Piksi ponovno briljira: 'Ovoliku' stvar moramo imati za uspjeh | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 25

Piksi ponovno briljira: 'Ovoliku' stvar moramo imati za uspjeh

Piksi ponovno briljira: 'Ovoliku' stvar moramo imati za uspjeh
5

Ne dolazimo se ovdje kupati i slikati, da nam bude lijepo i da idemo kući. Odigramo tri utakmice i to je to. Ne! Kad smo već tu, idemo dati sve od sebe, tu nema priče, rekao je srpski izbornik

VIDEO

Srpska nogometna reprezentacija plasirala se izravno u Katar pokraj moćnog Portugala, kojeg su "orlovi" poslali u dodatne 'muke', a ždrijeb dočekuje u trećem potu zajedno sa Senegalom, Iranom, Japanom, Marokom, Poljskom, Južnom Korejom i Tunisu, s kojima, dakako, može igrati u grupnoj fazi.

U Rusiju su prije četiri godine Srbi došli sa velikim očekivanjima, koja su dodatno porasla nakon pobjede u prvom kolu protiv Kostarike. Idealno je krenula i sljedeća. Mitrović je načeo Švicarsku već u petoj minuti, no kosovarski Švicarci Xhaka i Shaqiri okrenuli su utakmicu. Za prolaz skupine, Srbi su morali srušiti Brazil što na koncu nisu uspjeli. A kada se nisu plasirali na Euro 2020, ceh je platio Ljubiša Tumbaković, a na izborničku je klupu sjeo Dragan Piksi Stojković.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

Piksi je, malo je reći, preporodio 'orlove'. Srbija je pod njegovom palicom odigrala ukupno 14 utakmica, od čega osam natjecateljskih (kvalifikacije za SP). Šest pobjeda i dvije neriješene uz gol razliku 18-9. Srbije se ponovno 'zapalila' i očekuju da će već u Kataru napraviti rezultat kojime će se moći dičiti dugo vremena... Pa, evo kako je Piksi dodatno 'nabrijao' Srbiju uoči ždrijeba.

- Tko god da bude u grupi, cilj će ostati da se kvalificiramo za nokaut fazu, a bit će jakih ekipa. Ne dolazimo se ovdje kupati i slikati, da nam bude lijepo i da idemo kući. Odigramo tri utakmice i to je to. Ne! Kad smo već tu, idemo dati sve od sebe, tu nema priče. Kvalifikacije su jedno, sam Mundijal te tjera da daš i što misliš da ne možeš - poručio je Stojković.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

Svjestan je Stojković da će Srbija doći onoliko daleko koliko to zasluži, a na humorističan je način otkrio što je potrebno za uspjeh.

- Hoće li rezultat doći ili ne, to ne znam. Kada bih znao, bavio bih se kladionicom i bio bih čovjek. Rezultat će doći onoliko koliko budeš dobar i koliko ga budeš zaslužio. Igračima nikada nisam rekao: "Ova utakmica se mora dobiti. Ali, da damo sve od sebe, da smo hrabri, da imamo onu stvar, ovoliku, to moramo - rekao je Stojković pokazavši rukama koliku 'stvar' moraju imati 'orlovi'.

Cijeli intervju sa srpskim izbornikom, koji je objavio Nogometni savez Srbije, možete pogledati ovdje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner