Sport

Komentari 0

Pobjeda Dodiga i Polašeka, s Mektićem i Pavićem za prolaz

Pobjeda Dodiga i Polašeka, s Mektićem i Pavićem za prolaz

Za drugo mjesto i plasman u polufinale u četvrtak će se međusobno boriti wimbledonski i olimpijski pobjednici Mektić i Pavić protiv osvajača Australian Opena Dodiga i Polašeka

Ivan Dodig i slovački tenisač Filip Polašek ostvarili su prvu pobjedu na ATP Finalsu u Torinu, gdje su u utorak u dvoboju 2. kola "Zelene" skupine u konkurenciji parova svladali Nijemca Kevina Krawietza i Rumunja Horiju Tecaua sa 7-6 (2), 7-5. 

Kako su u prvom meču današnjeg programa Marcel Granollers i Horacio Zeballos sa 6-4, 7-6 (4) svladali Nikolu Mektića i Matu Pavića, španjolsko-argentinski par je nakon dva odigrana kola osigurao prvo mjesto u skupini i plasman u polufinale.

Za drugo mjesto i plasman u polufinale u četvrtak će se međusobno boriti wimbledonski i olimpijski pobjednici Mektić i Pavić protiv osvajača Australian Opena Dodiga i Polašeka.

U tri prijašnja dvoboja hrvatski par je slavio dvaput. Trijumfirali (6-2, 6-4) su u finalu svog prvog zajedničkog turnira odigranog u siječnju ove godine u turskoj Antalyji te u polufinalu Dubaija (7-6, 6-3), dok je hrvatsko-slovačka kombinacija bila bolja (4-6, 6-4, 6-3) u polufinalu Australian Opena.

Najčitaniji članci