Sport

Komentari 22

Perez ne voli Ligu prvaka, želi Real u elitnoj Superligi Europe

Perez ne voli Ligu prvaka, želi Real u elitnoj Superligi Europe

Dugo se pregovara o mijenjanju formata Lige prvaka. Dodaju se i oduzimaju klubovi, križaju se ovako i onako, ali Realovom predsjedniku je prekipjelo: Ne treba mu nikakva Liga prvaka, on će napraviti 'čistu' ligu

Predsjednički razgovori u stilu 'podijeli pa vladaj'. Šefu Reala, Florentinu Perezu više se ne igra Liga prvaka, a kamo li La Liga. Stoga je porazgovarao s Giannijem Infantinom, predsjednikom Fife. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema pisanju New York Timesa, Perez inzistira na stvaranju potpuno odvojenog natjecanja u kojemu bi bili samo najelitniji i najbogatiji klubovi. To znači da ga ne zanima niti ideja novog formata Lige prvaka u kojoj bi se od 2024. trebala naći 32 kluba u četiri grupe po osam momčadi. 

Perez želi natjecanje s 20 klubova, većinom iz Liga petice, najjačih liga Europe. To znači da bi te lige mogle ostati bez svojih najbitnijih klubova. Zamislite samo Premiership bez Liverpoola ili Manchester Cityja, La Ligu bez Barcelone ili Reala, itd. Uništenje domaćih liga na konto slijevanja milijuna raznih valuta na račune već najbogatijih klubova. Bilo bi to otkidanje srca domaćih liga, njihovih najboljih klubova i perjanica. Nestanak sudara Davida i Golijata, krađa čari natjecanja od svih, a možda najviše od navijača.

Naravno, ukoliko ovaj prijedlog i dođe službeno u javnost jer Perez ipak je jedna od najutjecajnijih osoba u nogometu, pitanje je koliko će drugih predsjednika pristati na njega. Jasno je, Perez je i ovoga puta vođen računicom, bilo bi ovo najbogatije natjecanje, 'elita' bi se riješila 'malih' klubova, a 'čista' Superliga Europe poslala bi  Ligu prvaka u zaborav.

Najčitaniji članci