Sport

Komentari 1

Pep je najavio: Otići ću s klupe Manchester Cityja 2023. godine

Pep je najavio: Otići ću s klupe Manchester Cityja 2023. godine

Španjolski strateg na klupi 'građana' ima pune ruke posla u novoj sezoni, a otkrio je kad misli otići iz kluba. Pep Guardiola još će neko vrijeme biti na kormilu Cityja te pokušati donijeti toliko željenu Ligu prvaka

Mislim da ću malo stati. Mislim da ću morati uzeti odmor, vidjeti što sam napravio, rekao je Pep Guardiola o tome što misli nakon što mu 2023. godine istekne ugovor s Manchester Cityjem.

Španjolski je strateg preporodio način igre 'građana' koji su pod njegovim vodstvom stigli do tri naslova Premiershipa, jednog naslova FA kupa, četiri Liga kupa i dva Superkupa, no, nikako da dođu do toliko željenog europskog trofeja. Mnogi mu to zamjeraju i propitkuju njegovu stručnost s obzirom na to koliku svotu novca je imao na raspolaganju u svakom klubu koji je vodio.

Što se tiče pauze, upravo je to napravio prije nego što je 2012. preuzeo Bayern nakon što je napustio klupu Barcelone, a očigledno želi neko vrijeme za sebe nakon godina na Otoku. Bilo kako bilo, ima i planove za nastavak karijere.

Dinamo u 6. kolu Lige prvaka ugostio Manchester City

- Sljedeći korak će biti reprezentacija, ako bude moguće. Volio bih voditi neku južnoameričku reprezentaciju  ili europsku, igrati na Copa America, želim to iskustvo - rekao je za ESPN.

No, do toga još ima vremena, a Pep pred sobom ima novi izazov u vidu odličnog Premiershipa gdje je njegova momčad već izgubila na startu od (1-0), a navijači očekuju i novi iskorak u Europi...