Obavijesti

Sport

Komentari 18

Pobjede Vekić, Lučić-Baroni i Ćorića, Ana Konjuh ispala...

Pobjede Vekić, Lučić-Baroni i Ćorića, Ana Konjuh ispala...
1

Mirjana Lučić-Baroni u dramatičnom je meču izbacila olimpijsku pobjedniocu Monicu Puig, Borna Ćorić bio je bolji od Veselog, Donna Vekić uvjerljiva protiv Brazilke, a Konjuh je izgubila od Barty

VIDEO

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (21) plasirala se u 2. kolo US Opena svladavši na startu turnira Brazilku Beatriz Haddad Maiju 6-2, 6-1 za samo sat i devet minuta igre.

Vekić je do pobjede protiv brazilske vršnjakinje stigla ponajprije sjajnom serijom u kojoj je nakon zaostatka od 1-2 u prvom setu osvojila 11 od 12 gemova.

Mlada Osječanka je u svom prvom servis-gemu u susretu morala spašavati tri "break-lopte" suparnice, a ispostavilo se kako su to bile i jedine tri prilike Maije za oduzimanje servisa. Ostatak dvoboja protekao je u potpunoj dominaciji Vekić, koja je prvi put oduzela servis suparnici za 3-2, a to ponovila i za 5-2 u prvom setu.

Gdje je stala na kraju prvog, Vekić je nastavila i u drugom setu oduzevši servis Maiji u prvoj igri, a to je mogla ponoviti i u trećoj, no Brazilka je tada ipak uspjela smanjiti na 2-1. Ipak, Vekić je osvojila i posljednja četiri gema u meču i ostvarila uvjerljivu pobjedu.

Vekić je ovom pobjedom poravnala najbolji učinak u karijeri na posljednjem "grand slam" turniru sezone, u 2. kolu u New Yorku je igrala i 2013. godine.

Pobjeda Lučić-Baroni u trileru, poraz Konjuh

Mirjana Lučić-Baroni svladala je aktualnu olimpijsku pobjednicu Monicu Puig sa 6-4, 6-7 (4), 7-6 (4) dva sata i 27 minute borbe, dok je Ana Konjuh poražena od Australke Asleigh Barty sa 4-6, 6-0, 6-1.

Lučić-Baroni je triput morala lomiti upornu Portorikanku koja se vratila s ruba ponora pred kojim je bila nakon što je naša veteranka povela sa 6-4, 5-1. Mirjana je propustila prvi servis za pobjedu kod 5-2, a na 5-4 je propustila prve dvije meč-lopte. Puig je u 'tie-breaku' osvojila prvih pet poena i lakoćom izborila treći set.

U njemu je Lučić-Baroni vodila 4-2, ali odmah izgubila prednost. Kod vodstva 6-5 izborila se za nove tri meč-lopte (0-40) koje je Puig spasila nizom od pet poena i odvela je dvoboj do odlučujućeg 'tie-breaka'. Uslijedili su novi zapleti i obrati. Povela je hrvatska tenisačica sa 4-0, Puig izjednačila na 4-4, da bi konačnim nizom od tri poena Lučić-Baroni uspjela slomiti otpor Portorikanke i nakon šestu meč-loptu pretvoriti u pobjedu.

Nažalost, hrvatske tenisačice nisu uspjele sa stopostotnim učinkom završiti prvi dan US Opena, jer je Ana Konjuh nakon sjajnog otvaranja i osvajanja prvog seta, potpuno pala u nastavku dvoboja s Australkom Asleigh Barty. Naša je tenisačica trebala 39 minuta za osvajanje prve dionice meča sa 6-4, a onda je u sljedeće 43 minute osvojila jedan od 13 odigranih gemova i porazom 4-6, 6-0, 6-1 završila nastup na ovogodišnjem US Openu, na kojem je branila prošlogodišnje četvrtfinale.

Lučić-Baroni će u 2. kolu igrati protiv Španjolke Carle Suarez Navarro koja je sa 6-4, 6-2 nadigrala Turkinju Ipek Soylu. U dosadašnja tri meča sa Suarez Navarro Lučić-Baroni je doživjela tri poraza, a posljednji prije dva tjedna na turniru u Cincinnatiju, kad je bilo 6-3, 7-5 za Španjolku.

Donnu Vekić, koja je sa 6-2, 6-1 svladala Brazilku Beatriz Haddad Maia, u 2. kolu čeka 22. nositeljica Kineskinja Shuai Peng. Ona je 6-4, 6-1 nadigrala Francuskinju Hesse. Bit će to prvi dvoboj Osječanke i 31-godišnje Kineskinje.

U utorak će na teren i posljednja hrvatska predstavnica u 1. kolu. Dućanka Petra Martić sastaje se sa 10. nositeljicom Poljakinjom Agnieszkom Radwanskom, od koje je prije šest godina doživjela dva poraza u dva seta, prvi na Australian Openu, a drugi u Torontu. Njihov je meč na rasporedu kao treći na terenu 10, gdje program započinje u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu. Tada će na teren Ivo Karlović kojeg u 1. kolu čeka Amerikanac Bjorn Fratangelo.

Ćorić slavio protiv Veselog

Nekadašnji juniorski pobjednik US Opena, 20-godišnji hrvatski tenisač Borna Ćorić pridružio se Marinu Čiliću u 2. kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone, koji je u ponedjeljak započeo u New Yorku, pobijedivši u 1. kolu Čeha Jirija Veselog sa 7-6 (5), 7-6 (2), 6-2. 

Bio je to Bornin peti dvoboj protiv ljevorukog 24-godišnjeg češkog tenisača i njegova četvrta pobjeda. Zagrepčanin je prvi došao do 'breaka', ali tu prednost nije dugo zadržao pa je prvi set odlučen u 'tie-breaku'. Ćorić je poveo 5-0 pa izgubio pet poena zaredom, da bi osvojio sljedeće dva i došao do početne prednosti.

U drugom setu je ponovno odlučivao 'tie-break' u kojem nije bilo nikakve neizvjesnosti, jer je Čeh osvojio svega dva poena. Vesely je 'breakom' na početku trećeg seta dao naslutiti da bi se meč mogao zakomplicirati, ali Ćorić je suparnikov pokušaj sasjekao u začetku i odmah vratio zaostatak. Od 2-2 Vesely više nije imao snage odgovoriti na Ćorićevu igru te je naš reprezentativac nizom od četiri gema osigurao prolaz u 2. kolo, čime je izjednačio svoj najbolji rezultat u New Yorku.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv pobjednika dvoboja između 4. nositelja, 19-godišnjeg Nijemca Alexandera Zvereva i Dariana Kinga s Barbadosa, kojim će biti zaključen program prvog dana turnira.

Prije Ćorića prolaz u 2. kolo osigurao je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je sa 6-4, 6-3, 3-6, 6-3 svladao Amerikanca Tennysa Sandgrena. Čilić će u 2. kolu igrati protiv Nijemca Floriana Mayera protiv kojeg ima 3-2 u međusobnim dvobojima i niz od tri pobjede, a posljednju je ostvario na putu do finala ovogodišnjeg Wimbledona, također u 2. kolu turnira.

U utorak će na teren i posljednji hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji, 38-godišnji Zagrepčanin Ivo Karlović koji za suparnika ima Amerikanca Bjorna Fratangela. Njihov je dvoboj na rasporedu kao prvi na terenu 4, s početkom u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe