Obavijesti

Sport

Komentari 25

Petković opet čovjek odluke, Kadzior Bjeličin pun pogodak

Petković opet čovjek odluke, Kadzior Bjeličin pun pogodak
1

Bruno Petković zabio je pobjednički gol za Dinamo protiv Benfice i priskrbio si status igrača utakmice (1-0), ali nije bio jedini inspiriran. Portugalci su, pak, razočarali na Maksimiru

VIDEO

Dinamo

Dominik Livaković (8) - Kapetan Dinama obranio je sve što je trebao i potvrdio kandidaturu za prvog golmana reprezentacije. Sjajno je na početku utakmice skinuo stopostotnu šansu Alejandru Grimaldu, pročitao je njegov udarac i odbio ga nogom. Kasnije je bio praktički besposlen.

Petar Stojanović (7) - Slovenac je bio standardno dobar, puno ga se moglo vidjeti na polovici Benfice i bez problema odrađivao obrambene zadaće. Dobio žuti u drugom poluvremenu.

Kévin Théophile-Catherine (7) - Francuza je bilo po cijelom terenu, kao i u utakmici protiv Viktorije u Maksimiru. Nerijetko je izlazio i u protivničku polovicu kad je Dinamo napadao, a bio je i koncentriran u obrani.

Emir Dilaver (7) - Bosanskohercegovačka "stijena" pred Livakovićem. Zatvorio je prilaze golu i nekoliko puta odigrao precizne duge lopte.

Marin Leovac (7) - Odlično je pratio napade Benfice i nekoliko puta presjekao njihova dodavanja. Nije previše izlazio prema naprijed, ali zato je u svojoj polovici odigrao praktički bez greške. U nastavku dobio žuti karton.

Ivan Šunjić (7.5) - Težak je zadatak ući u cipele Arijana Ademija, koji nije mogao igrati zbog ozljede, ali mladi defenzivac odradio je to vrlo dobro i nije se osjetio izostanak prvog kapetana "modrih". Šteta zbog žutog kartona u završnici zbog kojega neće moći igrati u uzvratu, bit će to težak udarac za "modre".

Damian Kądzior (do 84') (8) - Bila je to njegova povratnička utakmica i prva europska u kojoj je bio u prvih 11 i opravdao je Bjeličino povjerenje. Hrabro pucao u 27. minuti pokraj gola iz igre, dvije minute potom i iz slobodnjaka, kad je Vlachodimos morao vaditi loptu ispod prečke.

Amer Gojak (do 78') (7) - Nije bio u početnih 11 u posljednjoj europskoj utakmici protiv Viktorije i to ga je motiviralo da ovaj put "grize" još i više. Šteta za promašenu šansu krajem prvog poluvremena kad je išao sam na golmana.

Dani Olmo (9) - Rastrčan i raspoložen, Španjolac je s nekoliko poteza nedvojbeno zaintrigirao vojsku skauta koja ga je došla gledati na Maksimir. Sjajno pucao u uvodu utakmice, ali obranio mu je to Vlachodimos.

Mislav Oršić (7) - Nije bilo previše njegovih karakterističnih prodora po krilu, igrao je nešto povučenije, a i obrana Benfice dobro ga je zatvarala. No neće si imati što prigovoriti, odigrao je vrlo dobro - da je zabio onu šansu u samoj završnici, mogao se i proslaviti.

Bruno Petković (do 88') (9) - Ove utakmice bile su mu ulaznica za reprezentativni dres i potvrdio je da je klasa kad je u 38. minuti, hladan k'o špricer, zabio penal za Dinamo. Pokazao je i sjajne tehničke karakteristike, prodao nekoliko finti i gurnuo Gojaka u sjajnu šansu krajem prvog dijela. Dobio zaslužene ovacije cijelog stadiona kad je izlazio iz igre.

Nikola Moro (od 78') (-) - Igrao premalo za ocjenu. 

Mario Šitum (od 84') (-) - Igrao premalo za ocjenu. Šteta zbog promašene šanse iz kornera u nadoknadi.

Mario Gavranović (od 88') (-) - Igrao premalo za ocjenu.

trener Nenad Bjelica (9) - Njemu je večeras vjerojatno bilo najteže od svih aktera ove utakmice jer je bio na tribinama. Uzdisao je, držao se za glavu, ali i veselio. Potpuno je pogodio s Kądziorom u prvih 11 i pokazao da nije bez vraga govorio da Dinamo može pobijediti Benficu.

Benfica

Odysseas Vlachodimos (6) - Dobro je reagirao kod udaraca Olma i Kądziora u prvom dijelu, kod penala ništa nije mogao. U nastavku nije imao previše posla.

Sébastien Corchia (6) - Puno se Francuz pridodavao napadu i surađivao s Fernandesom, ali nije to donijelo nikakvu razliku u napadačkim akcijama Benfice.

Rúben Dias (5) - Nepotrebno faulirao Danija Olma u 36. minuti, kad je odlazio od gola. Oliver je bez razmišljanja pokazao na penal, a Petković je doveo "modre" u vodstvo. Kapetan je tragičar Portugalaca.

Ferro (6) - Mladi Portugalac nije napravio tako veliku grešku kao stoperski mu kolega. Imao je dosta preciznih dodavanja, ali što mu to vrijedi kad je njegova momčad izgubila.

Alejandro Grimaldo (5,5) - Pobjegao je obrani "modrih" na samom početku utakmice i imao veliku šansu, ali sjajno mu je nogom skinuo Dominik Livaković.

Gedson Fernandes (do 71') (6) - Jedan od najaktivnijih igrača Benfice, puno napada Portugalaca išlo je po njegovoj, desnoj strani. Ali iz toga se nije puno izrodilo.

Florentino Luis (do 59') (6) - Momak od 19 godina odigrao je korektno, ali trener Lage izvadio ga je iz igre sredinom nastavka kako bi pojačao napad.

Gabriel Pires (6) - Dijeli prezime s poznatim bivšim francuskim nogometašem, ali to je sve zbog čega ćemo pamtiti njegov nastup u ovoj utakmici.

Filip Krovinović (6) - Bila je to posebna utakmica za hrvatskog veznjaka, tek druga ove sezone u kojoj je zaigrao od početka nakon oporavka od ozljede. I vidjelo se da je pod dojmom atmosfere u svom gradu. Doduše, ni njegovi suigrači nisu bili ništa bolji.

João Félix (6) - Od čovjeka koji bi mogao biti jedna od budućih zvijezda svjetskog nogometa nije se moglo puno vidjeti na Maksimiru. Imao je dosta netočnih dodavanja i izgubljenih duela, domaći igrači sjajno su ga zaustavili.

Haris Seferović (do 35') (-) - Krivo je doskočio na jednu loptu u 31. minuti i ostao ležati. Bio je to kraj za švicarskog reprezentativca koji je, držeći se za preponu, izašao iz igre.

Franco Cervi (od 35') (6) - Izvlačio se na lijevu stranu i tamo su njegove kretnje praktički i završavale. Izgubio je jako puno duela.

Rafa Silva (od 59') (5,5) - Portugalac je gubio gotovo svaki duel, nikako se nije snašao kao džoker s klupe. Nemamo ništa protiv.

Andrija Živković (od 71') (-) - Igrao premalo za ocjenu.

trener Bruno Lage (5,5) - Kalkulirao je sa sastavom koji je ionako bio oslabljen s nekoliko ozljeda i to mu se obilo o glavu. Njegova momčad ni po čemu nije impresionirala i opravdala status favorita.


sudac Michael Oliver (6,5) - Bojali smo se Engleza zbog neugodnih iskustava iz utakmice protiv Moldea, ali pokazalo se to potpuno neopravdanim. Dapače, sjajno je reagirao u 37. minuti kad je opravdano dosudio penal zbog faula Diasa na Olmu. I u drugim situacijama pokazao autoritet.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening