Obavijesti

Sport

Komentari 30

Pjaca: Konkurencija u Juveu? Ne bojim se toga, samo zmija

Pjaca: Konkurencija u Juveu? Ne bojim se toga, samo zmija
1

PRILAGODBA Marko Pjaca živi u hotelu, ali traži stan i već uči talijanski jezik. U prilagodbi na život u Torinu i novo poglavlje karijeri u Juventusu pomoći će mu roditelji i Mandžo

VIDEO

Marko Pjaca jučer je otputovao u Torino. Danas ga u Juventusu čeka prvi trening i upoznavanje s trenerom Allegrijem i suigračima. Dobio je igrač od 23 milijuna eura desetak dana odmora nakon potpisa ugovora s talijanskim prvakom. Njegovi suigrači igrali su utakmice u Australiji i Kini, a Marko se odmarao na Jadranu.

- Dugo nisam imao odmor, baš mi je dobro došlo. Malo sam čak i trenirao. Bio sam na odmoru kod sebe kod Nina i u Dubrovniku. Juventus je stalno bio u glavi, ali sam se opustio - pričao je Marko u opuštenoj atmosferi jednog zagrebačkog restorana.

"Iznenadio me onakav doček u Torinu, nisam to očekivao"

Milan, Inter i Napoli. I ti su veliki talijanski klubovi htjeli Pjacu. No izbor je bio samo Juventus.

- Oduvijek sam htio samo Juventus. Najveći izazov mi je bilo otići tamo. Oni su me pratili još otkako sam igrao za Lokomotivu. Već su i tada dolazile ponude. Juventus je očito bio moja sudbina - kaže Pjaca, koji dobro zna kakva ga konkurencija čeka u Torinu. Od Mandžukića do Higuaína.

"Od Juventusa još nikome nisam dao dres, ali imam puno narudžbi"

Mandžo će mi pomoći

- Pripremio sam se na to da sad neću biti u prvih 11, ali vjerujem u sebe i vjerujem da ću to brzo izboriti. Pričao sam s Mandžom, rekao mi je sve pozitivno i o klubu i o gradu. Sigurno će mi on puno pomoći na početku - siguran je Pjaca.

Odluku da baš sad ode u Serie A donio je zajedno s roditeljima. A baš će mu roditelji prvi doći u Torino za tjedan dana.

- Pomoći će mi da se malo prilagodim. Za početak ću biti u hotelu.Tražit ću stan ili kuću. I već sam počeo učiti talijanski jezik - otkriva nova zvijezda Juventusa.

"Izbornik Čačić mi je čestitao, a javili su se iz ZET-a i Lokomotive"

Zagrebačkom dečku najviše će nedostajati njegov rodni grad i prijatelji. Teško mu je bilo nedavno u posljednjoj utakmici protiv Vardara kad je golovima Dinamo odveo u 3. pretkolo Lige prvaka.

- Baš mi je taj Vardar jedna od najdražih utakmica u dresu Dinama. Tu su, naravno, i pobjede protiv Arsenala i Celtica, ali i pobjeda protiv Španjolske u dresu reprezentacije. To mi je najdraži trenutak u dosadašnjoj karijeri - otkriva Pjaca.

"Bilo bi lijepo karijeru završiti u Dinamu, ali do toga ima više od deset godina"

Nema Marko ništa protiv toga da se Juventus i Dinamo sastanu u skupini Lige prvaka.

Utrostručio broj fanova

- Bilo bi lijepo - kratko je komentirao Marko, a na opasku da bilo dobro da Dinamo dobije tu utakmicu, samo se nasmijao. Uvjeren je i bez njega "modri" uz malo sreće u ždrijebu ponovno mogu izboriti nastup u eliti.

Priznaje da će imati malo treme kad u svlačionici Torineza susretne sve te zvijezde.

- Bit će treme, ali neće biti straha. Bojim se samo zmija - nasmijao se.

"Najdraži suigrači su mi Rog, Antolić, Pivarić, Kramarić i Musa"

Transferom od 23 milijuna eura nadmašio je i Luku Modrića, koji je u Tottenham otišao za dva milijuna eura manje.

- Nije mi to pritisak. To mi je čast - rekao je za kraj Pjaca, koji bi karijeru htio završiti u Maksimiru.

U njegovim su partijama sve donedavno uživali navijači Dinama, a sad će uživati navijače "stare dame", koji su silno uzbuđeni zbog njegova dolaska. Prije transfera na Apenine, imao je 30.000 pratitelja i na Facebooku i na Instagramu. Sad je taj broj porastao na više od 100.000.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba