Obavijesti

Sport

Komentari 122

'Petković mora biti u 16 metara, a ne da se igra kao u Dinamu...'

'Petković mora biti u 16 metara, a ne da se igra kao u Dinamu...'

Nažalost, nas je tu 23, a njih je moglo igrati 18. Meni je žao što neki nisu mogli ući, ali gotovo je, mi smo u fazi kad slažemo momčad i ne mogu biti svi zadovoljni i unutra, rekao je Dalić o neigranju Budimira i Oršića

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija užurbano se priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo. Naši nogometaši treniraju na Maksimiru i pripremaju se za prijateljsku utakmicu s Belgijom u Bruxellesu u nedjelju, a pred novinare je stao izbornik Zlatko Dalić (54).

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska remizirala s Armenijom

Pokretanje videa...

Hrvatska remizirala s Armenijom 01:12

- Još se skupljamo. Ručali smo, odradili testiranja, kontrolne preglede. Svi osim Dejana Lovrena će trenirati, a pripazit ćemo i na Joška Gvardiola i Josipa Brekala, koji su imali sitne probleme, da ne bismo nešto pogoršali. Nakon treninga na Maksimiru, odradit ćemo analizu utakmice s Armenijom pa idemo za Belgiju - rekao je u uvodu izbornik.

'Nije to bilo toliko loše...'

Prokomentirao je još prijateljsku utakmicu s Armenijom (1-1).

- Imao sam nakon te utakmice gorak okus. Međutim, kad sam pogledao analizu i snimku jutro nakon utakmice, shvatio sam da je to bilo dobro. Imali smo šest-sedam jako dobrih, ali nismo ih iskoristili. Vjerojatno zbog dekoncentriranosti i nonšalancije. Nismo sto posto unutra bili - rekao je Dalić pa otkrio:

- Istrčali smo 118 kilometara što je sjajno u ovo doba. Naprimjer, u porazu od Slovenije (1-0) u kvalifikacijama za SP, istrčali smo 112 kilometara, protiv Cipra smo bili na 114. Protiv Armenije je trke bilo osjetno više, a uzmite u obzir da je to bila prijateljska utakmica i još je igrana u 18 sati. Točnost dodavanja je bila čak 88 posto... Stvorili smo sedam velikih prilika, toliko nismo u tri utakmice kvalifikacija za SP zajedno.

Ali bilo je i loših stvari...

- Da, primili smo gol iz naše kontre, iz našeg posjeda. To me zabrinulo, ali kažem, kad sam sve pogledao dan kasnije, bio sam puno zadovoljniji.

Hrvatski reprezentativci odradili još jedan trening u Rovinju

'Broj 11 nas je razvaljivao'

 Je li vas neki igrač razočarao, upitali smo izbornika.

- Ne bih o pojedincima, ali definitivno povratna trka nije bila dobra. Kad smo primili gol, svi su mislili da će netko drugi to riješiti, a nitko nije. Broj 11 (Tigran Barseghyan, op. a.) nas je razvaljivao kao da je on viceprvak svijeta, cijelu utakmicu smo se borili s njim, radio nam je probleme. Umjesto da mi njega razvalimo... Također, realizacija je bila jako jako loša. Umjesto da mi pobijedimo 4-0, mi igramo 1-1. 

Izbornik je u toj utakmici isprobao romb u sredini.

- Probao sam taj sistem, ali nije ispalo onako kako sam zamislio. Protivnik je stajao jako duboko pa nije bilo ni prostora ni vremena za nas. Tek jedan ulazak u dubinu Luke Modrića i Ivana Perišića. Tog želim vidjeti više. Treba nam okomitosti. Sjetit ćete se da smo u Ligi nacija i kvalifikacijama slabo to radili, širili smo igru, igrali samo u noge i nije bilo dobro.

Velika Gorica: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Armenije

Dinamovac Mislav Oršić i Ante Budimir iz Osasune, primjerice, protiv Armenije nisu dobili minutažu. A možda neće ni protiv Belgije, tako se da iščitati iz izbornikovih izjava.

- Nažalost, nas je tu 23, a njih je moglo igrati 18. Meni je žao što neki nisu mogli ući, ali gotovo je, mi smo u fazi kad slažemo momčad i ne mogu biti svi zadovoljni i unutra. Oni moraju shvatiti da je to tako, meni je žao... Kao izbornik sam morao donijeti neke odluke. Moram čuvati Šimu Vrsaljka, Domagoja Vidu, Luku, vući neke poteze koje nisam mislio, ali igrači moraju shvatiti moju situaciju.

'Belgija je najbolja na svijetu'

Okrenuli smo se utakmici s Belgijom. Protivnik je vrlo vrlo jak.

- Najbolji na svijetu! To je prejaka utakmica za nas, ali mi moramo vidjeti gdje smo i što smo prije Engleske. Moramo vidjeti gdje neće biti dobro pa u prvih 11 možda napraviti neke korekcije uoči Eura. Jaku provjeru imali smo i uoči SP-a 2018. u Liverpoolu protiv Brazila, gdje smo izgubili (2-0), ali i odigrali dobru utakmicu - rekao je Dalić pa pojasnio:

- Belgija je bolja, prisilit će nas na fazu obrane, na puno veću agresiju, imat će veći posjed. Zanima me kakva će biti naša reakcija. Takva će biti i utakmica s Engleskom, posebna utakmica, dok će utakmice s Češkom i Škotskom biti nešto drugo. Belgija je jaka, ali da smo igrali protiv slabijeg protivnika, od toga ne bi dobili ništa, dominirali bi. Ovo će mi poslužiti da pet dana prije Eura napravim još neke korekcije.

Velika Gorica: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Armenije

Izbornik Dalić i belgijski izbornik Roberto Martinez (47) veliki su prijatelji. 

- Vrhunski trener, vodi najbolju reprezentaciju na svijetu prema Fifinoj ljestvici. Upoznali smo se prije SP-a u Rusiji, slagali smo neke stvari zajedno. Ponudio mi je pomoć za finale protiv Francuske, nakon što su oni ispali u polufinalu. Vrlo korektan čovjek, družili smo se na sastancima Fife i Uefe, dogovarali smo onaj prijateljski turnir u Kataru, koji je odgođen, ali mi ćemo odigrati ovu prijateljsku. Martinez je jedan od najboljih svjetskih trenera.

'Petković se mora prilagoditi'

Iza Chelseajeva Matea Kovačića naporna je sezona, kao i iza Modrića u Realu. Jesu li dečki umorni?

- Matea još nisam vidio na treningu i utakmicama pa ne znam. Što se Modrića tiče, protiv Armenije je igrao samo prvo poluvrijeme. Pokušat ću ga malo odmoriti i protiv Belgije, ako situacija to bude dozvoljavala. Luka je spreman, pun je volje, želje i elana. Ako zatraži, dobit će pauzu, ali znam ga. On pauzu nikad neće zatražiti, uvijek je spreman.

Škoti su na prijateljskoj utakmici u Portugalu odigrali 2-2 s favoriziranom Nizozemskom, a Englezi su pobijedili Austriju 1-0.

- Engleska je igrala sa samo tri igrača koji će igrati protiv nas u prvoj postavi. Tu je bio Harry Kane, igrali su s četvoricom otraga, probijali preko bokova, ali vidjelo se da su se čuvali. Škoti su vodili do zadnje minute 2-1, iako su bili bez šest igrača. Ne smije ih se zapostaviti... Sve te utakmice bile su, moram reći, pod ručnom, da se ne dogodi ozljeda, kao što se dogodila Englezu Trentu Alexanderu-Arnoldu. Nitko ne želi otkrivati karte.

Hrvatska i Malta sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Je li Bruno Petković u prvih 11? Čeka se da proradi onaj golgeter u njemu.

- On je u najužim kombinacijama. Igrat ćemo 4-2-3-1, a špica njegova tipa nam je potrebna. Mi moramo izlaziti s naše polovice, a on je idealan za primiriti loptu i razigrati suigrače. Protiv Engleske će biti idealan, da se izbori za loptu protiv jakih stopera Johna Stonesa i Harryja Maguirea - rekao je Dalić pa dodao:

- Na treningu je dobar, očekujem od Brune velike stvari. Ipak, morat će smanjiti svoje trčanje, ne želim da izlazi po loptu do pozicije desnog beka ili zadnjeg veznog pa se tu igra... To u reprezentaciji ne može i neće raditi, nije ovo klub. Od tih dolazaka po loptu mi nemamo nikakve koristi, gubimo igrača u fazi napada i sve se poremeti. Od njega želim da bude u 16 metara - kazao je za kraj izbornik.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka