Obavijesti

Sport

Komentari 25

Plavo ili bijelo? Dinamo nakon 13 godina u svijetloj garnituri!

Plavo ili bijelo? Dinamo nakon 13 godina u svijetloj garnituri!
8

Dinamo je promijenio sve tri garniture dresova. Neće više biti onog fluorescentnog, umjesto njega dolazi dres s različitim nijansama plave boje. Na " domaćoj" garnituri više nema pruga

VIDEO

Dinamo i Adidas su prije nekoliko dana potpisali novi četverogodišnji ugovor. Zagrepčani će u petak odigrati prvu utakmicu u novim dresovima od 18.55 sati protiv Varaždina u Maksimiru. Izrađeni su od reciklirane plastike s plaža.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovce testirali na koronu

Pokretanje videa...

00:43

Dobit će dinamovci medalje i pehar za naslov prvaka, a novi domaći dres više nema pruge kao što je to bio slučaj prošle sezone. Na dresu u kojemu će se igrati domaće utakmice u HNL-u više nema pruga, a uzorak neodoljivo podsjeća na vojničku odoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I europski dres doživio je promjene. Nešto je tamniji nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Bruno Petković, Nikola Moro, Arijan Ademi, Antonio Marin, Damian Kadzior, Kevin Theophile-Catherine i Mislav Oršić veselo su pozirali u novim dresovima ispod zapadne tribine stadiona.

Neće više biti onog fluorescentnog, umjesto njega dolazi dres, kako kažu u klubu, s različitim nijansama plave boje, i to svijetla garnitura nakon čak 13 godina! Posljednji su put gostujući dres tako svijetle boje "modri" imali u sezoni 2006/07., kad je Eduardo da Silva zabio rekordna 34 gola u jednoj sezoni HNL-a, a dobavljač opreme bio Umbro.

Dinamo je nakon toga prešao na talijansku Diadoru, potom njemačke Pumu i Adidas, ali nikad nije imao tako svijetle boje dresa, a bilo je raznih upadljivih varijanti (kričavo narančasti, jarko žuti, blago žuti, blago zeleni, fluorescentno zeleni...).

Doduše, Dinamo je prošle sezone u domaćoj varijanti prvi put imao bijele hlačice, pa se dalo naslutiti da žele eksperimentirati sa svijetlim varijantama. Je li to svijetlo-plava, siva, bijela ili neka četvrta, prosudite sami...

Dinamo je u takvom dresu prošle sezone igrao u europskim gostujućim utakmicama, a uskoro mu slijede novi izazovi u Ligi prvaka. 

Prenosimo Dinamovo priopćenje:

Omiljeni sportski brend adidas i hrvatski nogometni šampion GNK Dinamo predstavljaju nove dresove za sezonu 2020./2021. Upravo će u njima igrači Dinama odigrati sutrašnju utakmicu s Varaždinom, a potom i sve one koje slijede nakon 14. kolovoza kada počinje nova nogometna sezona i nove europske kvalifikacije. 

Brend koji obožavaju sportaši diljem svijeta globalni je lider u nogometu. Službeni je sponzor najvažnijih nogometnih turnira na svijetu među kojima su FIFA World Cup™, Europsko prvenstvo UEFA i UEFA Liga prvaka te sponzorira neke od najboljih svjetskih klubova i igrača, uključujući Real Madrid, Manchester United, Arsenal, FC Bayern München i Juventus. Upravo u tom elitnom društvu klubova je i zagrebački Dinamo za koji adidas svake sezone osigura tri nove garniture dresa. 

Nastavak suradnje s Dinamom adidas je odlučio obilježiti onime po čemu je Dinamo najpoznatiji, a to je plava boja. Sva tri dresa ove godine dolaze u različitim nijansama plave boje s novim, osvježenim dizajnom za domaći, gostujući i europski dres. I sva tri sadrže novu AEROREADY tehnologiju koja apsorbira vlagu i pomaže igračima da se osjećaju ugodno, spremno i svježe.

Dodatna posebnost novog Dinamovog gostujućeg dresa je u tome što je on napravljen od reciklirane plastike i to kroz adidasovo partnerstvo s “Parley for the Oceans“ projektom čiji je cilj zaštita okoliša kroz smanjenje negativnog utjecaja plastike. Materijal korišten za izradu Dinamovog gostujućeg dresa dolazi tako od plastike prikupljene direktno s plaža kako bi se spriječilo da ta plastika završi u oceanima.

Igrači Dinama su oduševljeni udobnošću i dizajnom novih dresova, a znatiželjni su i navijači. Već je i prodaja dresova 'na slijepo', koja je započela prošle subote, izazvala veliki interes. 

U Dinamu kažu da ih veseli nastavak suradnje s adidasom i u novoj sezoni te ističu da su iznimno zadovoljni modernim dizajnom novih garnitura dresa za koje je inspiracija bila legendarna plava boja zagrebačkog kluba. Dosadašnji adidasovi dresovi izazvali su veliko zanimanje i potražnju Dinamovih navijača, pa su u klubu uvjereni da će se jednaki ili bolji rezultat ponoviti i s novom kolekcijom. 

Novi Dinamovi dresovi od sutra su u prodaji u fan shopu na stadionu Maksimir, u fan shopu u Jurišićevoj 2a i na web shopu Dinama na shop.gnkdinamo.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio
Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu