Obavijesti

Sport

Komentari 11

Plavo srce uz Ukrajinu: Dinamo će ugostiti imenjaka iz Kijeva

Plavo srce uz Ukrajinu: Dinamo će ugostiti imenjaka iz Kijeva

Kijevljani u Zagreb stižu nakon utakmice protiv Borussije u Dortmundu, a cilj je zajednički: pokazati solidarnost i pružiti potporu kada je najpotrebnije. Pa i dodatno izgraditi dobre odnose dvaju klubova

VIDEO

Bitka za HNL je daleko od gotove. Dinamo, Osijek, Rijeka i Hajduk, tim redoslijedom kao i na aktualnoj ljestvici Prve HNL, borit će se za titulu prvaka do posljednjeg trenutka. Maksimirska momčad je kao lider prvenstva s utakmicom manje u blagoj prednosti u odnosu na konkurente, no ako je nešto ova sezona pokazala, onda je to da iznenađenja čekaju odmah iza ugla.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo u pogon pustio tramvaj s motivima iz 1982., a Ćiro nam rekao: 'Još uvijek dobijam ponude' VIDEO

I dok se u Hrvatskoj vodi bitka za prestiž, u Ukrajini se vodi mnogo važnija. Borba u kojoj će, kao i svaki puta u povijesti do sada, na koncu prevladati čovječanstvo iako pod ljudskom žrtvom koja nema cijene. Slijedom razaranja i mučnih događaja nastradali su i ukrajinski nogometni klubovi stoga se Europa ujedinila u nakani - poslati snažnu poruku zajedništva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A nju je objeručke prihvatio zagrebački Dinamo, koji će 28. travnja u prijateljskoj utakmici ugostiti imenjaka Dinamo iz Kijeva.

Kijev: Liga prvaka, skupina A,  2. kolo, FC Dynamo Kijev - GNK Dinamo

Kijevljani će prethodno odigrati četiri prijateljske utakmice. Prije dolaska na Maksimir igrat će protiv Legije u Varšavi (12. travnja), dva dana kasnije kod Galatasaraya u Istanbulu (14. travnja), onda kod Steaue u Bukureštu (20. travnja), zatim i kod Borussije u Dortmundu (26. travnja) pa na koncu mini turneju završiti u Zagrebu.

Dinamo i Dragovoljac sastali se u 29. kolu HT Prve lige

Klubovi će, tako, na moćan način poslati poruku zajedništva, pozvati na mir u Europi te u rezultatski nebitnoj utakmici još jednom pokazati da nije bitno odakle dolaziš već je bitno koliki si čovjek.

Inače, Dinamo i imenjaka iz Kijeva veže duga tradicija. U europskim natjecanjima igrali su međusobno četiri puta. Tri pobjede ubilježio je ukrajinski velikan, a jednom je bilo izjednačeno (1-1 na Maksimiru 2012/13).

Također, Josip Pivarić, Domagoj Vida, Ognjen Vukojević i Jerko Leko su nogometaši 'plavih' koji su maksimirsku svlačionicu napuštali zbog odlaska u Kijev.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub