Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Perković je druga favoritkinja: Lovi treće zlato i rekord SP-a

Sandra je osvojila svjetsko zlato 2013. i 2017. godine. U kvalifikacijama je imala treći rezultat, bolje su bile Kubanke, Perez i Caballero. Večeras je druga favoritkinja, koeficijent na njezinu pobjedu je 2,80

World Athletics Championships - Doha 2019
Foto: KAI PFAFFENBACH
9 komentara

Sandra Perković ima priliku izjednačiti rekord Franke Dietzsch koja je dosad jedina u povijesti triput osvojila zlatnu medalju u bacanju diska na svjetskim prvenstvima. Osvojila je Sandra svjetsko zlato 2013. i 2017. godine.

Finale bacanja diska je u večeras u 20 sati, prijenos je na HRT 2.

- Zadovoljna sam i spremna, veselim se tom finalu - rekla je Sandra nakon kvalifikacija i dodala:

- Neću sad biti bezobrazna, ali mislim da bismo nas tri u petak mogle napraviti spektakl.

Preostale dvije koje spominje Perković su Kubanke. Najbolji rezultat kvalifikacija imala je Kubanka Yaime Perez koja je bacila disk 67.78 metara, njezina sunarodnjakinja Denia Caballero bila je druga sa 65.86, dok je Sandrinih 65.20 bio treći rezultat kvalifikacija.

Na kladionicama je Perez prva favoritkinja. Koeficijent na nju je 2,50, a na Perković i Caballero je 2,80. Dakle, Sandra je druga favoritkinja u petak u Dohi.

- Najviše mrzim te kvalifikacije jer nekako se uvijek bojiš riskirati pa ideš na sigurno pa se tu dogode tehničke pogreške. Puno više vrijedim od tih 65 metara koje sam bacila, ali drago mi je da je bilo po sredini, da nije bilo prijestupa i da je otišlo preko kvalifikacijske norme. U petak krećemo od prvog hica jako pa ćemo vidjeti - kaže Sandra.

Sandra Perković ove sezone ne dominira kao što je to bio običaj prijašnjih godina. Prvu je pobjedu ostvarila na Ekipnom prvenstvu Europe u Varaždinu kada se bacila 68,58 metara. To je bio treći rezultat ove sezone. Na posljednjoj provjeri uoči svjetske smotre, Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu, slavila je hicem od 67.65 metara.

Sandrin je rekord  hitac iz 2017. godine. Tada je bacila 71,41 metar.

 

Naši partneri pišu
Message