Obavijesti

Sport

Komentari 0

Počinje Europsko prvenstvo: Sandra ide po 4. zlato u nizu

Počinje Europsko prvenstvo: Sandra ide po 4. zlato u nizu
1

Sandra Perković zlata je osvajala na tri posljednja Europska prvenstva, a danas će u Amsterdamu nastupiti u kvalifikacijama. Finale je na rasporedu u petak

VIDEO

Ja sam svoje pripreme odradila dobro, zadovoljna sam i pozitivnog duha idem u Amsterdam, najavila je Sandra Perković lov na novo zlato. 

Amsterdam će od srijede do nedjelje ugostiti najbolje europske atletičare na 23. Europskom prvenstvu. Jedna od najdominantnijih atletičarki svijeta u Amsterdamu će loviti svoje četvrto zlato u nizu. Sandra je slavila u Barceloni 2010., Helsinkiju 2012. i Zürichu 2014., a isto će pokušati i u Amsterdamu. Prvi korak na rasporedu je već danas u 13.15 sati kada počinju kvalifikacije za finale diskašica, koji je na rasporedu u petak u 20.15.

S obzirom da je aktualna olimpijska pobjednica i svjetska doprvakinja Perković i ove sezone u odličnoj formi, pobijedila je na sva četiri mitinga Dijamantne lige, a vlasnica je i najboljeg rezultata sezone od 70.88 metara kojega je postigla na mitingu u Šangaju, za ulazak u finale ne bi trebalo biti problema. 

Najveće konkurentice Perković za novo zlato bit će Njemice Julia Fischer i Nadine Müller, no po ovogodišnjim rezultatima obje prilično zaostaju, najbolji hitac Fischer je 68.49m, a Müller 65.79m.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ana Šimić vrijedi medalje, Blanke opet nema

Broncu iz Züricha branit će Ana Šimić koja je na posljednjem Europskom prvenstvu skočila svoj osobni rekord 1.99 m. I ona, kaže, vjeruje u finale, ali i medalju. Prije 10-ak dana Ana je u njemačkom Bühlu postavila novi najbolji rezultat sezone sa 1.96m što joj daje realne izglede da se upusti u borbu za medalje pogotovo što u Amsterdamu neće nastupiti najbolja Europljanka ove godine, Poljakinja Kamila Lićwinko, koja je preskočila 1.99m. 

Na žalost neće biti ni hrvatske rekorderke Blanke Vlašić koja zbog ozljede propušta treći EP za redom. Kvalifikacije visašica na rasporedu su danas od 11 sati, a finale će se u četvrtak od 17.30 sati.

Tri Hrvata u bacanju kugle

Dobre vijesti možemo očekivati i s bacališta kugle gdje ćemo u muškoj konkurenciji imati tri predstavnika. Mladi Filip Mihaljević (22) ove je godine skrenuo pozornost na sebe osvojenom brončanom medaljom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu u ožujku, a prije mjesec dana je u Eugeneu postavio novi osobni rekord na otvorenom sa 20.71m. Stipe Žunić (25) je prije dvije godine na EP u Zürichu umalo ostao bez medalje zauzevši četvrto mjesto s osobnim rekordom od 20.68m, brončani Poljak Tomasz Majewski "pobjegao" mu je za samo 15 centimetara, a uz njih dvojicu nastupit će i veteran Nedžad Mulabegović (35), koji će za cilj imati pokušati ispuniti normu za svoje četvrte OI.

Kvalifikacije bacača kugle na programu su u subotu od 13 sati, a finale je u nedjelju u 17.30.

Ivan Horvat uvijek motiviran na velikim natjecanjima

U skoku s motkom nastupit će talentirani Osječanin Ivan Horvat (22), on s preskočenih 5.62m ove godine zauzima 18. mjesto među Europljanima, ali je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Pekingu pokazao kako ga motiviraju velika natjecanja, jer je upravo na SP postavio novi osobni rekord sa 5.70m. Ukoliko to ponovi i u Amsterdamu ima dobre izglede za visok plasman. Kvalifikacije motke održat će se u srijedu od 17.50 sati, a najboljih 12 nastupit će u finalu u petak od 19.10.

Kolak lovi finale

Od hrvatskih atletičara koji će nastupiti u Amsterdamu olimpijsku normu za Rio ima još i Sara Kolak (21), koja je ove godine dva puta popravljala hrvatski rekord u bacanju koplja koji sada iznosi 62.75m, a taj ju rezultat svrstava na 13. mjesto među Europljankama ove godine, pa se i od nje može očekivati borba za ulazak u finale. Kolak će u kvalifikacijama nastupiti u četvrtak od 12 sati, a ukoliko se plasira u finale nastupit će i u subotu od 18.45.

Lončarek i Mužarić hvataju zadnji 'avion' za Rio

Blizu ostvarivanja norme za OI su još i Ivana Lončarek (25) na 100 metara s preponama, njezin najbolji rezultat ove sezone je 13.09, a norma je 13.00 sekundi, te Valentina Mužarić (24) u bacanju kugle, ona je ove godine bacila 17.37m, a norma je 17.75m. Priliku za plasman u Rio Lončarek će hvatati u kvalifikacijama u srijedu (11.40 sati), te eventualnom polufinalu u četvrtak (17.10), dok je finale njezine discipline također u četvrtak (19.40), dok će Mužarić kvalifikacijski nastup imati u srijedu (19.10 sati), a moguće finale u četvrtak (17.05).

U Amsterdamu će po prvi puta na velikom natjecanju nastupiti i Mateo Ružić (21) na 400 metara, te Alena Hrušoci (21) na 400 metara s preponama. Oni će u Amsterdamu prvenstveno stjecati iskustvo, ali bi se možda mogli probiti i do polufinala u svojim disciplinama. Ružić će nastupiti u kvalifikacijama u srijedu od 13.35, a Hrušoci u petak od 14.15 sati. 

Hrvatski atletičari danas na EP

Ana Šimić (11.05 sati - kvalifikacije skoka u vis), Ivana Lončarek (11.40 sati - kvalifikacije 100 m prepone), Sandra Perković (13.15 sati - kvalifikacije bacanje diska), Valentina Mužarić (19.10 sati - kvalifikacije bacanje kugle), Mateo Ružić (13.35 sati - kvalifikacije 400 m) i Ivan Horvat (17.50 sati - kvalifikacije skoka s motkom).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.