Obavijesti

Sport

Komentari 27

Phelpsu 23. zlato i odlazak u olimpijsku mirovinu uz rekord

Phelpsu 23. zlato i odlazak u olimpijsku mirovinu uz rekord
6

Najuspješniji olimpijac svih vremena u mirovinu odlazi s 23 zlata te ukupno 28 olimpijskih medalja. Za kraj je u štafeti 4x100 mješovito srušio olimpijski rekord

VIDEO

Michael Phelps završio je olimpijsku karijeru osvojivši 23. zlatno odličje, američka štafeta je isplivala novi olimpijski rekord (3:27.95), a Ryan Murphy je u prvoj, leđnoj dionici postavio novi svjetski rekord na 100 metara (51.85) za kraj plivačkih nadmetanja na Igrama u Rio de Janeiru.

Phelps u olimpijsku mirovinu odlazi kao najuspješniji olimpijac svih vremena s 23 zlatna odličja i ukupno 28 medalja na pet olimpijskih igara na kojima je sudjelovao, od Sydneyja 2000. do Rio de Janeira 2016. Otišao je kako pobjednici odlaze. Povukao je svoju štafetu do zlata, nakon što je Ryan Murphy donio američkoj štafeti početnu prednost svjetskim rekordom na 100 m leđno, a Adam Peaty Britance doveo u vodstvo nakon prsnog dijela.

No, tada je u bazen uskočio Phelps i vratio Amerikance na pobjedničku stazu. Britanci su zadržali srebro, a australska štafeta osvojila je broncu.

Poput muških kolega, Amerikanke su uzele zlato u mješovitoj štafeti, nadmašivši Australke i Dankinje. Dansko je plivanje veliku pobjednicu dobilo u Pernilli Blume koja je bila najbrža na 50 m slobodno i pomogla štafeti da dođe do bronce. Blume je Danskoj donijela prvo plivačko zlato nakon 1948. godine.

Sestre Cate i Bronte Campbell i u ovoj su sprinterskoj disciplini ostale bez odličja. Srebro je osvojila Amerikanka Simone Manuel, a broncu Bjeloruskinja Aliaksandra Herasimenija.

U posljednjoj pojedinačnoj muškoj disciplini Italija je dobila olimpijskog pobjednika i broncu. Gregorio Paltrinieri potvrdio je status najboljeg plivača na 1500 m, a Gabrielle Deti. Između dvojice Talijana ugurao se Amerikanac Connor Jaeger.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...