Obavijesti

Sport

Komentari 4

Platinija pustili: Nisam uhićen! Rora: Ne bi on to, gospodin je

Platinija pustili: Nisam uhićen! Rora: Ne bi on to, gospodin je
3

Krasnodar Rora dvije je sezone (1975. - 1977.) u francuskom Nancyju dijelio svlačionicu s Michelom Platinijem, a za bivšeg predsjednika Uefe ima samo pozitivne i lijepe riječi...

VIDEO

Vjerujte, meni je to sve nevjerojatno. Michel Platini oduvijek je za mene bio pojam velikoga gospodina, čovjeka koji je uvijek spreman pomoći drugome. Ne razumijem, jednostavno ne razumijem što se dogodilo, kaže Krasnodar Rora.

Michel Platini jučer je uhićen. Bivšeg predsjednika Uefe sumnjiče kako je pomogao Kataru u dobivanju domaćinstva Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine. Legendarni Francuz bio je na čelu Uefe od 2007. do 2015. godine, a njegov je mandat obilježen mnogim skandalima i korupcijom. A najbolji poznavatelj Michela Platinija svakako je Krasnodar Rora, taj je dvojac zajedno od 1975. do 1977. godine branio boje francuskog Nancyja.

Platini uhićen! Optužuju ga da je prodao glas za SP u Kataru
Platini uhićen! Optužuju ga da je prodao glas za SP u Kataru

- Igrački je bio savršen, ali Michel je i izvan terena bio skroman, prava ljudina. Kažem, ne znam što se dogodilo. I ne razumijem. Nikad ga se nije vezalo uz incidente, a sad čitam kako se oko njega vrte priče o korupciji, prodaji glasova za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Čudno, pa on je bio dobro situiran, nije da mu je trebao novac - rekao je Krasnodar Rora, pa nastavio:

Zagreb: Nogometne legende posjetile igrače GNK Dinamo

- Mi smo se svojevremeno puno družili, on je stvarno svakom suigraču bio na raspolaganju. Teško ćete pronaći nekog njegovog suigrača koji će o njemu loše pričati. Žao mi je zbog svega što mu se sada događa, a sve je po njega krenulo loše kada se spetljao sa Seppom Blatterom.

Kad ste posljednji put sreli Platinija?

- Uh, nisam godinama. Mi bismo se vidjeli kad je on dolazio u službene posjete Hrvatskoj dok je bio na funkciji predsjednika Uefe, čak bi inzistirao da mu budem među domaćinima u Zagrebu. Ali eto, nije mi sad ugodno čitati sve ovo. Šteta, velika šteta - završio je Rora.

Iz Francuske stiže vijest kako je Platini, nakon što ga je antikorupcijsko tijelo ispitalo oko navodne korupcije prilikom davanja domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. Kataru pustilo da se brani sa slobode. Odvjetnik tvrdi da nije bio ni uhićen, nego da je u svojstvu svjedoka.

- Sad je sve iza mene - poručio je Platini okupljenim novinarima.

Former head of European football association UEFA Michel Platini and his lawyer William Bourdon leave a judicial police station where Platini was detained for questioning over the awarding of the 2022 World Cup soccer tournament, in Nanterre
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu