Obavijesti

Sport

Komentari 8

Pobjede u derbijima ne znače ništa bez slavlja u Maksimiru

Pobjede u derbijima ne znače ništa bez slavlja u Maksimiru

Trener Hajduka Željko Kopić svjestan je da dvije vrlo vrijedne pobjede u Osijeku i na Rujevici neće puno vrijediti ako njegova momčad ne uzme puni plijen u zadnja dva kola, protiv Lokomotive i Intera...

VIDEO

Dvije velike pobjede u proteklom tjednu su za Hajdukom, pobjede nakon kojih je atmosfera u momčadi puno bolja i optimističnija. No svjestan je trener Hajduka Željko Kopić da pobjede na gostovanjima u Osijeku i Rijeci neće puno vrijediti ako njegova momčad ne osvoji puni plijen i u dva zadnja kola u ovoj godini, najprije kod Lokomotive u nedjelju u Maksimiru, a potom i Intera na Poljudu.

 - Nakon utakmica prošloga tjedna željeli smo regenerirati i odmoriti igrače, jer ih je veliki broj imao potrebu za odmorom. Odradili smo većinu posla, u naredna dva dana i dva treninga vidjet ćemo tko će moći nastupiti, a jedino je sigurno da nema Ante Ercega zbog žutih kartona.

Što možete reći o Lokomotivi?

 - Lokomotiva je dobra i kvalitetna momčad, s par vrlo kvalitetnih pojedinaca. Dobro je da se igra u Maksimiru, kako za nas, tako i za njih, jer ćemo jedni i drugi na kvalitetnom travnjaku moći prikazati ono što znamo.

'Želimo popraviti dojam i, uz pomoć navijača, uzeti trofej...'
'Želimo popraviti dojam i, uz pomoć navijača, uzeti trofej...'

Kome više odgovara da se igra na kvalitetnom terenu, vama ili njima?

 - Rekao bih da odgovara svima, igračima prije svega, jer mogu pokazati što znaju, a onda i gledateljima, jer će igra biti kvalitetnija. Naša je ideja da idemo gore nametnuti se i kontrolirati stvari na terenu, te iz tih situacija doći do prilike za dobar rezultat.

Koliko će vam nedostajati Ante Erceg, i na koji način ga planirate zamijeniti?

 - On je jedan od bitnijih igrača, daje nam puno toga što želimo vidjeti od momčadi, a u individualnom dijelu je pokazao da može puno dati i momčadi, on je maksimalan u izvršavanju zadataka. Kako ćemo ga zamijeniti? Vidjet ćemo, sve će zavisiti o zdravstvenom statusu igrača.

Koliko je psihološka barijera lakša nakon dvije važne pobjede?

- Situacija je puno bolja, ono što smo stavljali u prvi plan je hrabrost, intenzitet, voljni moment, te moralna komponenta... Ima stvari na kojima moramo još raditi i prostora za napredak, ali to je bila baza na kojoj smo sve temeljili. Igrači žele stvari okrenuti na bolje, ali kad imaš cilj, i kad ga dosegneš, zavrijediš i pozitivniju atmosferu, i sigurno da su svi skupa u boljem stanju nego što su bili.

U Rijeci ste izašli muški, čvrsto, hoćete li imati isti pristup i protiv Lokomotive, ili se idete nadigravati?

- Lokomotiva ima igrače koji vole igrati, ali imaju u veznom redu i i obrani onih koji teže duelu. Oni im nose stabilnost. Mi pokušavamo napraviti što više, naravno da će biti i oscilacija, ali pokušavamo napraviti standarde, da iz tjedan u tjedan nadoknađujemo ono što nije dobro, i da izgledamo bolje, da budemo pravi s energijom, intenzitetom, i kvalitetom igre.

Tko će braniti, i koji su igrači upitni?

- Ne volim izlaziti s imenima sve dok ne kažem igračima tko počinje. Imali smo problema sa Saidom, Nižićem, Stipicom, Hamzom, Memollom... Rano je, imamo još dva treninga da dobijemo pravu sliku tko je u optimalnom stanju za predstojeću utakmicu.

Hajdukovci razveselili djecu, a sebi zaželjeli zdravlje i trofej!
Hajdukovci razveselili djecu, a sebi zaželjeli zdravlje i trofej!

Možete li nam otkriti što ste rekli navijačima pod tribinom u Osijeku, i raduje li vas što se njihovo nezadovoljstvo barem jednim dijelom primirilo?

- Nema tu velikih tajni, imao sam potrebu iskomunicirati na najjednostavniji način da ćemo svi koji smo uključeni pokušati stvari okrenuti na bolje. To sam naglašavao. Naravno da nitko ne može garantirati da ćemo pobijediti, ali možemo da ćemo dati sve od sebe. Ne mogu ulaziti u potpunu dubinu problema, ali imam vjeru da će te stvari funkcionirati na način da to bude onako kako je najbolje za klub, jer to Hajduk zavrjeđuje.

Slažete li se da bi bilo lijepo zaključiti polusezonu s dvije pobjede, na drugom mjestu i polufinalom Kupa?

 - Bilo bi lijepo, ali moramo stvoriti preduvjete da to tako i bude. Nakon utakmice igračima smo dali dva slobodna dana, da budu s obiteljima i prijateljima, prilagodili smo trenažni proces, još ćemo ih malo pripremiti u ova dva dana, da budemo pravi i na najvišoj razini za Lokomotivu, a onda i za Inter....

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe