Obavijesti

Sport

Komentari 39

Petev je održao obećanje: Kroji svoj Dinamo uz vjeru u mladiće

Petev je održao obećanje: Kroji svoj Dinamo uz vjeru u mladiće
1

REZOVI Zbog slabije forme i nespremnosti izostavio je dvojicu iskusnih igrača poput Josipa Pivarića i Paula Machada, dok je prostor na terenu ustupio mladim nadama Borni Sosi i Bojanu Kneževiću

VIDEO

Dinamo je doživio i svoj treći poraz u Ligi prvaka. Večeras je na Maksimiru bolja bila španjolska Sevilla 0-1 golom Francuza Samira Nasrija iz 37. minute. Bio je to ujedno i europski debi Ivajla Peteva na klupi 'modrih' koji se u startu odlučio za dvije velike promjene.

Kao što je i rekao na svom predstavljanju, planira 'krojiti' svoj Dinamo. Obećanje je i održao, pa samim time, unatoč porazu, budućnost bi trebala izgledati bolje, iako je, očekivano, bilo stvari na kojima treba raditi.

Izdvojili smo četiri važne točke iz večerašnje utakmice.

Pogledajte VIDEO: Livaković nakon utakmice

Pokretanje videa...

00:50

Instantno djelovanje Peteva

Bugarski stručnjak pokazao je hrabrost i odlučnost na svom europskom debiju na klupi Dinama. Zbog slabije forme i nespremnosti izostavio je dvojicu iskusnih igrača poput Josipa Pivarića i Paula Machada, dok je prostor na terenu ustupio mladim nadama Borni Sosi i Bojanu Kneževiću.

Sevilla je neosporno kvalitetnija momčad što se i ocrtalo na terenu od prve minute - odmah su zagospodarili terenom i nametnuli posjed, dok su domaći, logičnom odlučili za defenzivniji pristup čemu svjedoči povlačenje Filipa Benkovića s pozicije zadnjeg veznog na poziciju stopera. 

Ipak, Petev je svoju vjeru u Dinamovu mladost potvrdio i povjeravanjem kapetanske trake spomenutom Benkoviću koji je poslije izlaska Domagoja Antolića u 12. minuti preuzeo odgovornost vođe.

Ponavljanje istih pogrešaka

Kao i protiv Juventusa, 'modri' su ponovili iste greške. Talijani su ih nagazili četiri razlike te koristili manjak agresivnosti i Sevilla je napala po Dinamovoj lijevoj strani gdje nije bilo Borne Sose, probio ih Brazilac Mariano koji je potom servirao čisti zicer Samiru Nasriju. Nasri, kojem je to bila druga stoposotna šansa na utakmici.

Ovdje je lako iskoristio dobivenu slobodu jer je Benković bio daleko, a Dominik Livaković slabo pokrio svoj prvi kut. Egzekucija Francuza bila je jednostavna. S pozitivne strane, ovo je za većinu mladih igrača velika škola koja im može samo pomoći u budućnosti.

Razlika u kvaliteti

Nećemo ništa novo otkriti ovom tezom, no to se mora ponoviti i večeras. Sevilla, trostruki osvajač Europske lige u prethodne tri sezone, iako je doživjela bitne promjene u trenerskom i igračkom kadru, puno je snažnija momčad od 'modrih'. Igrači poput Nasrija, Vitola, Mariana i Vazqueza čine razliku i protiv jačih klubova od Dinama.

Uvijek su zanimljive priče 'što bi bilo kad bi bilo', pa se postavlja pitanje bi li 'modri' mogli 'zapapriti' španjolskoj momčadi da su večeras imali Pjacu ili Roga koji bi sigurno pronašli prostora kojeg je večeras bilo. 

Nije da Dinamo nije imao (polu)šansi, ali za uspjehe u Europi potrebno je iskoristiti ponuđeno. Nije slučajno da je Dinamo jedina momčad koja u prva tri kola Lige prvaka koja nije zabila niti jedan gol.

Gdje je u cijeloj priči Ante Ćorić?

Petev vjeruje Dinamovoj mladosti što je i večeras dokazao odstranjivanjem Machada i Pivarića. Pa i nakon izlaska kapetana Domagoja Antolića nastavio je taj trend ubacivanjem Ivana Fiolića. No, postavlja se pitanje gdje je u cijeloj priči Ante Ćorić, jedan od najvećih hrvatskih nogometnih dragulja? 

Ante je počeo samo protiv Lyona u skupinama Lige prvaka i tu je izašao u 53. minuti. Protiv Juventusa, iznenađujuće, uopće nije bio u kadru kod privremenog trenera Željka Sopića, da bi večeras svih 90 minuta proveo na klupi.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti