Obavijesti

Sport

Komentari 479

Dinamo još jednom bolji od Hajduka! 'Bili' promašivali, oduševio velemajstor Oršić...

Dinamo još jednom bolji od Hajduka! 'Bili' promašivali, oduševio velemajstor Oršić...
8

Dinamo je u zaostaloj utakmici 13. kola HNL-a pobijedio Hajduk 3-1 u fantastičnom derbiju. Za 'Modre' je dva sjajna gola zabio Mislav Oršić, a točku na i stavio je Majer. Jedini gol za Splićane zabio je Vušković...

Sjajnu predstavu prikazali su Dinamo i Hajduk u odgođenom susretu 13. kola Prve HNL.

Hajduk je poveo, no Dinamo je u nastavku okrenuo rezultat. Dva gola za Dinamo zabio je Mislav Oršić (16, 18), a strijelac je bio i Lovro Majer (83), dok je pogodak za Hajduk zabio Mario Vušković (6). Uz to je Hajduk pogodio stativu i prečku i nekoliko sjajnih šansi.

Pokretanje videa...

Tramezzani uoči Dinamo - Hajduk 11:11

Bio je to drugi susret Paola Tramezzanija na klupi Hajduka i prvi poraz, nakon što je debiju slavio na Šubićevcu protiv Šibenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hajduk je sjajno ušao u susret, u petoj minuti Mijo Caktaš je pogodio okvir gola, a samo minutu kasnije Mario Vušković je doveo goste u vodstvo. Atanasov je ubacio iz kornera, a Vušković zabio glavom za 1-0.

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige

U osmoj minuti vidjeli smo prvo uzbuđenje pred vratima Splićana. Dinamo je tražio kazneni udarac nakon duela Majera i Simića. Sudac Zebec je pregledao snimku, ali nije pokazao na bijelu točku. Dvije minute kasnije Bruno Petković je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora svladao Lovru Kalinića, no asistent Gavranović je bio u zaleđu, pa je Zebec poništio gol.

Dinamo je uspio izjednačiti u 16. minuti fantastičnim pogotkom Mislava Oršića koji je sa 18 metara pogodio suprotne rašlje. Kalinić je bio nemoćan, samo je pogledom ispratio loptu. Samo dvije minute kasnije Oršić je još jednom sjajno pogodio. S centra je pobjegao u kontru, ušao u kazneni prostor, prodao lažnjak Simiću i zatim sa 14 metra pogodio desne rašlje za veliki preokret.

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige

Bilo je to fantastičnih 20 minuta tijekom kojih smo vidjeli tri gola, pri čemu dvije Oršićeva majstorije i još nekoliko prilika na obje strane. Nastavak je ponudio nešto mirniji nogomet i do konca poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige

Hajduk je već u uvodnim minutama nastavka imao sjajnu priliku za izjednačenje. Atanasov je ubacio iz slobodnog udarca, a Umut Nayir je iz blizine pogodio prečku. U 51. minuti sjajnu priliku za 2-2 je imao i Jakoliš, no pucao je pored gola.

Još jednu veliku priliku gosti su imali u 60. minuti, ali je Nayir ponovo bio neprecizan. Dinamo u drugom dijelu nije ozbiljnije zaprijetio suparničkim vratima sve do 83. minute kada je Majer lijepo škaricama pogodio za 3-1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prva HNL, 12. kolo (zaostala utakmica) 17.05 , Zagreb, Maksimir
Dinamo
Oršić 16', 18', Majer 84'
3 : 1
Hajduk
Vušković 6'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj fantastične utakmice na Maksimiru! Dinamo je po drugi put ove sezone pobijedio Hajduk, ovaj put je bilo 3-1, ali Hajduk je bio puno bolji u drugom dijelu no nije iskoristio brojne šanse.

Splićane je u vodstvo doveo Mario Vušković u 6. minuti, a onda je uslijedila simultanka Mislava Oršića. U samo dvije minute zabio je dva spektakularna gola i okrenuo susret u korist svoje momčadi. 

Gledali smo visok tempo na obje strane u prvom dijelu, a 'modri' su bili opasniji prema naprijed. No u drugom poluvremenu se sve promijenilo. Mamić je napravio čak četiri izmjene, od toga dvije zbog ozljede, i 'modra' igra se raspala. Hajduk je bio rastrčaniji i agresivniji i dominirao je susretom. Umut Nayir je prvo pogodio prečku s metar i pol udaljenosti od gola, a onda je nakon toga upropastio još jednu šansu. Imao je i Dolček priliku za izjednačenje, no obranio je Livaković.

I kako to inače bude u nogometu. Kada ti promašuješ, protivnik će zabiti. Dinamo je iz jedine prave šanse u drugom dijelu zabio preko Lovre Majera u 84. minuti i riješio pitanje pobjednika...

Za neutralne navijače je ovo sigurno bila prava poslastica i sjajan derbi u punom smislu te riječi s jako puno prilika i sjajnih poteza na obje strane...

 

89'

Lauritsen je sada srušio Umuta Nayira i dobio žuti karton, a Atanasov je izveo slobodni udarac koji je bio na samom rubu šesnaesterca. To je na kraju otišlo malo iznad prečke...

84'

Zlatno nogometno pravilo. Kada promašuješ, protivnik će zabiti. I to se dogodilo. Ademi je poveo loptu po desnoj strani, dodao Majeru koji je poslao skroz lijevo do Oršića. Mislav je uposlio utrčalog Gvardiola koji je poslao loptu u peterac, a tamo je bio Majer koji je zabio škaricama na prazan gol. 

Dinamo ima 3-1 i praktički je riješio pitanje pobjednika.

78'

Opet je kosio Dino Perić! Diamantakos mu je pobjegao, a Osječanin ga je udario po gležnju i srušio na rubu šesnaesterca. Dobio je žuti karton...

Pucao je Caktaš iz slobodnjaka, ali otišlo je na tribine...

77'

Nova promjena u Hajduku. Stanko Jurić je izašao iz igre, svoje minute dobit će Darko Nejašmić...

Komentari 479