Obavijesti

Sport

Komentari 1

Perasović: Želio sam opet biti izbornik, ali klub me nije pustio

Perasović: Želio sam opet biti izbornik, ali klub me nije pustio
1

Predsjednik Baskonije nas je mjesec dana zavlačio, rekao je Dino Rađa na odluku kluba da Velimira Perasovića ne pusti na klupu hrvatske reprezentacije

VIDEO

Hrvatski košarkaški trener Velimir Perasović (51) potvrdio je kako je htio voditi hrvatsku reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, no da nije dobio dozvolu svog kluba Baskonije Laboral Kutxe, četvrtoplasirane momčadi španjolskog prvenstva.

- Želio sam biti hrvatski izbornik, no klub mi to nije dopustio - izjavio je Perasović na novinskoj konferenciji u Vitoriji.

Prošli tjedan su ondje boravili predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa i stručni tajnik HKS-a Josip Vranković, koji su se u Baskoniji raspitivali oko Perasovićeve situacije i mogućnosti vođenja Hrvatske.

Perasović je prošli mjesec aktivirao i drugu godinu ugovora s Baskonia Laboral Kutxom, koju će zaključiti u ljeto 2017. godine. Time je proces njegova povratka na klupu Hrvatske bio otežan, budući da španjolska liga ne dopušta istovremeno vođenje kluba i reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znali smo za to pravilo, ali postojali su izuzeci. Predsjednik Baskonije nas je mjesec dana zavlačio - rekao je po povratku iz Vitorije predsjednik Stručnog savjeta HKS-a za mušku košarku Dino Rađa te istaknuo kako je Perasović želio nastaviti izbornički posao.

Velimir Perasović je vodio Hrvatsku u rujnu 2015. na Europskom prvenstvu, gdje je Hrvatska izgubila u osmini finala od Češke s 59-80, nakon čega je rekao da je njegov posao u reprezentaciji završen, ali su igrači i novo vodstvo HKS-a izrazili želju za njegovim ostankom na izborničkoj dužnosti.

Hrvatska će u srpnju igrati u Torinu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre protiv Tunisa i Italije u sklopu skupine A, a bude li među prve dvije momčadi igrat će u polufinanu protiv jedne od reprezentacija iz skupine B u kojoj su Grčka, Meksiko i Iran. Na Olimpijske igre će se plasirati samo pobjednik turnira u Torinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu