Obavijesti

Sport

Komentari 98

Pet novih imena za Bjeličin Dinamo: Majer važniji od svih!

Pet novih imena za Bjeličin Dinamo: Majer važniji od svih!
5

LJETNI MERCATO Nenad Bjelica s dvostrukom krunom priprema pojačanja za novu sezonu. Dovodi i dvojicu igrača iz poljske lige, gdje je donedavno bio trener

VIDEO

Dvije utakmice na klupi, dvije proslave naslova. Nenad Bjelica imao je start iz snova u Dinamu nakon kojega mu već slijedi odmor. Ali i pripremanje momčadi za kvalifikacije za Ligu prvaka.

Dvostruka kruna je u džepu, Dinamo je nakon Intera pobijedio i Hajduk, a novi trener “modrih” nakon proslave u Vinkovcima prionut će ozbiljnom poslu i sastavljanju momčadi za sljedeću sezonu prije nego što počnu pripreme.

Jasno je da će biti velikog “provjetravanja” u svlačionici. A počelo je puno prije nego što je uopće počeo prijelazni rok, zapravo odmah čim je sudac Mario Zebec odsvirao kraj.

Borna Sosa potpisao je za Stuttgart još i prije kraja sezone te se tako sa samo 20 godina otisnuo put Europe. Antu Ćorića već se neko vrijeme povezuje s prelaskom u Romu, a ovih dana posao bi trebao biti i zgotovljen. Ćorić je ove sezone (ponovno) dobivao mrvice i odlazi u statusu pričuve. Dinamo bi od posla mogao zaraditi sedam milijuna eura, uz milijun eura bonusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Filip Benković zasad je još na čekanju, u Dinamu bi voljeli da ostane, ali svjesni su da će teško odbiti neku izdašnu ponudu između 15 i 20 milijuna eura, zato i planiraju pojačanja na stoperskim pozicijama.

Za Hilala Soudanija sasvim je izvjesno kako bi na ljeto, nakon pet godina, mogao otići iz Maksimira i ostvariti toliko željeni san da zaigra u Engleskoj. Konkretno, u igri je Nottinhgham Forest, a odštetna klauzula u njegovu je ugovoru tri milijuna eura. Za tako klasnog igrača - jako mala.

Dobra je vijest da su petorica pred vratima Dinama. Najbliži je Sammir, gotovo siguran povratnik. Ali Bjelica je poslao ljude i po dvojicu iz poljske lige - napadača Carlitosa i stopera Dilavera.

Već prije iz Poljske se vratio Šitum. Dinamo će, čini se, juriti na poljski pogon...

POVRATAK SAMMIRA Brazilac je bez natjecateljske utakmice već pola godine, a rekao je kako bi se rado vratio u Dinamo. ‘Modri’ vremena nemaju jer im slijedi novi proboj u Ligu prvaka. Sammir za HNL s 31 godinom nije prestar igrač, ali pitanje je koliko prvaku može pomoći čovjek koji nije u pravoj formi.

ŠPANJOLAC Dinamova delegacija u srijedu je, navodno, bila u Krakovu kako bi dogovorila uvjete o prelasku Carlitosa (27). Kako saznajemo, početna cijena koju je Wisla izvjesila je dva milijuna eura. Riječ je o Španjolcu koji igra na poziciji glavne ili druge špice. Igrao je za nekoliko tamošnjih niželigaša, uz epizode u Rusiji i na Cipru.

TREĆI SUSRET Emir Dilaver (27), bivši mladi austrijski reprezentativac rođen u Tomislavgradu, već je surađivao s Bjelicom u Austriji Beč i Lechu. Riječ je o ponajboljem stoperu poljske lige koji je na izlaznim vratima iz kluba iz Poznanja nakon što se pobunio protiv povratka Marija Šituma s posudbe u Dinamo te odlaska Bjelice. Odmah su ga poslali na - odmor.

DAMIEN da Silva Francuski stoper (30), kojemu je otac Portugalac, ima više od 100 nastupa za člana Ligue 1, gdje je ove sezone zabio četiri gola. Vrijedi 4,5 milijuna eura, ali mogao bi doći besplatno. Suigrač Ivan Santini kaže kako bi za ‘modre’ Da Silva bio strašno pojačanje.

Ligue 1 - Caen vs Paris St Germain

KREATOR IGRE Od svih navedenih pojačanja, Dinamu bi najviše značio dolazak Lovre Majera (20) koji je bio najbolji igrač Lokomotive ove sezone i zabio 11 golova, a prošle sezone bio je i najbolji asistent lige. Kao razigravač silno treba Dinamu.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu