Obavijesti

Sport

Komentari 61

Petko je klasa, Luka arhitekt, a Vlašić... Slovačka noćna mora!

Petko je klasa, Luka arhitekt, a Vlašić... Slovačka noćna mora!
1

Kod naših su dominirali nositelji smjene generacija, Bruno Petković i Nikola Vlašić, uz sveprisutnog Luku Modrića koji se vraća u formu na kojoj je postao najbolji igrač svijeta, skandirali su mu devet puta

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija razbila je Slovačku 3-1 na Rujevici i tako osigurala plasman na Euro 2020. Titulu igrača utakmice ponio je Bruno Petković koji je zabio odlučujući gol i još nekoliko puta opasno zagrijao Dubravku.

Hrvatska, 4-2-3-1

Dominik Livaković (7) - U ono malo posla što je imao: besprijekoran. Za gol nije kriv. 'Livi' je klasičan primjer dobrobiti koju europski Dinamo donosi Vatrenima. Sa 24 godine na talent kalemi velike utakmice u klubu, a onda blista i u reprezentaciji koja ima golmana za sljedećih - 10 godina.

Tin Jedvaj (6) - Na stranu ona divna anomalija sa Španjolcima u Maksimiru u Ligi nacija, desni bok nije njegovo prirodno okruženje i vidljivo je da Tin, uz sav svoj talent i svestranost 'krpa' tu poziciju kao nužna opcija. Kao cijela obrana: najsretniji dok Hrvatska napada, da se ne mora brinuti o protivničkom lijevom boku.

Duje Ćaleta-Car (6) - Povratnik i dio stoperskog dueta koji na ovoj razini nikada nije igrao zajedno. I on i Perić bili su najsretniji kada je žarište priče bilo na slovačkoj polovici terena. Tek su mu 23, bit će sve bolji kako vrijeme bude odmicalo.

Dino Perić (6) - Debitant i sama činjenica da je od prve minute igrao za Hrvatsku je sama po sebi sjajna. Očekivana lagana impresioniranost debijem i važnošću utakmice bili su vidljivi, ali Dino je odigrao utakmicu kojom pokazuje da se na njega može računati i ne samo u situacijama kao što je bila ova na Rujevici (stoperska 'križaljka' bez Lovrena i Vide).

Borna Barišić (6,5) - Pola ocjene više za asistenciju Perišiću za treći gol. U prvom poluvremenu nedorečen kao gotovo svi Vatreni. U momčadi bez potrebne ravnoteže ni Gerrardov i Dalićev nije mogao briljirati. U nastavku prodisao i sve zasladio' bonbon-ubačajem' slijeva za 3-1.

Luka Modrić (7) - Vraća se u ritam u kojem je postao najbolji nogometaš svijeta, ali čak ni on u prvih 45 minuta nije bio na svojoj razini (uključujući neiskorišteni zicer u 8'). No kad je 'postalo gusto' uhvatio se arhitekture igre i posložio i naše i Slovake na svoje mjesto. Od 10 skandiranja Rujevice devet je bilo za Luku. 

Marcelo Brozović (6,5) - Proslavio 27. rođendan, a izgleda da ga 'raubanje' u Interu očekivano troši više nego što bi navijače Vatrenih to željeli. Brozović je takav majstor i 'maratonac' da zapravo ne može odigrati loše, ali od njega ipak očekujemo nijansu više. I dobit ćemo ju, kad bude najpotrebnije - na Euru.

Ante Rebić (5,5) - U Milanu je pričuva, igrač van pravog natjecateljskog ritma i premda je izbornikova odluka da Rebićevu silinu stavi u službu momčadi od 1. minute imala svoju logiku, Ante svoje 54 minute 'potrošio' bez učinka na kakav nas je naviknuo. Nedorečen u oba smjera premda ostaje činjenica da je zamijenjen minutu prije nego su Vatreni zaigrali onako kako smo očekivali od početka.

od 54. Josip Brekalo (7) - Nije čudo da je s njegovim ulaskom koincidirao žestoki i nezaustavljivi udar naših na Slovake koji su se do Brekalovog ulaska još nečemu nadali, a onda... Potonuli bez povratka pod riječkom kišom. Još jedan koji pokazuje da smjena generacija može proći bez stresa i brige. Na Brekala se računa zatvorenih očiju.

Nikola Vlašić (7,5) - Čovjek koji je solo-egzekucijom u 56' pokrenuo Hrvatsku. Dalić ga je zamijenio u 75', a Rujevica ga 'ocijenila' zaglušujućim ovacijama. Rakitića nismo imali, a to nismo osjetili jer Nikola je donio ono što uvijek donosi: dinamiku, hrabrost u traženju lopte i rješenja na 

od 75. Mateo Kovačić (-) - premalo igrao za ocjenu

Ivan Perišić (7,5) - Još će dati jako puno, a već je povijest hrvatskog nogometa. Nekad djeluje 'težak', van ritma utakmice, a onda... Pobjegne protivnicima i povuče potez nakon kojeg je Hrvatska definitivno skinula svaku brigu sa vrata. Strijelac trećeg gola, rutiner i majstor.

od 81. Mislav Oršić (-) - igrao prekratko za ocjenu

Bruno Petković (8) - Igrač utakmice. Zabio gol koji je Slovacima 'ubio volju za životom'. Početkom godine mnogi nisu ni znali tko je Bruno Petković. U međuvremenu je svima objasnio tko je. Majstor, igračina, hrvatska nogometna sadašnjost i budućnost. Silina i znanje, skok i trk, duel i osjećaj za gol... I dok čeka na Kramarića, Hrvatska je što se 'devetke' tiče mirna jer u Petkoviću ima klasu za pohod na Euro.

Slovačka (4-3-3): Dubravka 7 -  Pekarik 7, Vavro 5, Škriniar, 5 Hancko 5 - Lobotka 5,5, Kucka 5 (od 79' Hrošovsky), Hamšik 5 - Rusnak 6 (od 63' Haraslin), Boženik 7 (od 72' Duriš), Mak 5.

 

POSLUŠAJTE NOGOMETNU HIMNU 'MOJA CROATIA'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe