Obavijesti

Sport

Komentari 11

Perica Bukić: Nema šanse da moj sin Luka zaigra za Italiju

Perica Bukić: Nema šanse da moj sin Luka zaigra za Italiju
1

Talijanski mediji raspisali su se da bi Luka Bukić trebao uzeti talijansko državljanstvo i potom zaigrati za njihovu reprezentaciju. Točan je samo prvi dio, da bi Luka trebao uzeti državljanstvo, no radi klupskih interesa

VIDEO

Sin Perice Bukića je prošle godine potpisao za najbogatiji klub na svijetu Pro Recco, a prema pravilima krovne organizacije vodenih sportova, može zatražiti sportsko državljanstvo zemlje u kojoj je barem godinu dana. I vjerojatno će uzeti državljanstvo, no to je isključivo radi klupsih interesa. 

Naime, Luka Bukić i Marko Bijač su u kvoti od dva netalijanska igrača unutar EU koja igraju talijansku Serie A i kup. Prema njihovim pravilima, samo četiri stranca su dopuštena, od čega dva mogu biti iz EU, a druga dva izvan. Naravno da bi uzimanjem talijanskog državljanstva Luki bilo puno lakše, olakšalo bi to i Pro Reccu jer bi Luka tada igrao kao Talijan, no to nema veze s igranjem za talijansku reprezentaciju. Također, Talijanima to nije prvi put da preko medija vrbuju naše igrače, pisali su iste stvari i za nekolicinu igrača koji su uzimali talijansko državljanstvo. 

- Kao otac, uvjeren sam da igranje za talijansku reprezentaciju ne dolazi u obzir. Nikako - rekao nam je legenda hrvatskog vaterpola Perica Bukić.

A kad to kaže otac, onda, vjerujte, nema šanse. Luka je lijevo krilo, a ime je krenuo graditi kada je već kao 16-godišnjak zaigrao za seniorsku momčad Mladosti.  S hrvatskom je reprezentacijom osvojio zlato na Mediteranskim igrama 2013. godine, svjetsku broncu 2013. godine i srebro dvije godine kasnije, te olimpijsko srebro u Rio de Janeiru 2016. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prošloj sezoni Luka je bio prvi strijelac Regionalne lige s 34 gola, a te igre nisu prošle nezapaženo od strane europskih velikana. No Luka će i dalje biti na raspolaganju isključivo Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića