Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Perica Bukić: Nema šanse da moj sin Luka zaigra za Italiju

Talijanski mediji raspisali su se da bi Luka Bukić trebao uzeti talijansko državljanstvo i potom zaigrati za njihovu reprezentaciju. Točan je samo prvi dio, da bi Luka trebao uzeti državljanstvo, no radi klupskih interesa

Foto: Sanjin Strukic/Luka Stanzl/PIXSELL
11 komentara

Sin Perice Bukića je prošle godine potpisao za najbogatiji klub na svijetu Pro Recco, a prema pravilima krovne organizacije vodenih sportova, može zatražiti sportsko državljanstvo zemlje u kojoj je barem godinu dana. I vjerojatno će uzeti državljanstvo, no to je isključivo radi klupsih interesa. 

Naime, Luka Bukić i Marko Bijač su u kvoti od dva netalijanska igrača unutar EU koja igraju talijansku Serie A i kup. Prema njihovim pravilima, samo četiri stranca su dopuštena, od čega dva mogu biti iz EU, a druga dva izvan. Naravno da bi uzimanjem talijanskog državljanstva Luki bilo puno lakše, olakšalo bi to i Pro Reccu jer bi Luka tada igrao kao Talijan, no to nema veze s igranjem za talijansku reprezentaciju. Također, Talijanima to nije prvi put da preko medija vrbuju naše igrače, pisali su iste stvari i za nekolicinu igrača koji su uzimali talijansko državljanstvo. 

- Kao otac, uvjeren sam da igranje za talijansku reprezentaciju ne dolazi u obzir. Nikako - rekao nam je legenda hrvatskog vaterpola Perica Bukić.

A kad to kaže otac, onda, vjerujte, nema šanse. Luka je lijevo krilo, a ime je krenuo graditi kada je već kao 16-godišnjak zaigrao za seniorsku momčad Mladosti.  S hrvatskom je reprezentacijom osvojio zlato na Mediteranskim igrama 2013. godine, svjetsku broncu 2013. godine i srebro dvije godine kasnije, te olimpijsko srebro u Rio de Janeiru 2016. godine. 

U prošloj sezoni Luka je bio prvi strijelac Regionalne lige s 34 gola, a te igre nisu prošle nezapaženo od strane europskih velikana. No Luka će i dalje biti na raspolaganju isključivo Hrvatskoj.

Naši partneri pišu
Message