Obavijesti

Sport

Komentari 24

'Penali su sreća, ali moramo ih naučiti pucati kao Hrvati. Moji igrači su bili užasno prestrašeni'

'Penali su sreća, ali moramo ih naučiti pucati kao Hrvati. Moji igrači su bili užasno prestrašeni'

Što sam rekao igračima prije penala? Ne znam. Evo, zaboravio sam, toliko sam pod stresom. Golman Hrvatske je bio čudesan, a igrači su sami birali tko će pucati, nisam ja određivao, kaže japanski izbornik

VIDEO

Japanski izbornik Hajime Moriyasu bio je utučen. Kao da mu se srušio svijet.

Smatrate li da ste pukli pod pritiskom kod izvođenja penala? Izgleda da je izvođače uhvatila trema...

- Nismo bili na visini zadatka. Jednostavno nismo mogli pobijediti. Moramo prihvatiti taj rezultat. Mislim da podbacili zbog treme, golman Hrvatske je bio odličan. Igrali smo hrabro 120 minuta. Hrabri su bili i izvođači. Za nas je ovo žalostan trenutaklIgrač. To moramo prihvatiti. Igrači su se trudili i pokazali su koliko mogu dobro igrati na ovakvom turniru. Nadam se da će nastaviti na tom putu. Japanski nogomet dalje će se razvijati.

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru

LUDILOOO, HRVATSKA JE U ČETVRTFINALU:

Što ste rekli igračima prije izvođenja?

- Napravili smo krug i pričali smo, ali ne mogu sjetiti što sam im pričao. Poslije poraza sam im se zahvalio na trudu. Rekao sam im da ovo ne znači da nisu dali sve od sebe. Jednostavno nismo mogli dalje od osmine finala. Pobijedili smo Njemačku i Španjolsku, ali dalje nismo mogli. Naši igrači su pokazali da je počela nova era u japanskom nogometu. Trebaju iskoristiti ovu snagu, a ovaj poraz mora im biti motivacija da sljedeći put pobijede. Moraju se nastaviti razvijati.

Kako ste odredili izvođače?

- Rekao sam im da sami odaberu tko će pucati. Mogli su bolje, ali tako je ispalo. Svi su oni bili pod užasnim pritiskom. Nadam se da će navijači cijeniti njihove napore.

Jeste li igrali na 0:0, koji je plan bio?

- Možete misliti što hoćete i pitati što hoćete“, kazao je japanski izbornik, koji je pitanje očito shvatio kao kritikom. Ali se smirio i nastavio.

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru

- Igračima sam rekao da pokušaju da ne prime gol u prvom poluvremenu. Naše tranzicije iz obrane u napad bile su dobre. Inzistirao sam da podignemo posjed lopte, ali protiv Hrvatske ne možete uvijek igrati kako želite. Hrvatska je jaka momčad i ima brzu kontru. I protiv Belgije smo na prošlom SP-u vodili, pa smo izgubili. Jako sam žalostan. 

Što mislite da je nedostajalo vašim igračima i igri? Dojam je da su bili jako iscrpljeni…

- Slažem se. Imali smo neke šanse za gol, koje smo mogli bolje završiti. Često smo gubili loptu. Imali smo plan raditi više kontri, povećati posjed. No teško je tako igrati, u takvoj brzini, s takvim sprintevima. To moramo izanalizirati. Hrvatski igrači znali su nas osujetiti, to je moćna momčad, teško je igrati protiv njih.

KATAR 2022 - Konferencija za medije japanske nogometne reprezentacije

Japan je opet dobio gol glavom… I to s dosta velike udaljenosti.

- Bio je to jako dobar udarac, pogodio je kut. Odlično je to Perišić izveo. Znalo nam se i prije dogoditi da tako primimo gol. Mislim da smo sada bolji u obrani, prije smo lakše primali golove.

Je li Hrvatska imala sreću ili jednostavno bolje izvode penale?

- I jedno i drugo. Nekad je to stvar sreće, ali treba i vježbati. Treba raditi na poboljšanju. Hrvatski golman je bio izvrstan, on je najzaslužniji za pobjedu Hrvatske. Moramo naučiti lekciju, moramo se poboljšati u izvođenju penala..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani