Obavijesti

Sport

Komentari 21

Počinje borba za 'broj 1': Rafa Nadal protiv Rogera Federera

Počinje borba za 'broj 1': Rafa Nadal protiv Rogera Federera
1

Rafael Nadal u ovaj tjedan ulazi s prednošću od 320 bodova. Roger Federer će, ako želi opet biti prvi tenisač svijeta, najvjerojatnije morati osvojiti Cincinnati. Roger nije bio 'broj 1' pet godina...

VIDEO

Američki tenisač John Isner i Luksemburžanin Gilles Muller prva su dvojica tenisača koji su pobjedama izborili mjesto u 2. kolu ovotjednog ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje će Rafael Nadal voditi borbu za povratak na čelno mjesto pojedinačne ATP ljestvice na kojem Španjolac nije bio od srpnja 2014., a Švicarac još od studenog 2012. godine.

Isner je Srbina Viktora Troickog pobijedio 7-6 (3), 6-4, dok je Muller sa 6-4, 5-7, 7-6 (3) bio bolji od Amerikanca Ryana Harrisona. Ovogodišnji turnir u Cincinnatiju pogođen je otkazima brojinih najboljih tenisača, među kojima se našao i najboji hrvatski igrač Marin Čilić koji je trebao braniti naslov osvojen prošle godine, kada je u finalu nadigrao Britanca Andyja Murrayja.

Posljednji otkaz stigao je tijekom noći, a od nastupa je zbog ozljede morao odustati i Japanac Kei Nishikori, čije je mjesto u glavnom ždrijebu zauzeo sretni gubitnik iz kvalifikacija Srbin Janko Tipsarević, koji je tako dobio prolaz i u 2. kolo, jer je japanski tenisač kao peti nositelj imao status slobodnog igrača u prvom kolu. 

Prva dvojica nositelja su Rafael Nadal i Roger Federer od kojih će se jedan sljedećeg tjedna vratiti na čelno mjesto pojedinačne ATP ljestvice. Nadal je na 'broju 1' ukupno proveo 141 tjedan, a posljednji put je to mjesto držao 6. srpnja 2014. godine. Federer je rekorder sa 302 tjedna provedena na čelu ljestvice, ali na njemu nije bio još od 4. studenog 2012. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nadal u ovaj tjedan ulazi s prednošću od 320 bodova, što može zahvaliti Alexanderu Zverevu koji je pobijedio Federera u finalu turnira u Montrealu. Ako se spomenuta dvojica nađu u finalu, onda će to biti meč s dvostrukim ulogom, jer će pobjedniku donositi trofej i povratak na teniski tron.

Federeru je za 'broj 1' minimalno potreban plasman u polufinale, uz uvjet da Nadal ne prođe prvu prepreku na turniru, a to će biti pobjednik dvoboja Francuza Gasqueta i Australca Smitha. Već jedna Nadalova pobjeda Federeru nameće kao imperativ plasman u finale, a dođe li Španjolac do polufinala, onda će Švicarac do 'broja 1' moći doći samo osvajanjem naslova. Federerov prvi suparnik će biti pobjednik meča Argentinca Schwartzmana i Rusa Hačanova. 

Među 56 tenisača u glavnom ždrijebu nalaze se i dvojica hrvatskih predstavnika. Ivo Karlović će u prvom kolu igrati protiv ljevorukog Čeha Jana Veselog, a u slučaju pobjede u drugom kolu ga čeka Francuz Jo-Wilfried Tsonga. Karlović je u Nadalovom dijelu ždrijeba i mogao bi mu biti suparnik u četvrtfinalu.

Zanimljivo, Ivo je na turniru u Cincinnatiju već jednom krojio vrh ATP ljestvice, kad je 2008. godine u 2. kolu ostvario svoju jedinu pobjedu nad Rogerom Federerom (1-13) i tada pomogao Nadalu da svrgne Švicarca s trona. 

Borna Ćorić je za suparnika u prvom kolu dobio Gruzijca Nikoloza Basilašvilija. Pobjeda nad njim donijela bi mu obračun s Kanađaninom Milošom Raonićem u drugom kolu. Ćorić je u Federerovom dijelu ždrijeba, ali bi za dvoboj sa Švicarcem morao doći do polufinala. Prošle je godine stigao do četvrtfinala svladavši Nadala, ali je tada zbog ozljede koljena bio prisiljen predati meč za polufinale kasnijem pobjedniku Marinu Čiliću.

Nagradni fond turnira je 5,24 milijuna dolara, a pobjednik će osvojiti 954.225 USD.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener