Obavijesti

Sport

Komentari 109

Plenković časti! Splitu darovao 26 mil. kuna dionica Hajduka...

Plenković časti! Splitu darovao 26 mil. kuna dionica Hajduka...
1

Grad Split sad ima 65,92 posto dionica Hajduka, nakon što je Vlada prenijela 9,82 posto dionica iz portfelja države na portfelj Grada Splita. Povećat će Grad Split uskoro udio i na 67,37 posto

VIDEO

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Hajduka Ivan Kos u srijedu su potpisali ugovor kojim se vlasnički udio Grad u tom klubu povećava s dosadašnjih 56 posto na 65,92 posto.

Krstulović Opara je također potpisao i ugovor s ravnateljem Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milanom Plećašom po kojem se Gradu Splitu ustupa potraživanje CERP-a od Hajduka oko 2,28 milijuna kuna plus kamate.

- Današnjim potpisivanjem ugovora s vodstvom Hajduka Grad Split postaje i pravni vlasnik značajnog udjela od 9,82 posto dionica Hajduka, koje tvore vrijednost oko 26 milijuna kuna i time ćemo vlastiti udio u temeljnom kapitalu Hajduka povećati na 65,92 posto a dosadašnji udio grada u vlasništvu Hajduka bio je oko 56 posto - rekao je Krstulović Opara.

Krstulović Opara je objasnio kako je o povećanju vlasničkog udjela grada Splita u nogometnom klubu prošle jeseni pregovarao s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

- Vlada je na moj zahtjev prenijela 9,82 posto dionica Hajduka iz portfelja države na portfelj Grada Splita - kazao je Krstulović Opara pritom podsjetivši kako je Vlada RH na sjednici održanoj 23. studenog 2017. donijela odluku o prijenosu ovih dionica na Grad Split.

Splitski je gradonačelnik, govoreći o ugovoru s CERP-om, rekao kako su potraživanja CERP-a prema Hajduku sa 2,28 milijuna kuna nakon porasla na ukupno pet milijuna kuna nakon dodatka kamata od pravomoćne presude otprije pet godina.

- Ta ćemo potraživanja, sukladno dogovoru s Hajdukom pretvoriti također u vlasnički paket i time bi vlasnički udio Grada Splita u Hajduku podigli na 67,37 posto, s mogućom dokapitalizacijom koju bismo učinili zbog daljnjih rješavanja otvorenih pitanja koja smo naslijedili između Hajduka i Grada, a koja se vezuju i za nenaplaćenu komunalnu naknadu - kazao je Krstulović Opara.

- S ova dva ugovora, koja smo danas potpisali, HNK Hajduk postaje klub lišen svih mogućih, neću reći opasnosti, uz potpuno jasna pravila u kojima je većinski vlasnik Hajduka upravo i samo Grad Split i nitko drugi - poručio je Krstulović Opara.

Gradsko vijeće Splita je na sjednici u utorak prihvatilo prijedloge za potpisivanje ovih dvaju ugovora. Predsjednik Hajduka Ivan Kos je izrazio zadovoljstvo suradnjom s gradonačelnikom Krstulović-Oparom i s trenutnom vlašću.

- Hvala Vladi RH i gradonačelniku Krstuloviću Opari. Nastavit ćemo surađivati radi rješavanje problema, a danas Hajduk nema više 'kostura iz ormara' koji bi mogli ugrizati poslovanje - poručio je Kos napomenuvši kako je današnje popisivanje ugovora pravi put u prevladavanju poteškoća Hajduka iz ranijeg razdoblja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani