Sport

Komentari 16

Petko spreman za Villarreal?! A Gvardiol za Šibenik: 'Napreduje fenomenalno, mimo prognoza'

Petko spreman za Villarreal?! A Gvardiol za Šibenik: 'Napreduje fenomenalno, mimo prognoza'

Igrači se vraćaju s pozitivnom energijom, ali emotivno i fizički prazni i tu je zamka koja bi nas mogla čekati u Šibeniku. Moramo se vratiti u fokus primarnog, majke svih uspjeha, a to je Dinamo, kaže trener Krznar

Dinamo se vraća prvenstvenim utakmicama dva tjedna nakon minimalne pobjede nad Goricom i svega šest dana uoči prve utakmice četvrtfinala Europske lige. Čeka ga gostovanje kod Šibenika na Šubićevcu (17.05), koji ima novog trenera Sergija Escobara.

Trener Damir Krznar otkrio je dobre vijesti kad su oporavci ozlijeđenih igrača: Brune Petkovića, Joška Gvardiola i Sadegha Moharramija u pitanju.

- Mentalno su na dispoziciji. Iznimno velik doprinos daje Petko u želji da se čim prije vrati, radi dobro, fenomenalno čak, napreduje dobro, mimo svih prognoza. Nadamo se, nismo još ziher, da će biti u konkurenciji za prvu utakmicu (protiv Villarreala). Ako ne prvu, svakako drugu. Mislim da ćemo Gvardiola koristiti u Šibeniku u jednom dijelu utakmice. Moharramiju će trebati tjedan, dva, ali polako se uključuje u vježbe s loptom. Zasad još individualno, ali i njega očekujemo kroz sedam, osam, 10 dana u treningu s momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO: Fešta nakon Tottenhama

Pola momčadi izostajalo je s Maksimira zbog reprezentativnih obveza, neki su odradili i tri utakmice u kratko vrijeme.

- Iznimno smo zadovoljni tempom, ritmom i pristupom koji su imali igrači koji su nam ostali ovdje. Napravili smo dobar, snažan, jak mikrociklus. Odgovorili su na njega iznimno dobro i motivirano. S te strane jako smo zadovoljni. S druge strane, jako smo zadovoljni igračima s drugim reprezentacijama - rekao je Krznar i analizirao:

- Ademi i Ristovski, koji se vraća, pobijedili su Njemačku velikim skalpom. Naši A reprezentativci bez obzira na kiks protiv Slovenije odigrali su dvije dobre utakmice. Nalaze se na vrhu tablice u svojoj skupini, što je isto razlog za zadovoljstvo. Stojanović je uspio pobijediti našu reprezentaciju pa je i za njega tu jedan dio zadovoljstva makar poslije nisu briljirali.

Ne znam jesam li koga zaboravio, zaustio je, pa nastavio:

- Naravno, mladi reprezentativci napravili su najveći uspjeh u povijesti U-21 generacije, izborili su četvrtfinale Europskog prvenstva. Znači, svi se vraćaju s pozitivnom energijom, ali moram istaknuti, iznimno iscrpljeni, emotivno i fizički prazni. I tu je zamka koja bi nas mogla očekivati.

Glavama su mnogi vjerojatno na Villarrealu i četvrtku.

- Apelirat ćemo samo na njih, da se pokušaju rekuperirati, ponovno se baciti u fokus osnovnog i primarnog, majke svih uspjeha, a to je Dinamo. Iz Dinama kreće sve. Njega vidimo uvijek na prvom mjestu - kaže Krznar.

Izdvojio je vrline Šibenčana.

- Prvi je ta emotivna i fizička ispražnjenost naših reprezentativaca. Drugo, Šibenik je u ovom trenutku relativna nepoznanica s obzirom na izbor trenera, ne poznajemo ga. Očekujemo i od njih neke promjene pa i izazov u pripremi utakmice. I, naravno, cijelo prvenstvo.

Liga ulazi u posljednju četvrtinu.

- Ostalo je još deset kola i svih deset momčadi se praktički bori za nešto. Nekoliko klubova za sam vrh i titulu, bori se iks klubova za Europu, a svi ostali grčevito se bore za ostanak, tako da neće biti lake utakmice definitivno. Najteže je ona poslije uspjeha, a nama se dogodio fenomenalan uspjeh, Tottenham, sad ide i Villarreal. Moramo te dvije utakmice baciti izvan fokusa, koncentrirati se na Dinamo, na Šibenik i tu utakmicu dobiti, kako se kaže, rukama i nogama.

Kako dozirati snage?

- U Šibenik idemo sa svim najboljim raspoloživim mogućim snagama. Znači, Šibenik je jednako bitna utakmica kao i sve ostale. Prva je pa je time i najvažnija. Nećemo kalkulirati. Idemo full, svim snagama na Šibenik. Ta nam je pobjeda pod "moramo".

Novi trener nosi nepoznanice, ali i pozitivan šok za momčad koja je pobijedila Dinamo, Rijeku i Hajduk?

- Ostali smo dužnici našim navijačima, pogotovo u kontekstu Šibenika. Nepoznanica je možda u novom stilu, novom sustavu, ali znamo da Šibenik ima dva iznimno brza igrača na krilima, dobar napadač, dobra vezna linija s Bulatom na čelu. Osnovne njihove stvari se znaju, radili smo na tome da njihove dobre stvari neutraliziramo. Na nama je nametnuti se našom igrom i gardom, uzeti loptu Šibeniku i dominirati - kaže Krznar.

Najčitaniji članci