Obavijesti

Sport

Komentari 1108

Dinamo je novi prvak Hrvatske!

Dinamo je novi prvak Hrvatske!
9

Zagrepčani su trebali pobjedu u Šibeniku kako bi kolo prije kraja potvrdili novi naslov Prve HNL. Pred 1500 Boysa na Šubićevcu Dinamo je slavio dominantnom igrom i osvojio 23. titulu hrvatskog prvaka

Nogometaši Dinama osigurali su 23. naslov prvaka Hrvatske nakon što su u susretu 35. kola Prve HNL na gostovanju pobijedili Šibenik 2-0 i kolo prije kraja pobjegli Hajduku na nedostižna četiri boda prednosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Šibenska riva u plavom! Boysi su zapalili bombe, ori se Grdović: Za Dinamo dao bih sve VIDEO

Nogometaši Dinama imali su jasnu situaciju uoči gostovanja na Šubićevcu. Pobjeda im je osiguravala 23. naslov prvaka pri čemu peti u nizu, dok su remi ili poraz odluku odgađali za zadnje kolo i najveći hrvatski derbi protiv Hajduka iduće subote na stadionu Maksimir.

"Plavi" nisu dozvolili iznenađenje, opravdali su ulogu favorita i pobjedom zaključili priču. Uoči zadnjeg kola i derbija na Maksimiru, Dinamo ima nedostižna četiri boda više od Hajduka.

Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige

Počelo je prijetnjom Šibenika u drugoj minuti. Ivica Vidović je pucao s ruba kaznenog prostora, no Dominik Livaković je bio spreman. Uzvratio je Mislav Oršić u sedmoj minuti, no Lovre Rogić se nije dao iznenaditi. U 12. minuti vidjeli smo novu priliku gostiju, no Oršić je bio prekratak u petercu nakon prizemnog ubačaja Tolića s krila.

Šibenik je mogao šokirati Dinamo u 27. minuti. Eros Grezda je iskoristio grešku neoprezne obrane Dinama, te se sjurio prema Livakoviću. No u situaciji jedan na jedan kao pobjednik je izašao Dinamov golman. Bila je to sasvim sigurno najbolja prilika u prvom dijelu.

Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige

Kazna za veliki promašaj je stigla u 39. minuti. Dario Špikić je ubacio s desne strane, a Tolić u gužvi sjajno pogodio iz prve za 1-0.

Dinamo je dominantnije krenuo i u nastavak susreta i već u 53. minuti je bilo 2-0. Bočkaj je fantastičnim golom iz slobodnog udarca gurnuo Dinamo ka novoj tituli. Rogić je ostao ukopan u mjestu i samo pogledom mogao ispratiti kako lopta ulazi u njegove lijeve rašlje.

Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige

U 57. minuti vidjeli smo još jedan opasan napad Dinama, no Arijan Ademi je prebacio gol. Dvadeset minuta prije kraja susreta Bad Blue Boysi su bakljadom izazvali kraći prekid utakmice, a u 81. minuti je došlo i do ružnih scena i naguravanja igrača koje su započeli Grezda i Ristovski.

Nakon što se situacija primirila više nije bilo previže uzbuđenja i slavlje igrača Dinama je moglo početi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
35. kolo Prve HNL 19:05 sati , Stadion Šubićevac, Šibenik
Šibenik
0 : 2
Dinamo
Tolić 39', Bočkaj 53'
Sortiranje događaja

KRAJ NA ŠUBIĆEVCU!

Dinamo je dominirao od prve do zadnje minute, imao preko 70 posto posjeda, stigao do dva pogotka pa mirno susret priveo kraju.

Strijelci su bili Tolić i Bočkaj čime je Dinamo kolo prije kraja obranio naslov hrvatskog prvaka i stigao do 23. titule HNL-a!

Pa će tako derbi s Hajdukom na Maksimiru biti samo revijalne prirode.

Igrat će se dvije minute sučeva dodatka.

90'

Evo novih promjena.

Kod Šibenika je izašao Marin, a zamijenio ga Julardžija dok je Čačić izvadio Oršića, a uveo Gojaka. Veznjaku Dinama to je 200. nastup u 'plavom' dresu.

84'

A evo javnih opomena i za Grezdu te Ristovskog. Obojica su dobila po žuti iako su Grezdini potezi lako mogli završiti i isključenjem. Lijevim krošeom je potegnuo Ristovskog kao da boksa za svjetsku titulu perolake kategorije.

82'

Dok se čeka odluka Zebeca oko Grezde, Bilić je zbog prigovora dobio žuti karton.

Komentari 1108