Sport

Komentari 14

Perišić: Jose me zvao, tek sam sad saznao zašto je to propalo

Perišić: Jose me zvao, tek sam sad saznao zašto je to propalo

Bio sam zaista jako blizu prelasku u United. A kad me Jose nazvao... bilo je to nešto čudesno! Pa kako ćeš njega odbiti?! To je jako teško... Zapravo, jako, jako sam želio otići k njemu i igrati za United

Uh, baš sam htio otići u Manchester United. Tako velik klub, ligu...

Počeo je tako Ivan Perišić (30) ispovijest za The Athletic, nakon što je zbog prehlade propustio Bayernovu 3-2 pobjedu protiv Paderborna.

Bilo je to u ljeto 2017. Na Old Traffordu je vladao veliki Jose Mourinho. I baš je htio Ivana. Jednako koliko je i Perišić htio postati prvi Hrvat u povijesti Manchester Uniteda.

Pisalo se o 60 milijuna eura, rekordnom hrvatskom transferu, vatreni se as čak sukobio s čelnicima Intera, dao do znanja svima da želi otići, ali ništa. Ćorak.

- Bio sam zaista jako blizu prelasku u United. A kad me Jose nazvao... bilo je to nešto čudesno! Pa kako ćeš njega odbiti?! To je jako teško...

FILE PHOTO: Champions League - Group Stage - Group H - Juventus v Manchester United

- Zapravo, jako, jako sam želio otići k njemu i igrati za United. San mi je bio igrati u svim najjačim ligama. Nažalost, nije se dogodilo...

Perišić je igrao u Francuskoj za Sochaux, u Njemačkoj za Wolfsburg i Borussiju Dortmund i u Italiji za Inter. Sad je na posudbi u Bayernu.

- Bilo mi je to vrlo bolno. Ali ne želim sad ulaziti u detalje zašto je propalo - ipak se povukao, ali i znakovito naglasio:

- Pa i ja sam prave razloge doznao tek dvije godine kasnije!

Drugim riječima: tek ovih dana!? Kad je u Bayernu i uživa uz bivšega izbornika Niku Kovača. U čijem je mandatu među 'vatrenima' bio naš najbolji igrač.

U Münchenu zna da nije bio prva Bayernova opcija. Ni druga.

- Baš kao što nisma bio ni ja - našalio se Niko Kovač, podsjetivši na dane svoga imenovanja.

No, iako nisu bili plan A ni B ni C, sad su na vrhu Bundeslige. A Premier liga Perišiću je i dalje san. S 30 godina nipošto neostvariv...

Najčitaniji članci