Obavijesti

Sport

Komentari 6

Plivačica bijesna na Japance: Imam sinčića kojeg još dojim, ne daju da ga vodim u Tokio!

Plivačica bijesna na Japance: Imam sinčića kojeg još dojim, ne daju da ga vodim u Tokio!

Osobno, ne mogu prihvatiti takve uvjete i neću biti u redu. Sljedećih 20 dana morat ću koristiti dojilicu i nadati se kako će Kai i dalje htjeti biti na prsima, požalila se španjolska olimpijka

VIDEO

Olimpijske igre se bliže, a situacija s korona virusom u Tokiju je sve gora. Mnogi sportaši su nezadovoljni strogim epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Japanu.

U sljedećih nekoliko dana jedina ruta sportaša bit će hotel-borilište. Osim što neće biti navijača, nitko od olimpijaca nije smio povesti sa sobom ni članove obitelji.

To je posebno teško palo španjolskoj sinkroniziranoj plivačici Oni Carbonell. Ona je prije nekoliko mjeseci rodila sinčića Kaija i planirala ga je sa sobom povesti u Tokio, no to neće biti moguće zbog brojnih mjera i velikog rizika da zarazi svoje kolegice iz reprezentacije.

- Nakon brojnih izraza potpore i ohrabrenja da idem u Tokio s Kaijem, moram izraziti svoje razočaranje jer ću na kraju morati otputovati bez njega. Moj suprug i maleni Kai bi morali ostati u drugom hotelu i ne bi smjeli napuštati sobu gotovo 20 dana, a ja bih svaki put kada bih htjela podojiti sina morala napustiti balon u kojem se nalazi moja ekipa kako bih stigla do hotela te tako ugrozila zdravlje svojih kolegica. Zato što japanska vlada postavlja uvjete prema kojima ne mogu istovremeno biti posvećena svojim sportskim izvedbama te provoditi vrijeme sa svojom obitelji, morala sam donijeti tešku odluku - kazala je Španjolka pa dodala kako joj je ova odluka teško pala.

- Osobno, ne mogu prihvatiti takve uvjete i neću biti u redu. Sljedećih 20 dana morat ću koristiti dojilicu i nadati se kako će Kai i dalje htjeti biti na prsima, što je meni osobno vrlo važno - požalila se Carbonell.

Na Olimpijskim igrama u Riju nije nastupila, no zato jest u Londonu gdje je osvojila broncu i srebro. I za Tokio se spremala s puno optimizma i nade za napad na možda i onu najsjajniju medalju, no obzirom na sve okolnosti, bit će joj teško pronaći fokus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda