Sport

Komentari 10

Pitanje za studente: Zašto je Ramos smio faulirati Salaha?

Pitanje za studente: Zašto je Ramos smio faulirati Salaha?

Glavna tema posljednjih dana bila je prekršaj Sergija Ramosa nad Mohamedom Salahom u finalu Lige prvaka, a sada su to pitanje u ispitu dobili studenti prava na Sveučilištu u Damasku u Siriji...

Start Sergija Ramosa nad Mohamedom Salahom u finalu Lige prvaka, bila je jedna od glavnih tema posljednih dana. Salah je nakon toga starta izašao iz igre, a poslije utakmice je utvrđeno kako je Egipćanin povrijedio ligamente ramena.

Ramos je bio pod paljbom javnosti zbog te reakcije, a najdalje je otišao jedan Egipćanin koji je tužio kapetana Reala uz odštetu od milijardu eura. Mnogi smatraju kako je taj start namjerno napravljen od kapetana Reala dok će drugi reći kako je tu sve čisto, a sada je taj prekršaj došao na repertoar studentima.

Studente prava na Sveučilištu u Damasku, u Siriji, u ispitu je dočekalo neočekivano pitanje. Naime, u pitanju je pisalo " Sergio Ramos ozlijedio je Mohameda Salaha u finalu Lige prvaka. Prirodno, Ramos ne može biti optužen za tu radnju iz perspektive kaznenog prava zbog četiri uvjeta na području sporta. Navedite te razloge."

Ovo pitanje izazvalo je sjajne reakcije u javnosti i na društvenim mrežama. Jedan korisnik je napisao " profesor je očito veliki navijač Barcelone "dok se drugi nadovezao, "Svaki navijač Barcelone bi poderao papir i otišao kada bi čuo Ramosovo ime". 

Na kraju je i poznat odgovor, na koje je više od polovica studenata točno odgovorila.

 - 1. Utakmica je održana u skladu s zakonom, 2. ozlijeđeni igrač dao je pristanak za sudjelovanje u igri, 3. Igrač koji je prouzročio ozljedu poštovao je pravila i načela igre, 4. Ozljeda je pretrpljena tijekom igre - napisao je jedan student u komentaru.

Najčitaniji članci