Obavijesti

Sport

Komentari 53

Pet godina 'modrinacije': Prvi trofej u Realu uzeo za - 36 sati

Pet godina 'modrinacije': Prvi trofej u Realu uzeo za - 36 sati
1

REALOV MOTOR Igra aktualnog prvaka Europe nezamisliva je bez Luke Modrića, hrvatskog kapetana. Na današnji dan prije pet godina Luka je iz Tottenhama prešao u Real Madrid u transferu od 40 milijuna eura

VIDEO

Pet godina je prošlo od rijetko viđene drame između Tottenhama i Real Madrida na temu tada ponajboljeg veznjaka Premiershipa Luke Modrića. Te hoće, pa neće, pa Tottenham odbije ponudu, pa Real poveća...

I tako cijelo ljeto. Trajala je sapunica tjednima, Modrić je svim silama htio ostvariti finalni korak u karijeri te potpisati za jedan od najvećih svjetskih klubova.

I uspio je to na današnji dan 2012. godine. Real Madrid platio je engleskom klubu 40 milijuna eura i tog je dana Modrić postao najskuplji hrvatski sportaš ikad i do danas taj rekord nitko nije skinuo.

VIDEO

Već dva dana poslije debitirao je u uzvratnoj utakmici španjolskog Superkupa protiv Barcelone ušavši umjesto Mesuta Özila u 83. minuti.

'Kraljevski' klub osvojio je taj trofej što je u prijevodu značilo da je Luka do svog prvog trofeja u dresu madridske momčadi stigao samo 36 sati nakon što je potpisao za njih!

Bilo je malo trzavica u startu. Nije bilo bajkovito kao danas, Modrić se mučio oko prilagodbe. Nova liga, nova kultura, način igre... Nije imao današnje samopouzdanje pa su španjolski mediji uvelike dvojili je li on doista materijal za slavni madridski klub.

VIDEO

Pet godina poslije, naš je kapetan na vrhu svijeta. Službeno je najbolji veznjak Lige prvaka za prethodnu sezonu i po mnogima najbolji svjetski veznjak općenito. Od 2012. do danas osvojio je 12 trofeja kao igrač Reala i danas je igra tog kluba nezamisliva bez njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju