao a Čavara šutira glavom u gužvi i pogađa vratnicu, nakon toga još jednm u blok Na isteku 90. minute jednu loptu nabačenu iz kornera propustila je cijela Hajdukova obrana, ali je golman Perić bio oprezan i odbio je u korner.

Hajdukovi juniori protiv Atletica u borbi za osminu finala Lige prvaka

U zadnjim trenutcima utakmice trener Hajduka Budimir poslao je u igru rezervnog golmana Lesiuka, vjerujući da će obraniti udarce gostujućih igrača, ali na koncu su u ruletu kaznenih udaraca ipak bolji bili gosti koji su zabili sva četiri udarca, dok su igrači Hajduka promašili dva.

Prvi je za Hajduk zabio Lazar, koji je poslao Mandića u jednu a loptu sigurno u drugu stranu. Jednako siguran bio je i Brekalo za Dinamo. U drugoj seriji Jurić – Petrašilo pogodio je vratnicu, dok je Novak pucao visoko i neobranjivo za prednost Dinama. Potom je Mandić pročitao i obranio udarac Hrgovića, a Soldo zabio za 1-3. Vladušić je sigurnim udarcem donio nadu Hajduku, ali je kapetan Dinama Braun bio također siguran i donio pobjedu i slavlje svojoj momčadi.

Split: Četvrtfinale Kupa juniori Hajduk - Dinamo

Hajduk je ovoj sezoni u obje važne utakmice ispao nakon udaraca s bijele točke. I protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka mladih, i danas u kupu protiv Dinama. Zanimljivo je spomenuti kako je dosta gledatelja ostalo van tribina a razlog su bile Covid mjere. Naime, na pomoćnom terenu Poljuda okupilo se petstotinjak gledatelja, a kad su redari procijenili da je 50% kapaciteta popunjeno, ostale nisu puštali unutra. Ipak su se i oni nekako snašli i s okolnih uzvisina ispod južne tribine stadiona gledali utakmicu. 

Juniorima Dinama i Hajduka, podršku su s tribina pružili sportski direktor svih selekcija hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa i bivši proslavljeni hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar, koji obnaša dužnost pomoćnika izbornika U-19 reprezentacije. 

Split: Četvrtfinale Kupa juniori Hajduk - Dinamo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'