Obavijesti

Sport

Komentari 176

Perišić u Hajduku: Kad će igrati, kolika mu je plaća, hoće li s Hrvatskom na Euro u Njemačku?

Perišić u Hajduku: Kad će igrati, kolika mu je plaća, hoće li s Hrvatskom na Euro u Njemačku?
9

Naš glavni cilj je sljedeća sezona pa smo dogovorili i ugovor za sljedeću sezonu. Bit će još godinu dana u Hajduku. Igrat će i tu sezonu za simboličnih 1 euro, ali smo dogovorili i bonuse za europska natjecanja

VIDEO

Ove sam sezone vidio da je momčad dobra, da se događa puno dobrih stvari i da je Hajduk zreo za nešto više, naglasio je Ivan Perišić u petak poslije podne, napokon u poljudskom salonu, napokon s Hajdukovim dresom u rukama. I dodao:

- Dosadilo je i to 'Ivane, vrime je'. S jedne strane je bilo lijepo, ali prošlog ljeta je bilo malo pretjerano, nije baš bilo ugodno. I na ulici, zbog djece i obitelji, nije bilo baš lako, ali prošlo je.

Pokretanje videa...

Split: Ivan Perišić obratio se okupljenim navijačima na rivi 01:52

Legendarni as "vatrenih" tako je sletio u bijelo jato. Tottenham se oprostio s njim, a on će u Hrvatskoj nastaviti rehabilitaciju od operacije ligamenta koljena. U Hrvatskoj i u Beogradu kod dr. Andreje Milutinovića.

A navijači jedva čekaju da ga vide i na terenu. Kako Hajdukovi, tako i hrvatske reprezentacije. Kad će to biti? Koliko će utakmica odigrati za "bijele"? Evo ključnih odgovora.

Kada se Perišić vraća na teren?

Split: Ivan Perišić potpisao za Hajduk

- Za dva, tri tjedna bih trebao početi s loptom trenirati. Neke prognoze za povratak su travanj, ali ne znam točno kad. Neću žuriti jer može to sve krenuti po zlu. Skoro 80 posto rehabilitacije sam u Beogradu pa ću i sad ići u Beograd. A mislim da ću se vratiti u Split krajem veljače ili početkom ožujka - rekao je Perišić.

Liječnici od početka govore da mu treba barem šest mjeseci, što znači ni u kojem slučaju povratak utakmicama prije travnja.

Hoće li Perišić s Hajdukom ove sezone jurišati na titulu?

Split: Ivan Perišić potpisao za Hajduk

Ako Hajduk u narednih devet kola zadrži korak, hoće! Prema najoptimističnijim prognozama, da zaigra 6. travnja, ostaje još osam kola do kraja HNL-a. Na taj je dan derbi u Rijeci, a tjedan nakon toga na Poljud stiže Osijek.

Prema tom scenariju, Perišić ove sezone ne bi odigrao ni jedan derbi protiv Dinama jer on je na rasporedu 30. ožujka. Ako ga srce ne povuče...

U kojoj je fazi oporavka Perišić?

- Počeo sam trčati prije petnaestak dana i sve ide prema planu, nema problema. Prvih par mjeseci mi je mentalno bilo baš teško, te stvari te ojačaju ili ubiju. Ako se postaviš pozitivno od početka, onda se moguće vratiti na nivo na kojem sam bio - rekao je.

Štake u kojima smo ga viđali posljednjih mjeseci na utakmici košarkaša Partizana i Crvene zvezde i na treninzima reprezentacije je, dakle, odbacio.

Hoće li Perišić biti spreman za Euro?

Zlatko Dalić odmah je nakon njegove ozljede rekao da bi volio da Perišić do svibnja odigra koju utakmicu i uhvati ritam, a onda odradi pripreme i dvije posljednje provjerne utakmice.

I Perišiću je cilj zaigrati na Euru te zbog toga tvrdi da neće požurivati povratak na teren.

Do kad će Perišić ostati u Hajduku?

- Potpisali smo ugovor o posudbi do 20. lipnja i Ivan će igrati za 1 euro, ta posudba Hajduk neće koštati - rekao je Lukša Jakobušić, ali i dodao:

- Naš glavni cilj je sljedeća sezona pa smo dogovorili i ugovor za sljedeću sezonu. Bit će još godinu dana u Hajduku. Igrat će i tu sezonu za simboličnih 1 euro, ali smo dogovorili i određene bonuse za europska natjecanja. 

No, Perišić može u bilo kojem trenutku otići.

- Dogovorili smo i da u oba prijelazna roka, u ljeto i iduće zime, uz određene klauzule može otići.

Koliko će Perišić zaraditi u Hajduku?

Do kraja ove sezone će, dakle, Perišić plaću dobivati od Tottenhama, s kojim ga ugovor veže do ljeta. I od koje se dobrog dijela odrekao jer ondje mu je mjesečna plaća milijun eura.

Ali ove sezone više ne bi igrao i rastali su se korektno. A iduće sezone će, kao Nikola Kalinić ove, igrati besplatno. Osim ako mu dođe ponuda koja bi ga ponovno odvukla iz Splita...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'