Obavijesti

Sport

Komentari 19

Platio 37.000 kn za Biukov dres kako bi spasio život dječaku

Platio 37.000 kn za Biukov dres kako bi spasio život dječaku

Znam da voliš svoje roditelje i da si ponosna na njih, a kako i ne bi bila jer su oni učinili veliko djelo i meni spasili život kako bi mogao i dalje živjeti, piše u pismu koje je došlo na adresu donatora Rina Vukasovića

VIDEO

Nogomet je više od same igre. To je univerzalan jezik kojim svi pričaju. Ne volimo ga samo zbog sjajnih golova i predivnih poteza, to je sport koji ujedinjuje ljude. I zato je najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Pokretanje videa...

Stipe Biuk 00:13

Jedan takav primjer dolazi nam iz sela pored Koprivnice. Dječak Leon Šprem (7) rođen je bez desne srčane klijetke, nema ni žilu na plućima pa je Leonu potrebna hitna operacija u Njemačkoj kako bi njegova malena pluća mogla nesmetano raditi. Obitelj ne može sama isfinancirati operaciju pa su pokrenuli humanitarnu akciju.

Kada je čuo za akciju u kojoj se prikuplja novac za malenog Leona, nogometaš Hajduka Stipe Biuk nije ni trenutka razmišljao. Priključio se akciji i darovao svoj dres. Ponuda je bilo puno, a najbrži je bio Rino Vukasović koji je Biukov dres platio 37.000 kn. 

Vukasović (48) je splitski poduzetnik, točnije Bitcoin investitor koji je, osim novca za dres, dio osobne zarade usmjerio za humanitarnu akciju i pomoć malom Leonu. To je posebno dirnulo obitelj malenog Leona koja je poslala pismo zahvale Rinu Vukasoviću. Pismo je napisao Leon, a upućeno je Rinovoj kćeri Ziti. 

- Znam da voliš svoje roditelje i da si ponosna na njih, a kako i ne bi bila jer su oni učinili veliko djelo i meni spasili život kako bi mogao i dalje živjeti. Šaljem ti privjesak maloga anđela da uvijek bude uz tebe da te čuva i da budeš zdrava. Neka te privjesak podsjeća na mene jer tako ćemo biti zajedno. Veliki zagrljaj, draga Zita. Tvoj Leon Šprem. 

Splitski poduzetnik pokazao je ogromno srce, a mi smo dobili predivnu i toplu ljudsku priču od koje je nemoguće se ne naježiti. Ipak, ljudski život je neprocjenjiv. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet