Obavijesti

Sport

Komentari 369

Golmanski derbi na Maksimiru: Kalinić i Livaković branili čuda

Golmanski derbi na Maksimiru: Kalinić i Livaković branili čuda
22

Dinamo i Hajduk remizirali su bez golova na Maksimiru u derbiju 11. kola MAXtv Prve lige. "Modri" su imali više dobrih prilika, ali i Hajduk je mogao do sva tri boda. Ovim rezultatom najviše će profitirati Rijeka

VIDEO

Nije bilo pobjednika u najvećem derbiju hrvatskog nogometa. Dinamo i Hajduk odigrali su 0-0 na Maksimiru prvi put nakon šest i pol godina te tako napravili uslugu Rijeci koja se, nakon Osijeka, okoristilia i tim ishodom te tako na vrhu ljestvice ima pet bodova više od bijelo-plavih, šest od "modrih" te osam od "bilih".

Ivajlo Petev u debiju na klupi Dinama osvojio je bod kojim ne može biti nezadovoljan s obzirom na formu koju su zagrebački plavi pokazivali u posljednje vrijeme, no definitivno ima prostora za napredak. Nezadovoljan neće biti ni Marijan Pušnik na klupi Hajduka. "Bili" su izbjegli poraz u Zagrebu tek drugi put u posljednjih šest utakmica.

Više od 11.000 gledatelja, među kojima oko 3500 navijača Hajduka, pratilo je derbi u kojemu su najviše ocjene zaradili golmani Dominik Livaković i Lovre Kalinić. I pokazali zašto su reprezentativna klasa.

Antolić propustio četiri šanse

Glavnu ulogu u prvom poluvremenu imao je kapetan "modrih" Domagoj Antolić koji se, neočekivano za poziciju veznjaka koju drži, našao u četiri izgledne situacije. Propustio ih je sve, a dvije najveće u 30. minuti, kad ga je na desnoj strani šesnaesterca nakon odličnog prodora pronašao Paulo Machado, te pet minuta poslije, kad je pogodio prečku te promašio okvir iz popravnog pokušaja.

Lovre Kalinić nagovijestio je svoju dobru večer u Maksimiru obranivši udarac Fernandesa u sudačkoj nadoknadi pa je Hajduk svakako mogao zadovoljniji otići na odmor s 0-0. Pušnik je u svlačionici na poluvremenu ostavio Ismajlija i Ohandzu, a uveo Juranovića i Barryja.

Početak drugog dijela obilježio je novi pogođen okvir gola od strane domaćina. Nesretnik je ovaj put bio Junior Fernandes pogodivši stativu nakon kornera u 53. minuti. Dvije minute poslije Livaković je bio na mukama jer je džoker Barry pucao s desetak metara iskosa u suprotni kut, a golman U21-reprezentacije refleksno je odbio loptu u korner.

Jefferson promašio nemoguće

Trkački zahtjevan ritam utakmice ostavio je traga na igračima pa je ritam sredinom nastavka malo pao, no u završnici je opet živnulo. Jefferson je u 79. minuti ostao sam kao duh kraj bijele točke u šesnaestercu Dinama, ali uspio je promašiti cijeli okvir. Hajduk je mogao do punog plijena nakon osam dugih godina posta, ali nije uspio.

S druge strane, nadoknada je mogla biti kobna za "bijele" jer je u zadnjem napadu na utakmici Marko Ćosić legao žaleći se na grčeve, a "modri" su jurnuli prema golu. Antolić je poslužio Ángela Henríqueza, a udarac Čileanca skinuo je Kalinić.

Nakon reprezentativne stanke Dinamo nastavlja prvenstvene obveze gostovanjem kod Slaven Belupa u Koprivnici, dok Hajduk u "derbiju svetog Duje" dočekuje Split.

MAXtv Prva liga, 11. kolo:

  • Dinamo - Hajduk 0-0
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 369

VIDEO

Šibenčani pobijedili u Gradskom vrtu i vratili se u elitni rang!
ZRINSKI - ŠIBENIK 0-2

Šibenčani pobijedili u Gradskom vrtu i vratili se u elitni rang!

Josip Majić u 34. minuti zabio je iz penala. Ivan Božić, džoker s klupe, poentirao je u 77. za 2-0. Fran Jović isključio je dva igrača Zrinskog. U 41. minuti drugi žuti dobio je Petar Korov, a u 90. crveni Mato Stanić

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom prekidom, već zbog puknute arkade koja se otvorila već u drugoj rundi. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama, objasnio je Hrgović
Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!
ZATO JE BIO ISCRPLJEN!

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!

Filip je iz Houstona otišao u Zagreb vidjeti novorođenu kćer, ali je putem pokupio virozu pa pet dana nije mogao trenirati i uzimao je antibiotik. Zato je u meču djelovao iscrpljeno